Tokarka
Moderator: Hiszpan63
-
Tokarka
Pierwszy problem: kto mi powie, czy stożek Morse'a o wymiarachn dł. całk.=78 mm, dł. części mocowania=60 mm, sr. najsz.= 18 mm, śr. najw.= 5.6 mm, może być oznaczony jako B18x2.
Drugi problem: Jak zrobić na końcu dźwigni taką kratkę, żeby mi po raz drugi się nie wymskła i nie przytrzasła mi palców. Po pierwszym razie do dziś trzy paluchy mam czarne.
Drugi problem: Jak zrobić na końcu dźwigni taką kratkę, żeby mi po raz drugi się nie wymskła i nie przytrzasła mi palców. Po pierwszym razie do dziś trzy paluchy mam czarne.
-
Heja. Mój stary zaraz Ci odpowie, tylko zrobi opis tuningu chronografu! 
KbUr35
Tatuś Marcinie... Tatuś
[ Dodano: 2007-11-07, 21:48 ]
Wy Warszawiacy to zawsze musicie mieć swoje na wierzchu
P.S. Tatuś postuluję o wychowaczego warna dla Piotrusia

KbUr35
Tatuś Marcinie... Tatuś

[ Dodano: 2007-11-07, 21:48 ]
Wy Warszawiacy to zawsze musicie mieć swoje na wierzchu

P.S. Tatuś postuluję o wychowaczego warna dla Piotrusia

Ostatnio zmieniony 2007-11-07, 21:46 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
guntuning.com
-
- -#Złoty Dobromir
-
-
Ale kurde zdjęcie nic nie widać, normalnie zabić to mało. Nie oto chodzi że nie wierzę tylko chciałem to zobaczyć po prostu. Gdzie są te noże tokarskie znowu to samo. A szczegóły sprzętu to co gips. Oj chłopie, chłopie ta teściowa to ci chyba dobrze robi nic cię nie żałuje.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
Zjęcie robiłem na chybcika, to jest kiepskiej jakości.
Noże leżą po lewej stronie, te czerwone. Moc silnika tokarki=550W, długość toczenia=350 mm. Widać zdjętą pokrywę, bo zmieniałem koła zębate, aby nacinać gwint.
A tak na marginesie, to dopiero oswajam się z nią. No i muszę pojechać do W-wy i kupić jakiś podręcznik.
Noże leżą po lewej stronie, te czerwone. Moc silnika tokarki=550W, długość toczenia=350 mm. Widać zdjętą pokrywę, bo zmieniałem koła zębate, aby nacinać gwint.
A tak na marginesie, to dopiero oswajam się z nią. No i muszę pojechać do W-wy i kupić jakiś podręcznik.
-
Dobra ale obiecaj że specjalnie dla mnie zrobisz szczegółowe zdjęcia. Potrzebny ci jest poradnik Tokarza, taka kniga to teraz biały kruk .Jak będziesz grzeczny to poproszę chłopaków może który da.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
Rafale. Jak wiesz jestem bardzo leniwy i zamiast robić zdjęcia samemu dam link, gdzie jest wszystko pokazane i opisane. http://www.allegro.pl/item263794235_tok ... 350mm.html
Natomiast dla podręcznika mogę być grzeczny nawet cały miesiąc. A teściowa rzeczywiście robi mi z resztek mózgu zimne nóżki.
Natomiast dla podręcznika mogę być grzeczny nawet cały miesiąc. A teściowa rzeczywiście robi mi z resztek mózgu zimne nóżki.
-
No bardzo fajna jest. Taka zabaweczka, ale majsterkowicz i fachman może sobie robić cuda. Dobra popytam w pracy może ktoś da taki Poradnik ,ale nie obiecuje.
EDIT : Ogłaszam że załatwiłem dla Pana Marudy Poradnik Tokarza.
EDIT : Ogłaszam że załatwiłem dla Pana Marudy Poradnik Tokarza.
-
- -#Kustosz
-
Nie mam zielonego pojęcia, raczej wątpliwa sprawa bo taka książka to biały kruk w dziesiejszych czasach. Nie ma szkół zawodowych, to po co drukować książki, tetaz ważne są stołki a nie wykształcanie społeczeństwa.Proces anafalbetyzmu pogłebia się w zastraszjącym tempie.Ot to nasz kraj.
-
- -#Złoty Dobromir
-
- -#Kustosz
-