hw 50S - z TRU GLO czy bez ?

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

jac41

hw 50S - z TRU GLO czy bez ?

Post autor: jac41 »

Witam - jestem nowy na forum

od kilku lat strzelam amatorsko chiką no name - obecnie chyba Magnum, która nie posiada szczerbinki regulowanej poziomo, a żeby było ciekawiej to jeszcze posiada luzy (celność tylko do puszek ok 15m). Wiedząc, że ją kiedyś wymienię w zeszłym roku zakupiłem lupkę Nikko GC 6x42 (chcę początkowo postrzelać na około 20-25m) w celu wyeliminowania "tego czegoś" na chince. Było jeszcze gorzej - luneta nie ma takiej skali regulacji, ale uzyskałem minimum (chyba za mocno powiedziane) powtarzalności.
W końcu zapadła decyzja, a wybierałem pomiędzy: Gamo Hunter 440, Slavia 634 i HW 50S. Wybór padł na HW i jedyny obecnie problem to czy wybrać z TRU GLO - czy bez. :/

byłbym wdzięczny za małe uzasanienie :)
a krówki latają ...
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Witam,

Jak na moje, to przyrządy tru glo robią swoje w przypadku celowania w cel (a nie pod cel, jak zazwyczaj się robi z typową muchą i szczerbinką) oraz przy kiepskich warunkach oświetleniowych, kiedy normalne mucha i szczerbinka zlewają się ze sobą.
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

Zapewne i tak założysz loopke :mrgreen: wiec w zasadzie bez różnicy. Mnie osobiście nie podchodzi tru-glo. Mając normalne, zgrasz sobie koplet z jakiego dobrze będzie ci się strzelało, do wyboru masz sporo insertów (możesz nawet sobie jakieś dokupic czy dorobić) i kształtów muszki.
jac41

Post autor: jac41 »

dzięki za porady :D
a krówki latają ...