Wyniki (Ppn)
-
- Administrator
Wyniki (Ppn)
7 miejsce w konkurencji "10m Pistolet pneumatyczny 60 strzałów - seniorzy" w Zawodach o Puchar Mazowsza 2018. :^)
Moje pierwsze poważne zawody. Jeszcze niedawno nie dałbym rady strzelić 10 strzałów przygotowawczych i 60 ocenianych. A tu, zaskakująco równe serie.
PS. Szkoda tylko, że nie strzeliłem "Kpn60 seniorów" - byłaby szansa stanąć na podium z aktualnym Mistrzem Świata w konkurencji karabinu w trzech postawach... :^)
Moje pierwsze poważne zawody. Jeszcze niedawno nie dałbym rady strzelić 10 strzałów przygotowawczych i 60 ocenianych. A tu, zaskakująco równe serie.
PS. Szkoda tylko, że nie strzeliłem "Kpn60 seniorów" - byłaby szansa stanąć na podium z aktualnym Mistrzem Świata w konkurencji karabinu w trzech postawach... :^)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
-
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
Technika i trening - Ppn
Witam,
to i ja się pochwalę moim małym sukcesem co by inne Osoby zachęcić do dyskusji jak i strzelania konkurencji Ppn
Przez dwa miesiące, trzy razy w tygodniu wykonuje większości pewnie dobrze znany trening : http://www.kimla.de/trening/
Strzelam niestety rzadko, raz w tygodniu, a i to nie zawsze się udaje...
Dziś po raz pierwszy udało się 40 razy pod rząd nie wyjść "z czarnego", ba mało tego nie ma żadnej 7, choć mało brakowało No i własny rekord poprawiony z 349 na 358
Strzelane z FWB 65 śrutem H&N excite. Myślałem, że sprzedam tego klamota po dwóch tygodniach ale zaczynam go lubić
p.s. Skoro to dział "technika strzelania", a na forum są Osoby mające sporą wiedzę, to zapraszam do dzielenia się spostrzeżeniami i poradami
to i ja się pochwalę moim małym sukcesem co by inne Osoby zachęcić do dyskusji jak i strzelania konkurencji Ppn
Przez dwa miesiące, trzy razy w tygodniu wykonuje większości pewnie dobrze znany trening : http://www.kimla.de/trening/
Strzelam niestety rzadko, raz w tygodniu, a i to nie zawsze się udaje...
Dziś po raz pierwszy udało się 40 razy pod rząd nie wyjść "z czarnego", ba mało tego nie ma żadnej 7, choć mało brakowało No i własny rekord poprawiony z 349 na 358
Strzelane z FWB 65 śrutem H&N excite. Myślałem, że sprzedam tego klamota po dwóch tygodniach ale zaczynam go lubić
p.s. Skoro to dział "technika strzelania", a na forum są Osoby mające sporą wiedzę, to zapraszam do dzielenia się spostrzeżeniami i poradami
FWB 600
HW30s
HW30s
-
- Administrator
-
-
Witam w nowym roku
Strzeliłem jeszcze jeden trening na tych ustawieniach i wyszło ponownie 358 pkt. Następnie przestawiłem szczerbinkę 3 kliki w kierunku " T " i 3 w kierunku " R " i po raz trzeci strzeliłem 358 Myślę, że gdyby nie 3 strzały po prawej stornie w drugiej serii, to ŚPT miałbym w okolicach środka.
No a w czwartej serii się poprawiłem i strzeliłem swój rekord :
Najlepszego w nowym 2019 !
Strzeliłem jeszcze jeden trening na tych ustawieniach i wyszło ponownie 358 pkt. Następnie przestawiłem szczerbinkę 3 kliki w kierunku " T " i 3 w kierunku " R " i po raz trzeci strzeliłem 358 Myślę, że gdyby nie 3 strzały po prawej stornie w drugiej serii, to ŚPT miałbym w okolicach środka.
No a w czwartej serii się poprawiłem i strzeliłem swój rekord :
Najlepszego w nowym 2019 !
FWB 600
HW30s
HW30s
-
- Ściepnik
Tarcze
Witam
Ale dzisiaj pojechałem na maxa takiej tarczy już dawno nie zrobiłem
trzeci tydzień praktycznie codziennie strzelam i jest
treningowe 15 strzałów
Ale dzisiaj pojechałem na maxa takiej tarczy już dawno nie zrobiłem
trzeci tydzień praktycznie codziennie strzelam i jest
treningowe 15 strzałów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ProSport , PP20
-
- Ściepnik
Re: Wyniki (Ppn)
Odkopię ten temacik jako że kupiłem pistola.
Na razie się przerabia na pcp a i montuje podgląd tarczy żeby nie :
Z czasem dodam jakieś tarczki i pewnie poproszę o jakieś rady .
Na razie się przerabia na pcp a i montuje podgląd tarczy żeby nie :
hehe p.Sewerynie
Z czasem dodam jakieś tarczki i pewnie poproszę o jakieś rady .
FEG GPM-01
-
Ao już masz: targać litra codziennie
Tak jak ktoś nigdy tego nie robił, albo w ogóle siedzi na dupie i nic nie robi, bardzo skuteczne. To niekoniecznie Twój przypadek, ale póki nie pozyskasz pistoletu, to też możesz pomachać.
Tak jak ktoś nigdy tego nie robił, albo w ogóle siedzi na dupie i nic nie robi, bardzo skuteczne. To niekoniecznie Twój przypadek, ale póki nie pozyskasz pistoletu, to też możesz pomachać.
-
- Ściepnik
Nie da rady , już nie . 0,7 to mogę spròbować
A poważnie to pistol po przeròbce jest cięższy niż 1kg . Niewiele ale jest.
Kilka złożeń to nie problem ale po 20-25 już rączkę się czuje. Zobaczymy jak będzie .
Tu "9" jest większa niż w kpn - może średnia pkt pozwoli robić wyniki 90+
FEG GPM-01
-
Nie chciałbym Ciebie martwić ale tylko pozornie 9tka jest większa. Niektórzy trenerzy uważają, że nie trzeba mieć "bicepsów" żeby dać radę ppn 60, kwestia treningu, drobne dziewczyny też dają radę. Ja natomiast polecam obciążenia nadgarstków opaskami rehabilitacyjnymi 0,5kg każda, wygodne i wystarczające byle ćwiczyć przynajmniej raz dziennie. Kartusze PCP "napełniam" pompką i spokojnie daję rade 2÷3 60tki sprzętem 1100 do 1450g. Pamiętaj że cięższy jest stabilniejszy. Coś za coś.