Tematem dzisiejszych zajęć będzie stojaczek do przestrzeliwania, testów itp wiatrówki.
Stworzyłem coś ale nie wiem czy się to nada więc krytyka i sugestie mile widziane.
W planach mam jeszcze dorobić do tego cuda oparcie do ręki co by można przestrzelić pistolet i zamontować Radkowe chrono.
Powątpiewam w te nóżki. Uchwyt przedniej części mile widziany regulowany na szerokość, a oparcie kolby łatwo demontowalne - wtedy i ze sprężynki można postrzelać.
żeby uchwyt ten z przodu pod łoże miał regulowaną szerokość - żeby stabilnie trzymał i iż'a i LGR'a
Oparcie to z tyłu kolby jeżeli było by demontowalne można by od razu do pistoletu wykorzystać, no i do wiatrówek sprężynowych też lepiej, bo te lepiej o ramię opierać.
Nóżki moim zdaniem OK. Można sobie na stoliku rozstawić, wyrównać itd.
Nóżki same w sobie wydają mi się dobre, ale (oczywiście nie wiem, jakie wykonanie będzie) mam coś podobnego z wyglądu pod ręką, i ni cholery to stabilne nie jest.
Myślę, że wgłębienie na kieliszek Φ ok. 20 mm (ale trzeba zmierzyć) oraz trzymadełko na papierosa byłoby spoko.
edit: o ile z tym kieliszkiem to z przymrużeniem oka, o tyle z papierosem czemu nie - ale to każdy we własnym zakresie w sumie może dorobić (podpiłować).
Ostatnio zmieniony 2008-11-23, 23:38 przez Rlyeh, łącznie zmieniany 1 raz.
No Darek, pełen podziw dla pomysłu
Jestem całkowicie poważnie zainteresowany. Zawsze musiałem się nieźle nakombinować przy zerowaniu, żeby było stabilnie i powtarzalnie. A z Twoim stojaczkiem wydaje się to łatwe , więc oczekuję na wersję komercyjną ,
pozdrawiam, Cezar
P.S.
A może z tyłu coś podobnego to chwytu przedniego, tylko głębsze...coś mi tam nie gra...
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...