Lizaki do spinerów
Moderator: Hiszpan63
-
Lizaki do spinerów
Doradzcie koledzy skąd ma wytrzasnąć takie lizaczki. Właściwie to starczyły by samę takie kółeczka resztę bym pospawał. Tylko skąd takie pozyskać lub co do tego dało by się przysposobić. Ja na prędce zrobiłem lizaki z łyżek. Duża łyżka stołowa zdaje egzamin ale mała od herbaty się gnie.
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
-
-
-
-
Marcin,a nie lepiej kupic tutaj?
http://www.celedowiatrowek.istore.pl/sk ... 722,0.html
http://www.celedowiatrowek.istore.pl/sk ... 722,0.html
Troszkę sprzętu dmuchanego,troszkę dymiącego.
-
-
- Ściepnik
Figurki z linku Bogdana odkupiłem jako używki, ale pomimo to stwierdzam, że są trwałe i czułe (ładnie składają sie od FWB).
Taka mała drobnostka dla posiadaczy figurek, ułatwiająca życie przy zwijaniu ich.
Jeśli nie mamy specjalnego zwijadła i nawijamy sznurek na szpulkę lub kawałek deseczki, to po kilkunastu metrach zaczyna nam się on supłać, a przy poluzowaniu zwijać w spiralkę.
Radę na to zapożyczyłem z mojego poprzedniego hobby wędkarstwa.
Wystarczy założyć duży morski krętlik z agrafką.
Baryłka krętlika jest zbudowana tak, że lekko skręcona linka powoduje jego obrót.
W oryginalnym zastosowaniu niwelowało to skręcanie żyłki przy łowieniu na wirówki.
Łatwo również odpiąć linkę od figurki celem transportu.
na zdjęciu poniżej pokazałem również agrafki starszego typu tzw. blaszkowe.
Tych nie polecam, gdyż po trafieniu śrutem może się rozlecieć (ta na fotce była juz prostowana).
Taka mała drobnostka dla posiadaczy figurek, ułatwiająca życie przy zwijaniu ich.
Jeśli nie mamy specjalnego zwijadła i nawijamy sznurek na szpulkę lub kawałek deseczki, to po kilkunastu metrach zaczyna nam się on supłać, a przy poluzowaniu zwijać w spiralkę.
Radę na to zapożyczyłem z mojego poprzedniego hobby wędkarstwa.
Wystarczy założyć duży morski krętlik z agrafką.
Baryłka krętlika jest zbudowana tak, że lekko skręcona linka powoduje jego obrót.
W oryginalnym zastosowaniu niwelowało to skręcanie żyłki przy łowieniu na wirówki.
Łatwo również odpiąć linkę od figurki celem transportu.
na zdjęciu poniżej pokazałem również agrafki starszego typu tzw. blaszkowe.
Tych nie polecam, gdyż po trafieniu śrutem może się rozlecieć (ta na fotce była juz prostowana).
Uczę się strzelać od nowa