luneta
Moderator: Hiszpan63
-
-
-
Paweł - jako rzeczą koledzy - dozbieraj kasę na coś lepszego
Ja na swoim 1210 zacząłem od Gamo 2-7x28 - to było pomylenie pojęć !!!! Teraz mam Walthera 3-9x44 Night Pro z krzyżem Dual X - ponieważ chciałem MilDota to ostatnio kupiłem na beżowym Barska 3-12x40 (chyba) bo jeszcze nie dotarła paczka
Mimo, że Sharpik jest praktycznie bezodrzutowy, to dozbieraj na dobrą lupkę z dobrym montażem. Starszy_Pan ci to radzi
Ja na swoim 1210 zacząłem od Gamo 2-7x28 - to było pomylenie pojęć !!!! Teraz mam Walthera 3-9x44 Night Pro z krzyżem Dual X - ponieważ chciałem MilDota to ostatnio kupiłem na beżowym Barska 3-12x40 (chyba) bo jeszcze nie dotarła paczka
Mimo, że Sharpik jest praktycznie bezodrzutowy, to dozbieraj na dobrą lupkę z dobrym montażem. Starszy_Pan ci to radzi
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
*/ CPR=CustomPabloRudnik
-
Czy to się nadaje http://www.allegro.pl/item612211741_sim ... point.html , jak nie to podajcie jakieś nazwy modele lunet.
-
-
- Ściepnik
Będziesz miał wiatrówkę PCA, która przy strzale nie genruje szkodliwych dla optyki drgań i wstrząsów.
Dlatego przy wyszukiwaniu optyki nie musisz szukać super wytrzymałego modelu.
Lupa z linku, który podałeś, ma duży obiektyw i pewnie dużą masę (nie podane w opisie).
Musiałbyś ja posadzić na wysokim montażu (co się równa z wyciąganiem szyi przy składaniu się do strzału).
Wysoki montaż plus masa będzie miała wpływ na przesunięcie punktu ciężkości zestawu do góry, co może powodować przekaszanie karabinka na boki przy strzale.
W podobnej cenie masz lupkę jak poniżej:
http://www.zielonysklep.pl/index.php?pr ... rod_id=348
Z tego co wiem, to odważni sadzali je nawet na 'Hatsanach'.
W zestawie masz montaż, który na 'Sharpie' spokojnie utrzyma lunetę.
Krzyż MD, dzięki kropeczkom pozwoli na branie poprawek, bez konieczności kręcenia wieżyczkami.
Są u nich jeszcze inne lupy w ofercie.
Gdybyś chciał wydać trochę więcej kasy, to można polować na używanego Bushnella Trobhy 3-9x40 lub Delte Optical Classic 3-9x40.
Dlatego przy wyszukiwaniu optyki nie musisz szukać super wytrzymałego modelu.
Lupa z linku, który podałeś, ma duży obiektyw i pewnie dużą masę (nie podane w opisie).
Musiałbyś ja posadzić na wysokim montażu (co się równa z wyciąganiem szyi przy składaniu się do strzału).
Wysoki montaż plus masa będzie miała wpływ na przesunięcie punktu ciężkości zestawu do góry, co może powodować przekaszanie karabinka na boki przy strzale.
W podobnej cenie masz lupkę jak poniżej:
http://www.zielonysklep.pl/index.php?pr ... rod_id=348
Z tego co wiem, to odważni sadzali je nawet na 'Hatsanach'.
W zestawie masz montaż, który na 'Sharpie' spokojnie utrzyma lunetę.
Krzyż MD, dzięki kropeczkom pozwoli na branie poprawek, bez konieczności kręcenia wieżyczkami.
Są u nich jeszcze inne lupy w ofercie.
Gdybyś chciał wydać trochę więcej kasy, to można polować na używanego Bushnella Trobhy 3-9x40 lub Delte Optical Classic 3-9x40.
Uczę się strzelać od nowa
-
-