Wiatrówka do 500 zł
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Wiatrówka do 500 zł
Cześć! Zacząłem się rozglądać za wiatrówka która będę mógł strzelać do celów oddalonych gdzie koło 30-50m. Czytałem post poniżej ale widać tam że gość zna się bardziej na rzeczy niż na.. Jedyne co wiem to że chciałabym kupić wiatrówek najlepiej taka którą łatwo będzie serwisować na początku i żeby w późniejszych fazach ewentualnie dorzucić jakiś celownik czy coś. Jedyną która jakoś w miarę mi się podoba i oglądałem jest Hatsan 90 Gen 2 ale podobno dosyć mocno rdzewieje. Co do kasy to mogę dać gdzieś 500-600 zł maks. No chyba że w nie dużo większych pieniądzach będzie coś fajnego to mogę dokładać ale na razie nie chce wydawać nie wiadomo ile bo nie wiem czy mi się to spodoba. I czy na tym forum znajdę coś odnośnie przeglądu zerowego i/lub późniejszych możliwości tuningu? Dzięki
-
- Ściepnik
Re: Wiatrówka do 500 zł
Kup co Ci się podoba. Po tym zakupie będziesz wiedział co Ci się nie podoba i na Allegro wymienisz. I nie będzie to ostatni zakup.
-
- Ściepnik
Hatsan 90 nie rdzewieje bardziej niż inne . Wszystko zależne jest od tego jak się dba .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
Czyli w tych pieniądzach to raczej obojętne co kupię a przy jakiej kwocie dopiero wybierać coś lepszego? Gdzieś od tysiąca?
-
Tak w ogóle to jeśli pytasz o sprzęt używany, to nie ma reguły. Możesz znaleźć kogoś, kto potrzebuje szybko pieniędzy i sprzeda Ci jakieś dopieszczone cacko i to na prawdę tanio. Z drugiej strony sama cena nie gwarantuje wysokiej jakości i późniejszego zadowolenia. Jest wiele różnych plastikowych koszmarków, które nawet mogą przez pewien czas dobrze działać ale jak się psują to juyż na dobre.
Co do cen w aktualnej sytuacji to trzeba jeszcze pamiętać, że ostatnio zbieranie pieniędzy na lepszy sprzęt może się nie sprawdzić. Np. taką "kultową" wiatróweczkę - Weihrauch HW30S jeszcze całkiem niedawno dawało się kupić za poniżej 900 zł. Teraz we wszystkich sklepach cena jest minimum 1300 zł ale to też raczej z adnotacją o braku dostępności. Czyli jeśli mając 600zł postanowisz dozbierać do droższej wiatrówki za 1000 - musisz to zrobić na tyle szybko, by się nie okazało że to nadal ta sama wiatrówka...
Co do cen w aktualnej sytuacji to trzeba jeszcze pamiętać, że ostatnio zbieranie pieniędzy na lepszy sprzęt może się nie sprawdzić. Np. taką "kultową" wiatróweczkę - Weihrauch HW30S jeszcze całkiem niedawno dawało się kupić za poniżej 900 zł. Teraz we wszystkich sklepach cena jest minimum 1300 zł ale to też raczej z adnotacją o braku dostępności. Czyli jeśli mając 600zł postanowisz dozbierać do droższej wiatrówki za 1000 - musisz to zrobić na tyle szybko, by się nie okazało że to nadal ta sama wiatrówka...