Leuopold Mark4 3.5-10 x 40
Moderator: Hiszpan63
-
Leuopold Mark4 3.5-10 x 40
Dziś dotarła do mnie kupiona na allegro luneta
płynne powiększenie,tubus 30 mm,duża i ciężka
W komplecie dwuczęściowy montaż,świńskie ucho,zakrywki na okular,klucz imbusowy,gwarancja ważna jeszcze przez 18 m-cy,ściereczka do szkieł
Luneta wygląda solidnie,żadnych oznak używania,wszystkie pokrętła chodzą jak należy,z lekkim oporem,klik wyraźny.Pod spodem dumny napis
krzyż
Pokrętła do regulacji nastawów-wierzyczki
Bardzo wygodne,nie wymagają użycia żadnych narzędzi,ani odkręcania zaślepek
Dodatkowo regulacja ostrości i coś co chyba jest podświetlanie krzyża,ale zdaje się że muszę dokupić baterię bo nie działa.Zresztą nie widzę potrzeby używania tego
Po lewej stronie tubusu coś co wygląda jak boczna regulacja paralaksy,ale nie wiem bo jeszcze takiej lunety nie używałem,a i instrukcja w obcym języku Proszę mądrzejszych ode mnie o podpowiedź co to jest i do czego służy
obiektyw mieni sie na zielono,obraz ładny,jasny.Choć nie miałem jak sprawdzić w świetle dziennym
Montaż dwu częściowy,na moje oko niezbyt solidny,ale jeśli luneta będzie ok to dokupię inny
Ogólnie pierwsze wrażenie dobre-lunetka wygląda solidnie,daje ładny,jasny obraz.Przed chwilą zauważyłem też ciekawą rzecz-grube ramiona krzyża w żarówkowym świetle robią się jakby żółte i leciutko fosforyzują
Co to jest?nie wiem,ale ciekawe...
Pojutrze posadzę ją na harym i zrobię testa
Oczywiście opiszę wrażenia
Czy ktoś już używał takiej lunety?
płynne powiększenie,tubus 30 mm,duża i ciężka
W komplecie dwuczęściowy montaż,świńskie ucho,zakrywki na okular,klucz imbusowy,gwarancja ważna jeszcze przez 18 m-cy,ściereczka do szkieł
Luneta wygląda solidnie,żadnych oznak używania,wszystkie pokrętła chodzą jak należy,z lekkim oporem,klik wyraźny.Pod spodem dumny napis
krzyż
Pokrętła do regulacji nastawów-wierzyczki
Bardzo wygodne,nie wymagają użycia żadnych narzędzi,ani odkręcania zaślepek
Dodatkowo regulacja ostrości i coś co chyba jest podświetlanie krzyża,ale zdaje się że muszę dokupić baterię bo nie działa.Zresztą nie widzę potrzeby używania tego
Po lewej stronie tubusu coś co wygląda jak boczna regulacja paralaksy,ale nie wiem bo jeszcze takiej lunety nie używałem,a i instrukcja w obcym języku Proszę mądrzejszych ode mnie o podpowiedź co to jest i do czego służy
obiektyw mieni sie na zielono,obraz ładny,jasny.Choć nie miałem jak sprawdzić w świetle dziennym
Montaż dwu częściowy,na moje oko niezbyt solidny,ale jeśli luneta będzie ok to dokupię inny
Ogólnie pierwsze wrażenie dobre-lunetka wygląda solidnie,daje ładny,jasny obraz.Przed chwilą zauważyłem też ciekawą rzecz-grube ramiona krzyża w żarówkowym świetle robią się jakby żółte i leciutko fosforyzują
Co to jest?nie wiem,ale ciekawe...
Pojutrze posadzę ją na harym i zrobię testa
Oczywiście opiszę wrażenia
Czy ktoś już używał takiej lunety?
Hatsan 75s+Alchemik+wojtanowy tłumik
sharp inova+ chiński Leupold
-
http://www.calguns.net/calgunforum/show ... 902&page=3
http://www.opticstalk.com/forum_posts.a ... 46&KW=fake
Ta luneta ma podświetlenie krzyża - może to to tak "fosforyzuje"?
http://www.opticstalk.com/forum_posts.a ... 46&KW=fake
Ta luneta ma podświetlenie krzyża - może to to tak "fosforyzuje"?
-
-
Tiaaa, ten tytuł mnie ściągnął
Więc patrząc na modele Mark 4 to powinno być takie coś :
http://www.swfa.com/pc-3276-297-leupold ... scope.aspx
A jakoś troszkę różnice widzę Choć oczywiście mogę się mylić, wzrok już nie ten...
Niedługo na B2 zaczną naklejać napisy walther lub FWB
Mimo wszystko mam nadzieję, że zadowolony będziesz .. na początku.
Jak wspominałem wcześniej, też kiedyś kupiłem " buschnela " , każdemu się może trafić,
pozdrawiam, Cezar
Więc patrząc na modele Mark 4 to powinno być takie coś :
http://www.swfa.com/pc-3276-297-leupold ... scope.aspx
A jakoś troszkę różnice widzę Choć oczywiście mogę się mylić, wzrok już nie ten...
Niedługo na B2 zaczną naklejać napisy walther lub FWB
Mimo wszystko mam nadzieję, że zadowolony będziesz .. na początku.
Jak wspominałem wcześniej, też kiedyś kupiłem " buschnela " , każdemu się może trafić,
pozdrawiam, Cezar
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS
-
-
-
no cóż... założyłem ją wczoraj na Harego,oddałem kilka strzałów i....montaż cofnął sie o dobre pięć milimetrów Więc dałem sobie spokój,zdjąłem to i schowałem w pudełko.Mogę tylko powiedzieć że obraz naprawdę bardzo ładny,ostry i czysty nawet przy największym powiększeniu.Nie wiem czy ją wystawić na allegro czy zostawić... Mam ochotę na Sharpsa albo Qb79,myślę że na tym by się doskonale sprawdziła
-
-
-
-
ech... no dałem się nabrać,fakt Ale siedziała na co2,nie ma żadnych rysek itp,a do tego jest jeszcze na gwarancji,tak że stan świetnykrystian pisze:to taj jak za nową
[ Dodano: 2008-10-03, 22:09 ]
lunetka w końcu usiadła na Sharpsie sprawuje się świetnie,bo i sprzęt bez kopa,a i wygląda dumnie nie ma problemów z przesuwaniem krzyża przy zmianie powiększenia,ładny obraz i ten słaby montaż też siedzi w miejscu Jak dla mnie wystarczy w zupełności na tego rodzaju pukawkę
-