Pierwsza tania wiatrówka? B3 czy B4?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

MaxStone

Post autor: MaxStone »

Drobne granulki miedzi nie pozwalają smarowi wytrzeć się do końca, dzięki czemu można zastosować małe ilości i tylko w miejscach wymagających smarowania. Pozwala to na ograniczenie "syfu" przyklejejącego się do tłustych powierzchni. Sam moduł spustu powinien być jak najbardziej suchy - utaplanie go w smarze nie ma sensu. Molibden jest zato bardzo kleisty i dlatego nadaje się do smarowania sprężyny i prowadnic - trzyma się powierzchni dużo lepiej od popularnego towotu.
Ja nie jestem sfrustrowany, mnie tylko ludzie wkurwiają
OFF

Post autor: OFF »

Pierwsze strzelanie za mną, narazie oswajam się ze sprzętem, fakt karabinek tzn karabin jest mocny, głośny, jeśli ktoś lubi że tak się wyrażę pierdoln*ęcie szeroko rozumiane w tym wypadku to ta wiatrówka jest odpowiednia, mi się podoba jak dobrze słychać wiatrówkę w lesie ;D ,narazie z otwartych, smar molibdenowy wszędzie gdzie trzeba, śrut Exact i ogień, pogoda dopisuje... Tarcze puki co mnie w ogóle nie interesują, jeszcze dokształcam się z nazewnictwa i pytam "Crosowców" co przerabiać aby go okiełznać.

Pozdrawiam Swawolników i dzięki za wszystkie rady, ...to jeszcze nie koniec... ;D
MaxStone

Jak masz możliwość, to sprawdź karabinek na chrono, bo crossy lubiły mieć zbyt dużą liczbę żuli. Jak cię złapią z FAC, to i kasę zapłacisz i karabinek przepadnie. Tak, jak ci już pisałem, jeżeli żuli zbyt dużo, zmniejsz napięcie wstępne sprężyny i popraw pracę spustu. To na początek.
Awatar użytkownika
Gizzley

Post autor: Gizzley »

Chińczyki z targu wyciągały skokowo niesamowite wyniki, sam byłem świadkiem, także uwaga :)
Co do crossów - nie wiem, nie znam, nie widziałem, ale przypuszczam, że w tej klasie wszystkie tak mają ^^
tbd
MaxStone

Crossmannm summit po przestrzelaniu bez przeróbek - około 24J.
Awatar użytkownika
Gizzley

Post autor: Gizzley »

A na to już jest paragraf, także ciąć sprężyny :)
tbd
OFF

Panowie to też ciąć? Jeśli tak to ile cm?

https://zapodaj.net/aa957d34b4142.jpg.html
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

Miałem trzy Summity, najmocniejszy pudełkowy ponad 22J. Nowa korona po cięciu lufy o 120mm, tłumik, sprężyna cięta dwukrotnie żeby zejść pod limit, planowanie, osłona pet. Smarowanie, lubię twardsze spusty więc nic nie ruszałem, chociaż nie we wszystkich. Prowadnica została fabryczna.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

OFF pisze:Panowie to też ciąć? Jeśli tak to ile cm?

https://zapodaj.net/aa957d34b4142.jpg.html
To dla twojej wiadomości jest prowadnicą sprężyny wraz z korkiem zamykającym system i to zostaw w spokoju !!!
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
OFF

Sprężyna już ucięta i kapelusz o 1,5 cm, zobaczymy rezultat przy chwili wolnego. A mógłby ktoś wyjaśnić lub podesłać fotorelacje, co to jest planowanie i ta osłona pet?
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

OFF pisze:Sprężyna już ucięta
Urżnąłeś i to już wszystko ? Co zrobiłeś z końcami sprężyny ?
OFF

Filo: na imadle troche pobawiłem się opalarką i powiedzmy że jest tak jak ten "fabryczny" drugi koniec