Nowa wiatrówka (na 18stkę)

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Post autor: Kombat69 »

Jak Slawka to 634, jeżeli już się upierasz przy Harnasiu , to 55 w drewnie ... Najlepiej z wszystkimi nowymi udziwnieniami..:)
Zapraszamy do lektury! :)
Ale nie pękaj, okazje się trafiają i można wyrwać jakąś BSA, HW , w cenie sklepowej slawki , więc trzeba zaglądać śledzić i czytać, czytać i czytać... :)
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport :)
Iż 38 Bakielit +drewno :)
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

O ile się nie mylę to Slavia 634 LUX jest już po przeglądzie zerowym.
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

DZIKIslupsk pisze:Slavia 631, a 634 to praktycznie to samo tylko, że 631 ma mniej mocy, a 634 ma więcej.
Więcej mocy mają rycerze JEDI! :)

Sorki za OT, lecz jak czytam o mocy w karabinkach wiatrem pędzonych to się we mnie "kontra moc" ujawnia... :)
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
Walend
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Walend »

JesperKyd pisze:Sorki za OT, lecz jak czytam o mocy w karabinkach wiatrem pędzonych to się we mnie "kontra moc" ujawnia... :)
Oj nie bądź taki Vader :P
FWB 300 "Palemka"
FWB 600 + Burris Timberline 4.5-14x32
Remington 1858 Uberti .44
Ruger Mk2 Target .22
CZ P10C 9x19
Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Post autor: Kombat69 »

DeathGod72 pisze:Witam ponownie - może ktoś tu jeszcze zajrzy:

Ciężko wyszukać teraz tak dobrą ("tuningowana", sprawna, ładna i niedroga) ofertę, tak ja ta wcześniejsza...

Więc mam pytanie: W przypadku, gdybym znalazł nietuningowaną wiatrówkę Slavię lub Hatsana ile musiałbym dołożyć na "tjuning"?
I w przypadku Slavi, który model jest lepszy: 634, 631 czy wersja "lux"? Które modele Hatsana są "lepsze"?

Czy w ogóle opłaca się kupować nietuningowaną i robić to samemu?
Tutaj już teraz raczej mało kto będzie zaglądał , teraz jest Twój czas.
Taka moja rada: Do 18-ki pokornie wchodź na forum i czytaj:
1. Przeanalizuj ten wątek - bo bardzo dużo zostało tu napisane.
2. Poczytaj fora w kontekście karabinków o których tu pisaliśmy (Skup Się na HW 50 i w górę, Slawi, BSA , ) Tematów jest sporo, opisane jest sporo spraw, testy , porady Tuning, naprawa, smarowanie , etc...
3. Wybierz sobie 2-3 pretendentów (nie kieruj się mocą , raczej opisami ergonomii, wygody i miodności użytkowania, łatwości poprawy fabryki-ewentualnej )
4. W 18 złożymy Ci życzenia.
5. Po 18 (dzień, może dwa) jak emocje opadną i oddech będzie świeższy , napisz w tym temacie , jakie wyciągnąłeś wnioski , przedstaw pretendentów i sumę jaką dysponujesz.
Na te okazje co teraz się pojawiają , nie patrz, szkoda czasu lepiej poczytać o karabinkach, a okazja z reguły nie wisi za długo. (pojawia się i znika.) Jak pokazuje się okazja to trzeba mieć gotówkę i przekonanie co do jej zakupu, bo ktoś inny w tym samym czasie 3 razy chlapnie biorę i po temacie. Na okazje zapolujesz po 18, z podliczonym Budżetem i po wyciągnięciu wniosków z lektury.
Jak się zastosujesz, to będzie zdrowo, za równo dla Ciebie, bo będzie to wybór a nie loteria, jak i dla tych wszystkich ludzi którzy starali Ci się pomóc (nie doznamy frustracji :) ).

Pozdrawiam Serdecznie!
Kombat69
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport :)
Iż 38 Bakielit +drewno :)
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
DeathGod72

Post autor: DeathGod72 »

Ok. Postaram się zastosować do tych zasad. Do 18 jeszcze 15 dni - mam nadzieję, że przez ten czas wybiorę coś dla siebię.

Jeszcze raz dzięki dla wszystkich, którzy mi pomagali.

:D