Wysyłka

Można wpisywać tu rady które przydadzą sie nowym posiadaczom wiatrówek. Rady związane z użytkowaniem wiatrówki jak również z bezpieczeństwem podczas strzelania.

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
maximus

Wysyłka

Post autor: maximus »

Koledzy sprzedałem swój karabinek i mam do was prośbę . Poradzcie jak najlepiej go wysłać ( poczta kurier jak tak to jaki) żeby przyszły właściciel był zadowolony. Nigdy nie wysyłałem karabinka dltego pytam.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
jarn
Administrator

Post autor: jarn »

Ja korzystam wyłącznie z usług PocztyPolskiej. Tak wysłałem Hatsana, a także system FXa. Zero problemów. Ale ryzyko zawsze istnieje. A daleko masz zamiar wysłać ?
AA EV2 + EB10x42
KWP

Post autor: KWP »

Wyślij DHL-em. Ja tak kompy słałem i problemów nie było. Poczta polska, jak się pokapuje, że w paczce jest karabinek, to odda na policję, nie adresatowi. Bywały takie przypadki. W DHL-u powinieneś się zmieścić w 50pln.
Pozdrawiam
KWP
PS. Raz, jak z góry zastrzegłem, że w paczce jest karabinek i mają ostrożnie przewozić, to odmówili wysyłki, twierdząc, że jest to broń. Takie "tempe tłóki" .
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

No więc tak PP się nie pokapuje że tam jest karabinek bo są za głupi, co do DHL to jak powiesz że karabinek to nie przyjmą. Wyślij PP jako przesyłkę wartościową, albo DHL i napisz że urządzenie pneumatyczne i też będzie dobrze, w DHL zmieścisz się w 40 zł.
guntuning.com
bjudas

Post autor: bjudas »

Ja z reguły korzystam z Poczty Polskiej -mimo wielu wysyłek, nie miałem jeszcze żadnych problemów. Nie mam też zastrzeżeń do Pocztexa, DPD, DHL i Siódemki. Przejrzyj tylko cennik, gdzie się najbardziej opłaca.
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

Ja wysyłałem swój DHL-em przesyłką ubezpieczoną na 1000zł, koszty sobie skalkulowałem na stronie DHL-a. Zamówiłem kuriera na konkretną godzinę. Nie musisz mówić że to karabinek, ja napisałem "sprzęt sportowy" :mrgreen: chyba nie minąłem się dużo z prawdą :evil: paczka dotarła na drugi dzień, bez żadnych problemów.
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

A pod jaki nr dzwonić to dhla?
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

ja zamówiłem przez formularz internetowy
Awatar użytkownika
White_Eagle

Post autor: White_Eagle »

Witam serdecznie.
Proponuję wysłać za pomocą PKP. Walisz do kierownika pociągu, płacisz 25zł i jedzie bez zbędnych pytań do adresata. Adresat czeka na przyjazd i odbiera.
Na pewno paczką nie rzucają.

Pozdrawiam serdecznie
White Eagle