Pierwsza tania wiatrówka? B3 czy B4?
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
http://allegro.pl/wiatrowka-crosman-rem ... 91170.html
Kupiłem pod dzieciaki. Wada -dość mały, pompka- do strzelania na 30m trzeba pompować 5razy-ale na 50m tez wystarcza.
Zalety -nic nie robiłem-wyjałem z pudełka-załozyłem lupke Kandar 3-9x28 -łatwo wyzerowałem i strzelam -ja + dzieciaki-jest tu watek, do tego nic nie kopie.
Na 30m strzelamy środkiem-córa 9lat trafia w puszki po browarku praktycznie zawsze, ja w kapsle bardzo często - ale u mnie pozycja stojąca swobodna.
Wydajesz 369zł + lunetka 40 + śruty -ja strzelam z KTK -do 30m w cele puszkowe/figurkowe -ideał.
Poczytałem na forach, poszukałem o tych tańszych wiatrówkach-i ..nie warto. Strzelanie ma dac przyjemnośc-a przyjemnośc jest wtedy gdy trafiasz -a nie zastanawiasz się gdzie ten śrut poleciał.
http://airgun-hunting.pl/viewtopic.php? ... ead#unread -tu masz porównanie karabinka poprawionego z pudełkowym -świezynka test.
Pomyśl ze ten niebieski obszar to ok 14x14 cm - czyli Hatsan trafiłby tylko 2 razy-a gdzie reszta?
Kupiłem pod dzieciaki. Wada -dość mały, pompka- do strzelania na 30m trzeba pompować 5razy-ale na 50m tez wystarcza.
Zalety -nic nie robiłem-wyjałem z pudełka-załozyłem lupke Kandar 3-9x28 -łatwo wyzerowałem i strzelam -ja + dzieciaki-jest tu watek, do tego nic nie kopie.
Na 30m strzelamy środkiem-córa 9lat trafia w puszki po browarku praktycznie zawsze, ja w kapsle bardzo często - ale u mnie pozycja stojąca swobodna.
Wydajesz 369zł + lunetka 40 + śruty -ja strzelam z KTK -do 30m w cele puszkowe/figurkowe -ideał.
Poczytałem na forach, poszukałem o tych tańszych wiatrówkach-i ..nie warto. Strzelanie ma dac przyjemnośc-a przyjemnośc jest wtedy gdy trafiasz -a nie zastanawiasz się gdzie ten śrut poleciał.
http://airgun-hunting.pl/viewtopic.php? ... ead#unread -tu masz porównanie karabinka poprawionego z pudełkowym -świezynka test.
Pomyśl ze ten niebieski obszar to ok 14x14 cm - czyli Hatsan trafiłby tylko 2 razy-a gdzie reszta?
-
Ja bym pomyślał nad tym Questem o ile jest sprawny i bez rdzy . Drewno ciut bardziej masywne niż Copperhead i bym zrobił wymianę bebechów z takim zestawem ;

Do tego poprawka spustu , korona lufy wyjścia i wejścia i odpowiednie przesmarowanie i ustawienie energii na około 14-16 j . A jak by sie okazało , że luneta trzyma zero to dodatkowy bonus
. Dokupić montaż jednoczęściowy delty i na początek zabawa jak ta lala .
Jak bywasz przelotem w Gołdapi to najlepiej wpadnij do mnie i poklikasz z różnych wiatraczek . Wtedy będziesz mógł podjąć lepszą decyzje co do zakupu .

Do tego poprawka spustu , korona lufy wyjścia i wejścia i odpowiednie przesmarowanie i ustawienie energii na około 14-16 j . A jak by sie okazało , że luneta trzyma zero to dodatkowy bonus

Jak bywasz przelotem w Gołdapi to najlepiej wpadnij do mnie i poklikasz z różnych wiatraczek . Wtedy będziesz mógł podjąć lepszą decyzje co do zakupu .
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
... z pudełka , bez problemu każdy ma 23J ... trafiają się 26 J . Ale fakt ... kilka zabiegów kosmetycznych i staje zgodnie z naszym prawem ...witeg pisze: karabinkom opartym na konstrukcji Gamo 440 to najwyżej odstawia się Viagrę.

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
- Ściepnik
Chodzi mnie o to, że ich konstrukcja (pojemność cylindra, ciężar tłoka,etc. ) sprawuje się najlepiej ciut poniżej polskiego limitu i w ich przypadku zejście z tych ponad 20 J jest "odstawieniem Viagry", inna sytuacja jest w karabinkach robionych typowo jako FAC , czyli np. Patriocie, czy dużych Hatsanach gdzie schodząc do limitu pogarszamy pracę karabinka i dla mnie taki zabieg podchodzi pod kastrację.
-
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
-
-
Nie chce mi się czytać wszystkich postów i dywagacji. Karabinek pneumatyczny z literką"B" w nazwie, lub jego pochodne nie są warte nawet oglądania. Poza brakiem jakiejkolwiek dokładności wykonania posiadają jeszcze jedną cechę - są niebezpieczne dla użytkownika. Jeżeli nie stać cię na minimum iża lub slavię, to nie strzelaj - tyle w temacie.
Ja nie jestem sfrustrowany, mnie tylko ludzie wkurwiają
-
- Ściepnik
-
Nie myślę stereotypami, hatsan, crossman to wiatrówki wymagające tuningu - z pudła wyjęte niezbyt cieszą nabywcę. Koszt takowego karabinka i jego "poprawek" oscyluje w granicach slavi lub FWB. Ja przechodziłem przez tandetę do górnej półki, wiem, co mówię. A sam mam także iża, po poprawieniu spustu, to bardzo fajny, solidny i powtarzalny karabinek do strzelania z otwartych. A majątku nie kosztuje. Do tego mam AA PS Delux. Crossaq kupiłem kuzynowi byłej żony - po wyjęciu z pudła miał 25J i spust pracujący jak wiktoriańska zwrotnica. Dużo czasu mi zajęło, zanim nie ucywilizowałem spustu i nie obciąłem go do limitu. Jedyny hatsan, jaki mi się marzy, to gałek 6,35, ale to w innej kwestii.
Ja nie jestem sfrustrowany, mnie tylko ludzie wkurwiają