dot czy bl?
Moderator: Hiszpan63
-
dot czy bl?
Ponieważ w ciągu dwuch najbliższych miesięcy mam zamiar rozstać się z moim vomzem (choć z krwawiącym sercem bo to świetne szkło moim zdaniem) dlatego poszukuje jego następcy. W grę wchodzą dwa szkła. Bushnell legend i Delta optical titanium. Doradzcie mi które szkiełko jest lepsze i które lepiej spisze sie na hw 97. Rozpatrze też inne lupki w granicach +/- 600. Będą to oczywiście szkiełka używane.
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Rozpatrywałem swego czasu obie lupki i jeśli miałbym wybierać to DOT-a.
Wytrzymałościowo obydwa O.K. za DOT-em przemawia krzyż:
Po lewej DOT, po prawej Legend.
Piotrek ma rację, że Weavery mają świetny obraz, tylko RV7 śmiesznie wyglądałby na HW.
Wiem bo przymierzałem do ProSporta
Jeśli już to RV9, tylko musiałbyś zaakceptować krzyż bez przeszkadzajek.
Ja od siebie mogę polecić Burrisa FFII z krzyżem BalisticPlex, ładnie komponuje sie na karabinku i na x7 da radę strzelać cały tor HFT.
Chyba, że masz zapędy długodystansowe to wtedy lepiej DOT-a (do wyboru 4-16 lub 6-24)
Wytrzymałościowo obydwa O.K. za DOT-em przemawia krzyż:
Po lewej DOT, po prawej Legend.
Piotrek ma rację, że Weavery mają świetny obraz, tylko RV7 śmiesznie wyglądałby na HW.
Wiem bo przymierzałem do ProSporta
Jeśli już to RV9, tylko musiałbyś zaakceptować krzyż bez przeszkadzajek.
Ja od siebie mogę polecić Burrisa FFII z krzyżem BalisticPlex, ładnie komponuje sie na karabinku i na x7 da radę strzelać cały tor HFT.
Chyba, że masz zapędy długodystansowe to wtedy lepiej DOT-a (do wyboru 4-16 lub 6-24)
Uczę się strzelać od nowa
-
Rodzaj siatki jest dla mnie sprawą drugożędną ponieważ do każdej się przyzwyczaje (no może z wyjątkiem trzech grotów) dla mnie najważniejsza jest wytrzymałość plus jakość obrazu. Może być ze stałym powiększeniem jak i z zoomem. Jeśli stałe to ok 10x . Do strzelania tak max do 50m
Diablik + Waver v10 2-10x38