Pierwsza tania wiatrówka? B3 czy B4?
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Drobne granulki miedzi nie pozwalają smarowi wytrzeć się do końca, dzięki czemu można zastosować małe ilości i tylko w miejscach wymagających smarowania. Pozwala to na ograniczenie "syfu" przyklejejącego się do tłustych powierzchni. Sam moduł spustu powinien być jak najbardziej suchy - utaplanie go w smarze nie ma sensu. Molibden jest zato bardzo kleisty i dlatego nadaje się do smarowania sprężyny i prowadnic - trzyma się powierzchni dużo lepiej od popularnego towotu.
Ja nie jestem sfrustrowany, mnie tylko ludzie wkurwiają
-
Pierwsze strzelanie za mną, narazie oswajam się ze sprzętem, fakt karabinek tzn karabin jest mocny, głośny, jeśli ktoś lubi że tak się wyrażę pierdoln*ęcie szeroko rozumiane w tym wypadku to ta wiatrówka jest odpowiednia, mi się podoba jak dobrze słychać wiatrówkę w lesie ;D ,narazie z otwartych, smar molibdenowy wszędzie gdzie trzeba, śrut Exact i ogień, pogoda dopisuje... Tarcze puki co mnie w ogóle nie interesują, jeszcze dokształcam się z nazewnictwa i pytam "Crosowców" co przerabiać aby go okiełznać.
Pozdrawiam Swawolników i dzięki za wszystkie rady, ...to jeszcze nie koniec... ;D
Pozdrawiam Swawolników i dzięki za wszystkie rady, ...to jeszcze nie koniec... ;D
-
Jak masz możliwość, to sprawdź karabinek na chrono, bo crossy lubiły mieć zbyt dużą liczbę żuli. Jak cię złapią z FAC, to i kasę zapłacisz i karabinek przepadnie. Tak, jak ci już pisałem, jeżeli żuli zbyt dużo, zmniejsz napięcie wstępne sprężyny i popraw pracę spustu. To na początek.
Ja nie jestem sfrustrowany, mnie tylko ludzie wkurwiają
-
-
-
-
- Ściepnik
Miałem trzy Summity, najmocniejszy pudełkowy ponad 22J. Nowa korona po cięciu lufy o 120mm, tłumik, sprężyna cięta dwukrotnie żeby zejść pod limit, planowanie, osłona pet. Smarowanie, lubię twardsze spusty więc nic nie ruszałem, chociaż nie we wszystkich. Prowadnica została fabryczna.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
-
-
-
- Ściepnik
-