Leupold XV-II 4-12x40
Moderator: Hiszpan63
-
Leupold XV-II 4-12x40
Doczekałem się w końcu na lupkę. Pierwszym zamysłem był Weaver V16, ale okres oczekiwania bardzo się wydłużył. Zamawiałem u kolegi z komercyjnych z ajłebu.
Trwało to, więc za obustronnym porozumieniem kol Duce pozbył się na moją korzyść swojego lupolda. Parę zdjęć na lgm-ie :
W związku z tym, że myśląc o V16 nabyłem drogą barterową sunshader od DOT-a, teraz będę musiał troszkę pokombinować, aby zaadoptować go na leupolda... Ale da się
Pokombinujemy...
Jak dla mnie jest to górny pułap, wyżej nie ma już co sięgać. Jedynym niuansem w tym zestawie jest montaż, BKL 354. Kupiłem od kolegi, BKL 254 na tubus calowy, on taki mi sprzedał. A jak przyszedł, to się okazało, że jest to BKL, ale różni się jedną cyferką
Czyli BKL 354 na tubus 30 mm. Musiałem zastosować taśmę samowulkanizującą, ale z czasem postaram się wymienić, lub zakupić właściwy montaż.
W/g mnie lupka bardzo fajna, obraz żyleta, ostrzy na x4 od ok 8m, na x 10 jest lekkie zamglenie, ale do HFT się w zupełności nada. Biorąc pod uwagę moje doświadczenie i talenta, pozwolę sobie wkleić linka do rzetelnego opisu byłego właściciela, mam nadzieję, że Duce się nie pogniewa :
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=416 ... 2x40+vx-ii
Jest fachowo, dokładnie i wszystko co się powinno o tym celowniku wiedzieć.
pozdrawiam, Cezar
Trwało to, więc za obustronnym porozumieniem kol Duce pozbył się na moją korzyść swojego lupolda. Parę zdjęć na lgm-ie :
W związku z tym, że myśląc o V16 nabyłem drogą barterową sunshader od DOT-a, teraz będę musiał troszkę pokombinować, aby zaadoptować go na leupolda... Ale da się
Pokombinujemy...
Jak dla mnie jest to górny pułap, wyżej nie ma już co sięgać. Jedynym niuansem w tym zestawie jest montaż, BKL 354. Kupiłem od kolegi, BKL 254 na tubus calowy, on taki mi sprzedał. A jak przyszedł, to się okazało, że jest to BKL, ale różni się jedną cyferką
Czyli BKL 354 na tubus 30 mm. Musiałem zastosować taśmę samowulkanizującą, ale z czasem postaram się wymienić, lub zakupić właściwy montaż.
W/g mnie lupka bardzo fajna, obraz żyleta, ostrzy na x4 od ok 8m, na x 10 jest lekkie zamglenie, ale do HFT się w zupełności nada. Biorąc pod uwagę moje doświadczenie i talenta, pozwolę sobie wkleić linka do rzetelnego opisu byłego właściciela, mam nadzieję, że Duce się nie pogniewa :
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=416 ... 2x40+vx-ii
Jest fachowo, dokładnie i wszystko co się powinno o tym celowniku wiedzieć.
pozdrawiam, Cezar
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS
-
- Administrator
-
-
Dokładnie, to ta sama lupka co w recenzji, podobno wybierana.Irak pisze:Krzyż LR duplex
Na razie strzelam na x12 i muszę przyznać, że jest zajefajnie. Ładnie wymusza ustawienie oka, lekkie skrzywienie głowy i ciemność
Na 8m jest lekko rozmyty obraz przy paralaksie 25Y, ale powyżej 10 już jest super.
Myślę, że pozostanę przy tym powiększeniu, ma torach rzadko teraz są cele na 8-10 m.
Na jutro jestem umówiony z tokarzem, zapewniał, że będzie dobrzejarn pisze:Osłonkę na torarynkę i będzie pasować
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS
-
Co teraz wymyśli nowego. Bo właściwie ma wszystko karabin i celownik. Ciekawe co to będzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
-
No cóż wypadało by strzelić parę razy z twojego cuda i zobaczyć ten niebiański obraz. Wiesz jestem ciekaw czy to jest wartę swojej ceny, tak naprawdę. Bo suma-sumarum całość nie kosztwała mało.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
Rafał, na wódę nie wydaję, na dziwki nie chodzę, więc dlaczego nie ?
Niebiański obraz ? Czy ja wiem, za duży laik jestem, ale widać ładnie . Myslę, że warto było, poza tym te dwie kropki na duplexie nie przeszkadzają mi tak jak mil-dot, a wręcz pomagają dyskretnie
Niebiański obraz ? Czy ja wiem, za duży laik jestem, ale widać ładnie . Myslę, że warto było, poza tym te dwie kropki na duplexie nie przeszkadzają mi tak jak mil-dot, a wręcz pomagają dyskretnie
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS
-
-
A więc się poprawiłem z tym sunshaderem
Pomyślałem, że nie ma sensu robić przejściówek na ten od DOT-a, za dużo kombinacji. Musiałbym jeszcze BC dokupić, a to już bez sensu koszta.
Więc został wykonany nowy sunshader, typowo pod wymiar leupolda. Oczywiście twarde aluminium. Długość bez znaczenia, ma fajnie wyglądać
Pierwsza wersja, ale szczerze nie za bardzo przypadła mi do gustu. Jakoś to wypolerowane aluminium mi nie pasował w tym miejscu...
Więc użyłem lakieru akrylowego w sprayu, parę warstw, z przerwami i suszareczką na utwardzenie...Mnie się teraz podoba
Także myślę, że teraz mam już prawie wszystko, jeśli chodzi o hobby
Pomyślałem, że nie ma sensu robić przejściówek na ten od DOT-a, za dużo kombinacji. Musiałbym jeszcze BC dokupić, a to już bez sensu koszta.
Więc został wykonany nowy sunshader, typowo pod wymiar leupolda. Oczywiście twarde aluminium. Długość bez znaczenia, ma fajnie wyglądać
Pierwsza wersja, ale szczerze nie za bardzo przypadła mi do gustu. Jakoś to wypolerowane aluminium mi nie pasował w tym miejscu...
Więc użyłem lakieru akrylowego w sprayu, parę warstw, z przerwami i suszareczką na utwardzenie...Mnie się teraz podoba
Także myślę, że teraz mam już prawie wszystko, jeśli chodzi o hobby
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS
-
-
-
-
-