SHARP INNOVA 1210 Wood 5.5

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Crash

Post autor: Crash »

a propo pompowania 15x ;) http://www.youtube.com/watch?v=pE8XDAP7bqE Rusek napompował bez większych problemów i jeszcze w mieszkaniu strzelił sobie w podłogę :)
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

No nie wiem czy bez wysiłku, a gość widać że do osiłków nie należy.
guntuning.com
Awatar użytkownika
Crash

Post autor: Crash »

Widzę ,że wreszcie ktoś zabrał głos po kilku dniach :mrgreen: Więc QB 78 nie można zasilać z butli 88g? To w sumie żadna przeszkoda bo całej butli na raz bym pewnie nie wystrzelił ,a po kilku dniach stania pewnie za dużo gazu by nie zostało :( A po za zasilaniem to raczej niczym istotnym się nie różną ?
Duszogryz

Post autor: Duszogryz »

Wciąż mnie gnębi problem, czy przy składaniu lufy ww Innovy w jakiś sposób zamocować ją w osłonie na całej długości, czy tam, gdzie jest luźna, to ma być luźna i już!. (na pewnej długości lufa jest dość spasowana z jej osłoną, na innej występują spore luzy - czy to tak ma być?)

[ Dodano: 2009-02-23, 21:20 ]
Widać nie tylko ja nie wiem czy i jak wklejać lufę. Jestem niecierpliwy i złożyłem tak, jak była, to jest tam, gdzie była wklejona, wkleiłem porządnie, a tam gdzie była luźna, zostawiłem luźną. Jak skończę składać, zwalczę przyrządy celownicze i będzie jaka-taka pogoda, zobaczę jak toto będzie strzelać.
maryo

Post autor: maryo »

Lufa niepowinna się ruszać w osłonie :) , ja sobie pomogłem troche taśmą klejącą.
Odnośnie strzelania to najczęściej strzelam z 3 pompnięć na ok 25m i jest ok.
Ostatnio robiłem testy na zasięg i jak narazie udało mi się trafić pokrywkę od gara średnica ok 30cm na ok 65m(z blachy i słychać trafienie :)) , niestety trzeba już się napompować minimum 7 razy a i tak opad exacta ok 15cm
synkopa

Post autor: synkopa »

Zakupiłem ten sprzęt i prawie natychmiast zacząłem od rozbiórki, celem sprawdzenia i modyfikacji. Najwięcej zdziwienia wzbudziła całkowicie krzywa lufa. Skrzywienie dochodziło do kilku mm. Pomogło długotrwałe prostowanie na marmurowej płycie traserskiej, a i tak nie udało się zejść poniżej 0,03mm. Mam nadzieję, ze to nie będzie zbytnio rzutowało na celność. Sprzęt wymaga indywidualnego podejścia i wielu godzin modyfikacji. Na szczęście nie przeraża mnie to bardzo.
Arek D

Post autor: Arek D »

A próbował ktoś przeróbki na pcp?
Ostatnio zmieniony 2009-03-18, 17:32 przez Arek D, łącznie zmieniany 1 raz.
Wodnik4

Post autor: Wodnik4 »

<udało mi się trafić pokrywkę od gara średnica ok 30cm na ok 65m(z blachy i słychać trafienie :)) , niestety trzeba już się napompować minimum 7 razy a i tak opad exacta ok 15cm[/quote]
Jeśli taka celność ... to coś z tym karabinkiem jest nie tak. Bez przeróbek z dokręconymi śrubami!! łączącymi obudowę lufy z pomką bez większego problemu trafiałem z 30m w rurkę 1" przy 5 pompnięciach w kal 177. Po zlutowniu tych rurek w miejscu połączenia śrubowego i zrobieniu korony, doszczelnieniu lufy pierwsze próbne strzelanie w kiepskich warunkach (prawie że zmierzch, zimno, deszcz i silne podmuchy wiatru) na 30 m rozrzut ok 1,5 cm na 10 strzałów, na 50 m 100%-we trafienia w peta po wodzie mineralnej, bo tarczy nie widziałem na tle tynkowanego muru... Strzelanie z krzesełka więc poprawka na słabego strzelca. Pompowanie: 30m - 5 razy, 50m - 7 razy. Zerowanie na 30m i 5 pompek, na 50m i 7 pompek też zero na punkt. Będzie lepsza pogoda to powtórzę. Dokręć śruby, sprawdź osadzenie lufy w obudowie i spróbuj bez tłumika.
Powodzenia
synkopa

Post autor: synkopa »

Na jakim śrucie macie taką celność? Czy na Diabolo Boxer? Ja mam duży rozrzut już na 15m.
Wodnik4

Post autor: Wodnik4 »

Boxera nie używam. Do strzelań powyżej 20 m preferuję śruty z okrągłym łebkiem. W tym przypadku używałem Silhouette lecz podobne wyniki na innych, w tym tanie bazarowe Gamo. Strzelcy najwyżej cenią sortowanego Exacta. Sprawdziłem Exacta 4,51 przy bezwietrznej pogodzie - gałązka ok 1 cm z 35 m po kilku strzałach się złamała. Oczywiście wszystkie strzały ze stabilnej podpórki. W końcu piszę o karabinku, a nie o swoich umięjętnościach strzeleckich, bo są dużo gorsze. Sprawdziłem też Silver Pointa - no cóż ciężki, raczej do destrukcji do 30m potem opad przeszkadza. Chyba że dopomujemy... Lecz powstrzymywałbym się od nadmiaru siły do tego używanej, tak ze względu na limit, jak i na konstrukcję raczej rekreacyjną. Popatrz na średnicę sworzni w przegubach pompki. Rurka z pompką i osłoną założona w plastykowy korpus na wcisk itp Jak ciągniesz za pompkę to całość korzysta ze swojej sprężystości... Zdecydowana poprawa celności po zlutowaniu osłony lufy z rurką pompki. Tylko wyjmij ten plastykowy dinks z końca po wybiciu dwóch sworzni bo Ci się to pokrzywi na amen.
paweł

Post autor: paweł »

Mam pytanie,czym się różni oprócz długości od 1110.A i czym się różni normalny od wersji wood?
Atom

Post autor: Atom »

Nabyłem 1210 cal .177 w polimerze z lunetą,montażem za 250zł,wczoraj przyszło pierwsze oczywiście co zrobiłem to rozebrałem :P

Nie miałem wczoraj już czasu na większe zabawy więc wypolerowałem i nasmarowałem popychacz śrutu,reszta czeka na polerkę,lufę trzyma zacisk więc możliwe że dzisiaj zrobię ósemkę tylko muszę znaleźć materiał,postrzelałem trochę crosmanem premier,bez muszki i lunety(czekam na montaż gdyż sprzedający zapomniał go zapakować,może dzisiaj będzie).Nie mogę narzekać za te pieniądze jestem zadowolony,trochę nad nim posiedzieć i będzie fajny karabinek :D

Na razię w bliższych planach mam:
-Ósemkę
-Polerowanie
-Usprawnienie ładowania,na tyle żeby nie trzeba było bawić się z ładowaniem śrutu,w 4,5 śrut nie wchodzi idealnie tylko zahacza i trzeba się bawić żeby odpowiednio wszedł,więc będę musiał zrobić jakieś "podwyższenie"
-Pobawić się spustem bo strzał czasami mnie zaskakuje
-Uszczelnić jak się tylko da :lol:

Na kiedyś zostaje:
-Nowa osada
-Wykonanie nowej obudowy lufy + coś na wzór zamka czterotaktowego
-Nowy popychacz

To by było na tyle obecnych planów :>
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

paweł pisze:Mam pytanie,czym się różni oprócz długości od 1110.A i czym się różni normalny od wersji wood?
tym że 1110 dlatego że ma krótszą lufę ma już zamontowaną ósemkę, troszeczkę inna muszkę, i chyba tyle
a WooD znaczy że w drewnie

[ Dodano: 2009-05-12, 19:12 ]
jak to mi oczywiście w moim scharpie poszła uszczelka<przy 3 strzale...> rozkręciłem i trzeba kupić nową (wie ktoś czy można kupić już gotową w jakimś mechanicznym sklepie?)

Obrazek

rzecz jasna przez ubytek powietrza śrut został w lufie więc demontaż odsyłacza trzeba było zrobić.... ech....
Atom

Post autor: Atom »

Ja mam inny problem :oops: muszę odetkać lufę, moje "usprawnienie ładowania" zaklinowało się z śrutem w lufie i mam problem,po woli próbuję jakoś wypchać ale nie idzie,spróbuję wlać dzisiaj rozpuszczalnik do gumy może to rozpuści i wtedy dopiero przepcham sam śrut.

W sumie są też plusy rozłożyłem cały karabinek i będę mógł od razu zrobić polerkę i koronę lufy,zmierzę też wszystko żeby zrobić nową osłonę lufy np. z duraluminium.
Ale mimo wszystko mam ciśnienie żeby nie porysować gwintu lufy.
Nelo pisze:nową (wie ktoś czy można kupić już gotową w jakimś mechanicznym sklepie?)
Idź z uszczelką do sklepu hydraulicznego i dopasuj,to jest parę groszy i zawsze można kupić zapas, a i pewnie będą lepsze od tych fabrycznych :) przy okazji kup smar silikonowy.
~Sharp Innova Tuning + 3-12x40 IR(emulator lunety :) ) ~
paweł

Post autor: paweł »

Atom jeżeli jeszcze nie rozebrałeś a śrut nadal siedzi i nie idzie go wydostać,to do przodu lufy przyłóż końcówkę do przedmuchiwania i sprężarka a i dosyłacz śrutu otworzony.Jedno dmuchnięcie śrutu nie ma :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez paweł, łącznie zmieniany 1 raz.
Sharp-Innowa 1210 Wood 4,5mm+PP3-9x40 AO, wiatrówka pistolet jednostrzałowy sprężynowy Made by niewiem