Potrzebne mi było:

Tu materiały

Tu narzędzia... trzeba było dodać zdjęcie kuchenki gazowej.. ale założyłem że wiecie jak wygląda...
No to jadzim!
Nakrętki z Tymbarka koniecznie z kartonu, ładnie obrabimy, znaczy obcinamy trze bolca za które są przyczepione do kartonu. Zakrętki (tutaj nasze przegrody) muszą wchodzić nie za lekko, do tubki z magnezu, plusza, witamin.
Znaczy czegoś takiego:

Tutaj już podzielony na cztery markerem, tak zwane trasowanie

Wałki do włosów, służące bardziej za pomoc w zachowaniu równych odstępów pomiędzy przegrodami niż wytłumienia, ale może wytłumiają, wycinamy na interesujące nas długości.

mniej więcej tak.
Później przenosimy się do kuchni gdzie nagrzewamy wałek metalowy odpowiedniej średnicy przy kalibrze 4,5 jest to 6,5 a kaliber 5,5 to7,5. przynajmniej gdzieś tak wyczytałem..
Przetopienie dziur miarę osiowo nie będzie trudne to każda zakrętka ma fabrycznie wyznaczony środek, tubka też powinna mieć.
Wciskamy wszystko w odpowiedniej kolejności.
1. Krótki wałek do włosów
2. Przegroda
3. Długi wałek
4. Przegroda
5. Długi wałek
6. Przegroda
Po wciśnięciu sprawdzamy czy wszystko osiowe. Mi się trawie udało, ale dla pewności wziąłem okrągły pilnik i popracowałem nad wszystkimi dziurami naraz

Potem pryskanko... malowanko. Kupiłem farbę czarną matową 400 ml za 7zł. Trochę mnie wku... zirytowała.
Przed malowaniem drobnym papierkiem popieściłem tubkę żeby farba się trzymała.. nie pomogło.
Nie dość ze farba z połyskiem to spływa i robi zacieki!
Pomalowałem 3 warstwy jak dobrze wyschnie to czymś wypoleruje..... GRRR!

CZARNY MAT!
Sposób zamontowania na Sharp Innovie?
Musicie trochę poczekać... to nie takie łatwe.