Można wpisywać tu rady które przydadzą sie nowym posiadaczom wiatrówek. Rady związane z użytkowaniem wiatrówki jak również z bezpieczeństwem podczas strzelania.
Kolega męczy mnie, żeby wykombinować jakiś sposób montaż do jego Łucznika 87. Ma dwa identyczne i jednego postanowił dozbroić. Widziałem na schematach Dianek taki patent
Ale nigdzie nie znalazłem takiej żeby pooglądać. Spotkał sie ktoś z czymś takim? Byłbym wdzięczny za jakieś info czy fotki...
Szyny montażowe można kupić i na allegro, chociaż przeważnie są to Weaver'y bo bardziej schodzą w światku ASG niż wiatrówkowym. Jeżeli szyna będzie dobra jakościowo wystarczy ją dobrze, osiowo przymontować na śruby. Rzecz chyba do zrobienia.
HW-80ksd + DOT 4-16x42AO, QB78 Deluxe - UKRADZIONY PRZEZ MACIEJA BAJKOWSKIEGO Z PSEUDO SERWISU WIARUS, Crosman 1077 + Leapers Mini 4x32, a Swawolna uber alles!
Spokojnie. Do B3 sam wypiłowałem szynę, a teraz mam zamiar zrobić szynę do Iża. Ścianka cylindra ma 2 mm grubości. Daje się nagwintować. Trzeba tylko później spiłować wewnątrz cylindra wystające śruby.