Zabezpieczanie gwinów przed samo rozkręcaniem
Moderator: Hiszpan63
-
- -#Złoty Dobromir
Zabezpieczanie gwinów przed samo rozkręcaniem
Do zabezpieczenia gwintów przed samo rozkręcaniem, zastosować możemy kilka sposobów.
Pierwszy najtańszy to lakier do paznokci.
Drugi sposób to rozgrzana kalafonia.
Trzeci najskuteczniejszy i dający największą wytrzymałość to klej do gwintów Loctite.
Klej ten występuje w kilku odmianach wytrzymałościowych. Ja przytoczę tylko czerwoną odmianę tego kleju, którą sam stosowałem i się sprawdziła. Mam ten klej w płynie jak i w sztyfcie oba trzymają rewelacyjnie i najważniejsze idzie to połączenie później rozkręcić.
Pierwszy najtańszy to lakier do paznokci.
Drugi sposób to rozgrzana kalafonia.
Trzeci najskuteczniejszy i dający największą wytrzymałość to klej do gwintów Loctite.
Klej ten występuje w kilku odmianach wytrzymałościowych. Ja przytoczę tylko czerwoną odmianę tego kleju, którą sam stosowałem i się sprawdziła. Mam ten klej w płynie jak i w sztyfcie oba trzymają rewelacyjnie i najważniejsze idzie to połączenie później rozkręcić.
guntuning.com
-
-
U mnie w pracy jest taki niebieski, dokładnie nie niebieski i ma tylko symbol ale po nim to się już nie da się rozkręcić. W sumie nie widzę konieczności stosowania kleju w wiatrówkach, bez przesady panowie, to nie śmigłowiec tylko sprzet do zabawy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
- -#Złoty Dobromir
-
-
-
- Ściepnik
Rafał już od dawna tu nie zagląda, także nie odpowie Robercie.green_thunder pisze:...a masz jakąś, czy tylko misiasz ?..hyena pisze:W sumie nie widzę konieczności stosowania kleju w wiatrówkach, bez przesady panowie, to nie śmigłowiec tylko sprzet do zabawy.
Jakieś wiatrówki miał, moje pierwsze FWB300 było od niego
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=348
Uczę się strzelać od nowa
-
-
- -#Srebrny Dobromir
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
hyena pisze: to nie śmigłowiec tylko sprzet do zabawy.
... to ja się już nie odzywam ... ... pewne asortymenty ze śmigłowca skutecznie działają w wiatrówkach ...green_thunder pisze:...jak to w śmigłowcu
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
... ... to akurat też .. Ale moja Slavia , wcześniej TX oraz TX Dębowego działaja na smarze przeciwoblodzeniowym do rotorówStarszy_Pan pisze:Ten z pierwszego fotela
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....