Następna w kolekcji osada po Hatsanie 90 (nie nacieszyłem się nim długo, miałem go pewnie tydzień, tak jak mówiłem nie pasowała dla mnie ta wiatrówka), była zrobiona do Hatsana 105
Przed olejowaniem

Po olejowaniu i dremelkowaniu.

Szybko trafił jednak się nabywca więc musiałem zrobić następną

Poprzednia była niezła jednak nie miała regulowanej baki i musiała powędrować na allegro

Nacieszyłem się tą wiatrówką 6 miesięcy, człowiek jednak dąży do doskonałości zapragnąłem coś co będzie strzelać tam gdzie mierzę i wybór padł na AA S 200. Osada jednak do niego jeszcze nie powstała, ale za to w międzyczasie kupiłem Iża53 którego polimer był tak paskudny, że jeszcze przed zakupem miałem już prawie gotową nową rękojeść.

Osada do AA co prawda jeszcze nie powstała ale za to powstała osada do Irka którą robiłem chyba 4 miesiące. Było to najdłużej strugane drewienko a jak się później okazało jeszcze nie pasowało dokładnie pod system, na usprawiedliwienie moje może być tylko to że nia miałem systemu aby spasować go do osady.

Myślałem że na tym zakończył się etap osad do hatsanów, jednak pewien splot okoliczności sprawił że musiałem zrobić jeszcze jedną. Ta za to powstała w expresowym tempie kilku dni bo termin wysyłki był bliski.

Nie jest to koniec przede mną do wystrugania dwie osady do AA i CZ, poza tym HW Filipa też już czeka w kolejce.