Witam Wszyskich,
kilka dni temu kupiłem weihrauch hw 110 st, jutro przychodzi luneta i szukam kogoś ze śląska kto prowadzi serwis żeby to wszystko ogarnąć, zwłaszcza że czytałem że warto poprawić fabrykę na początku.
serwis weihrauch hw 110 st
Moderator: Hiszpan63
-
Re: serwis weihrauch hw 110 st
HW110 to nie jest sprzęt podatny na poprawki i przyjemny dla serwisanta. Możesz mieć problem ze znalezieniem kogoś kto będzie się chciał w to bawić. Z drugiej strony, jeśli wiatrówka jest nowa raczej nic szczególnie nie trzeba w niej poprawiać. Gorzej będzie jak zaczną puszczać oringi. Szczególnie oring transferportu jest wredny. W ciągu roku góra dwóch lat na pewno padnie. A jego założenie - ułożenie okrągłego oringu w "kwadratowym" rowku to nie jest coś, z czym każdy da sobie radę...
Nie mam odpowiedniego zdjęcia, ale jest to zrobione tak samo jak w pistolecie HW44
HW44 wydmuchana uszczelka transferportu
Przepraszam, jeśli Cię nastraszyłem. Ale jeśli znajdziesz jakiś serwis, który odważy się w tym grzebać i Cię nie zawiedzie, warto byś się tym doświadczeniem podzielił i go zareklamował.
PS. Jeśli dostałeś karabinek pocztą, bez powietrza w kartuszu i miałbyś kłopoty z napełnieniem kartusza - sprawdź czy masz zamknięty zaworek do spuszczania powietrza...
(otwór z prawej strony przed bezpiecznikiem)
Nie mam odpowiedniego zdjęcia, ale jest to zrobione tak samo jak w pistolecie HW44

Przepraszam, jeśli Cię nastraszyłem. Ale jeśli znajdziesz jakiś serwis, który odważy się w tym grzebać i Cię nie zawiedzie, warto byś się tym doświadczeniem podzielił i go zareklamował.
PS. Jeśli dostałeś karabinek pocztą, bez powietrza w kartuszu i miałbyś kłopoty z napełnieniem kartusza - sprawdź czy masz zamknięty zaworek do spuszczania powietrza...

(otwór z prawej strony przed bezpiecznikiem)
-
Dzięki za info, dziś przychodzi luneta tak że będę wszystko składał 

-
- Ściepnik
Niejaki witboj