Baikal MP-512M

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

CZ 803

Baikal MP-512M

Post autor: CZ 803 »

Witam!
Jestem coraz bliżej kupna Baikal MP-512M - o której czytałem sporo dobrych opinii za Forum.
Jest wersja w drewnie i w polimerze - skłaniam się do drewna i kalibru 5.5.
Jestem wysokim facetem (190) o długich lapach -)
Chyba najpierw trzbaby sie przymierzyć bo słyszałem że kolba krótka.
Czy mój tok myślenia jest prawidłowy?
Andrzej
Pozdrawiam! Andrzej
KWP

Post autor: KWP »

Witaj. Po pierwsze, ile chcesz dać za tego bajkała? Po drugie, o kalibrach poczytaj na forum (już było). Po trzecie - drewno czy polimer - rzecz gustu, a jak wiadomo, o gustach.... I na koniec, moim zdaniem: będzie dla Ciebie za mały, lecz przymierz się, a sam osądzisz. Tok myślenia prawidłowy, no prawie (słaba i nieduża wiatróweczka z kal. 5,5 :/ i to dla wielkiego faceta...). To tyle ode mnie.
Pozdrawiam
KWP
CZ 803

Post autor: CZ 803 »

Witaj!
Kosztuje ok 370 - nowa via Allegro.
Nie piszą niestety na temat mocy jedynie <17 J
Może przydałoby sie cos mocniejszego do tej pory mam CZ 803 ale wymaga remontu - chyba starsza niż ja :) Będę sie trzymać z dala od " ryżu" może zatem Slavia? Tylko która?
Dzięki za rady!
Andrzej
Pozdrawiam! Andrzej
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Kaliber 5.5mm przy tak słabej wiatrówce odradzam, śruty będziesz zbierał pod nogami.
guntuning.com
KWP

Post autor: KWP »

Jeszcze jest jedna kwestia: do jakiego strzelania chcesz używać wiatrówki. Czy do masakrowania puszek i innych celów przy grillu na działce, czy do celnego strzelania na większe odległości. Jeżeli do pierwszego, to bajkał, slavia czy wiatrówki tureckie jak najbardziej (teraz zjedzą mnie hatsanowcy :P ), jeżeli do drugiego, to sprzęty z wyższej półki np. HW, AA lub walther. Poszukaj w używkach na forach wiatrówkowych, można złapać okazję.
Pozdrawiam
KWP
DonGregorio

Post autor: DonGregorio »

a ja zachecam do zakupu baikala , 5,5mm ,troche przesada , jesli juz sie uparles na 5,5 to zachecam do zrobienia tego co opisalem tutaj , z 4,5 290m/s przy śrucie finale match rifle

http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?p=20003#20003

zapomniałem dopisać do tematu ze warto wsadzić żyłkę fi 0,9 ; 1,0mm do warg uszczelki tak aby była bardziej szczelna , naprawdę warto , a rezultaty widać od razu np: przed wstawieniem żyłki miała 279m/s , a teraz ma 293m/s chyba jest poprawa
Izh -512M + Vozm 8x56