Pytanie o butlę i o nową wiatrówkę, i o wszystko...
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Pytanie o butlę i o nową wiatrówkę, i o wszystko...
Mam pytanie: zamierzam kupić tę o to wiatrówkę http://www.militaria.pl/crosman/wiatrow ... ml?cat=111
i w zestawie są naboje CO2. I jak ja je załaduje postrzelam trochę to czy mogę wiatrówkę wraz z załadowanym nabojem położyć ją na kilka dni. Nabój nie wybuchnie?? Proszę o pomoc!
Zmieniłem nazwę tematu na bardziej odpowiadającą zawartości.
- R.
i w zestawie są naboje CO2. I jak ja je załaduje postrzelam trochę to czy mogę wiatrówkę wraz z załadowanym nabojem położyć ją na kilka dni. Nabój nie wybuchnie?? Proszę o pomoc!
Zmieniłem nazwę tematu na bardziej odpowiadającą zawartości.
- R.
Ostatnio zmieniony 2009-02-02, 20:00 przez barypod, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nabój nie wybuchnie, co nie zmienia faktu, iż nie powinno się pozostawiać zaaplikowanej "bombiczki" w karabinku. Gaz i tak ucieknie, a uszczelki ulegną szybszemu zużyciu. Lepiej wystrzelać do końca. Co do tego modelu, to pytaj się Kol. glowak_71. On ma takie coś i cuda-wianki z tym karabinkiem wyczynia
.
KWP

KWP
-
- -#Złoty Dobromir
-
-
- -#Złoty Dobromir
-
-
- -#Złoty Dobromir
-
-
-
Nie wiem czy rozumiesz. Kupujesz kapsułkę z gazem i nie montujesz jej w wiatrówce - nic się nie będzie ulatniało. Montujesz - jest szansa, że uszczelki nie zrobią swojego i gaz uleci po jakims czasie.barypod pisze:yyy.... ucieknie... to znaczy, że jak kupię nabój i nie będę go używał to i tak będzie CO2 się ulatniało?
Strzelanie w zimie - da się, tylko CO2 zachowuje się w niskich temperaturach inaczej niż w temepraturze pokojowej. Strzelanie z CO2 przy temperaturze jaka jest teraz, to strata śrutu i gazu.
Kol. KWP - forum jest od zadawania pytań.
Ostatnio zmieniony 2009-01-31, 22:45 przez Rlyeh, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Kolego, poczytaj, poszukaj, na większość pytań znajdziesz odpowiedź. Ja wiem, że chciałoby się mieć najlepsze i najtańsze w jednym, ale się nie da. Albo tanie, albo dobre, jak we wszystkim. Pamiętaj, że karabinek z magazynkiem jest bardziej skomplikowany, niż bez niego, więc cena produktu rośnie...
KWP
KWP
-
-
Z naboju niezaładowanego gaz Ci nie ucieknie ale gdy go załadujesz do wiatrówki i nie wykorzystasz do końca zostawiając wiatrówkę na dzień lub dwa, to istnieje taka możliwość co się wiąże ze szczelnością zaworków.barypod pisze:yyy.... ucieknie... to znaczy, że jak kupię nabój i nie będę go używał to i tak będzie CO2 się ulatniało?
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
-
Karabinek ten jest zasilany z 12g. kapsuły CO2 i zgodnie z opisem, daje się z tego wystrzelić 60 śrutów. Wnioskować z tego można, że prędkość początkowa nie będzie, jak w opisie, 200 m/s, ale sporo mniej. Stawiam na 170 m/s góra. A zimą będzie 100 m/s. Te 60 puknięć z magazynkiem to 5 minut zabawy, więc raczej nie grozi zostawianie naboju w karabinku. Można też do zasilania karabinka stosować kapsuły 88 g., wymaga to zakupu przejściówki (ma ona zawór, więc daje możliwość wykręcenia kapsuły częściowo pełnej i wkręcenia ponownego np. następnego dnia).
Można również kupić paintballową butlę HP, mambę i zasilać karabinek sprężonym powietrzem. Ale nie licz na wzrost Vo bez przeróbek, bo ciśnienie wyjściowe na butli HP jest takie samo jak CO2. Jedyny zysk, to możliwość strzelania w niskich temperaturach.
Optymalnym dla Ciebie systemem zasilania byłby kartusz wielorazowego użytku + przejściówka + gaśnica do ładowania. Ale to wszystko razem warte jest więcej niż ten karabinek.
Poza tym, poczytaj ten opis: http://militaria.wp.pl/kat,27301,wid,86 ... omosc.html
Sprzęt dla dziecka, zasięg 15m., szyna montażowa do niczego.
Karabin rodzący frustrację.
Dobry, żeby się wyleczyć z CO2.
Można również kupić paintballową butlę HP, mambę i zasilać karabinek sprężonym powietrzem. Ale nie licz na wzrost Vo bez przeróbek, bo ciśnienie wyjściowe na butli HP jest takie samo jak CO2. Jedyny zysk, to możliwość strzelania w niskich temperaturach.
Optymalnym dla Ciebie systemem zasilania byłby kartusz wielorazowego użytku + przejściówka + gaśnica do ładowania. Ale to wszystko razem warte jest więcej niż ten karabinek.
Poza tym, poczytaj ten opis: http://militaria.wp.pl/kat,27301,wid,86 ... omosc.html
Sprzęt dla dziecka, zasięg 15m., szyna montażowa do niczego.
Karabin rodzący frustrację.
Dobry, żeby się wyleczyć z CO2.
Instruktor strzelectwa sportowego, bojowego i dynamicznego, sędzia sportowy.