Na rynku pojawiła się nowa wiatrówka Crosmana-Crosman Challenger 2000 4,5 mm
Dane techniczne:
Kaliber: 4,5 mm (.177)
Typ śrutu: Diabolo
Tryb strzelania: pojedynczy niepowtarzalny
Zasilanie: 12 g CO2
Prędkość wylotowa: 170 m/s
Długość całkowita: 927 mm
Długość lufy: 496 mm
Waga całkowita: 3,1 kg
Przyrządy celownicze: przeziernikowe, regulowane, wymienne
Energia kinetyczna: poniżej 17 J
Producenta: Crosman, USA
Najnowsza wiatrówka amerykańskiej firmy Crosman o kalibrze 4,5 mm strzelająca śrutem typu Diabolo. Challenger to profesjonalny model przeznaczony do strzelań tarczowych oraz do treningów strzeleckich. Zaprojektowana z myślą o użytkowniku wykorzystującym wszystkie postawy strzeleckie: stojącą, klęczącą oraz leżącą.
Jej atutami jest ergonomia, idealne wyważenie, mocna konstrukcja oraz możliwość regulowania wysokości i długości kolby.
W wiatrówce tej zastosowano zdejmowalne, zamontowane na szynach 11 mm, przeziernikowe przyrządy celownicze, zarówno w muszce, jak i szczerbince, która jest regulowana w pionie i poziomie. Przyrządy te można zastąpić innymi, np.
celownikiem optycznym Bushnell 3-9x32 Sportsman Mate, celownikiem laserowym Hawke lub celownikiem kolimatorowym firmy Crosman. Łoże przednie posiada szynę montażową do podpory dwu- lub trzynożnej.
Challenger zasilany jest 12-gramowym nabojem CO2 umieszczanym w komorze na nabój CO2 zlokalizowanej pod lufą.
Wiatrówka Crosman Challenger 2000 4,5 mm
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Wiatrówka Crosman Challenger 2000 4,5 mm
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
-
Źródło: http://www.wielkimarket.pl/?zobacz=83582
Jeśli to pierwowzór tego Challengera, to szkoda że wyskoczyli z taką ceną. My naprawdę jesteśmy 100 lat za Murzynami. 2k PLN to ja mogę dać, ale za wersję 2009 PCP.
Nowego Challengera można sobie pooglądać tu, tak przy okazji.
Jeśli to pierwowzór tego Challengera, to szkoda że wyskoczyli z taką ceną. My naprawdę jesteśmy 100 lat za Murzynami. 2k PLN to ja mogę dać, ale za wersję 2009 PCP.
Nowego Challengera można sobie pooglądać tu, tak przy okazji.