Jak wspomniałem w przywitaniu trafiłem do was szukając wiatrówki dla moich dzieciaków ale także i dla mnie.
Uściślę co zamierzam z nią robić. Moje dzieci są harcerzami, wpadły na pomysł zbiórek których tematem będzie broń. Ja słuchając ich pomyślałem o uatrakcyjnieniu zbiórek ćwiczeniami ze strzelania.
Z tego wynika, że w początkowym okresie wiatrówka będzie eksploatowana dość intensywnie przez kilku dzieciaków doglądanych przez odpowiedzialnych dorosłych.
Wiadomym jest, że po zbiórkach przydałoby się mieć nadal sprawna wiatrówkę. Czy IŻ-61 podoła temu?
Cała reszta czyli: magazynki, lekkość, regulowana kolba, naciąg z boku idealnie wpisują się w formułę wymyślonych zajęć. Jedynie trwałość jest dla mnie znakiem zapytania.
Drugą zagwozdkę mam z miejscem zakupu. I tu nieśmiałe pytanie do Hiszpan63 - u Ciebie się da zamówić?
Czekam na wszelkie sugestie. Budżet jest ograniczony do około 500 zł. Mam na myśli zakup z ewentualnym dopieszczeniem

Termin w którym chcę mieć sprzęt u siebie to późna zima lub początek wiosny. Nie wliczam tarcz i śrutu bo to traktuję jak lody dla dzieciaków lub piwo dla siebie.
Pozdrawiam
Robert