Karabinek dla dzieci
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- -#Kustosz
-
- Ściepnik
-
Ludzie, dajcie spokój, przecież to tylko iż, nie "proteza", wystarczy kupić pudełko kateka, pudełko crosmana pointeda i może jeden exact i próbować, śrut się i tak wystrzela...czego od niego oczekujecie - maczowych wyników ?..szczególnie dzieciaki będą miały parcie na pudło...a próbnik to cynizm producenta, każdy wie, że z taśmy będzie inna jakość...
-
Zgadzam się z Przedmówcą. Ja nawet nie lubię próbników, bo to tylko miesza w głowie, a jakość w seryjnych pudełkach faktycznie gorsza.
W IŻu MP-61 jest ważne, aby śruty nie były za długie (bo będą blokować magazynek w prowadnicy), ani nie przelatywały samoistnie przez otwory w magazynku (np. przy pochyleniu wiatrówki). A moje doświadczenie wskazuje, że grzybek KTK i płaski H&N Econ takich świństw nie robią
W IŻu MP-61 jest ważne, aby śruty nie były za długie (bo będą blokować magazynek w prowadnicy), ani nie przelatywały samoistnie przez otwory w magazynku (np. przy pochyleniu wiatrówki). A moje doświadczenie wskazuje, że grzybek KTK i płaski H&N Econ takich świństw nie robią

Do usłyszenia!
KrzychoCO2
KrzychoCO2
-
Dzięki wielkie
Wziąłem - wedle rozkazu - pudełko kateka, pudełko crosmana pointeda, jeden exact oraz płaski H&N Econ. Wiadro już mam.
Jak sobie tak tego szukałem w necie to napatrzyłem się różnych dziwnych a ciekawych rzeczy
Jak "śrut wybuchający" 4,5 na przykład ...
Jak mi Przemek przerobi tego Iża na Bazookę to będzie jak znalazł :- )))
Póki co - pozwolił troszkę postrzelać przed tuningiem to postrzelam w ogródku jak tylko przyjdzie śrut a następnego dnia wiozę go na Grochów.
Jeszcze raz dziękuję za cierpliwość i informacje.
PS a ktoś wie dlaczego "Cekaus" a nie "Cekhauz" ??
Wziąłem - wedle rozkazu - pudełko kateka, pudełko crosmana pointeda, jeden exact oraz płaski H&N Econ. Wiadro już mam.
Jak sobie tak tego szukałem w necie to napatrzyłem się różnych dziwnych a ciekawych rzeczy
Jak "śrut wybuchający" 4,5 na przykład ...
Jak mi Przemek przerobi tego Iża na Bazookę to będzie jak znalazł :- )))
Póki co - pozwolił troszkę postrzelać przed tuningiem to postrzelam w ogródku jak tylko przyjdzie śrut a następnego dnia wiozę go na Grochów.
Jeszcze raz dziękuję za cierpliwość i informacje.
PS a ktoś wie dlaczego "Cekaus" a nie "Cekhauz" ??
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
... miało być CEKHAUSjery22 pisze:a ktoś wie dlaczego "Cekaus" a nie "Cekhauz" ??

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
...jak mówisz ?..po polskuGebi pisze:Pewnie dlatego, że tu po polsku piszemy

...a "wybuchający" to zabawka, możesz śmiało dla uciechy dzieciaków używać, w lufie nie wybucha, dopiero po uderzeniu w cel (trzaska, nie rozrywa), gorzej jest z "bardzo mocnym w osłonce teflonowej"...
-
- Administrator
-
-
-
-
-
No jest.. i to całkiem proste - właśnie wspomniana przez Ciebie krzywa balistyczna ;-)
Do jakiegoś 22-23m (dla energii ok 16J) śrut leci po krzywej wznoszącej.
Przy 30m powinieneś zaobserwować już dość wyraźny spadek
Jeśli lokują się coraz wyżej powyżej 50m to sprawdź czy to na pewno wiatrówka
Do jakiegoś 22-23m (dla energii ok 16J) śrut leci po krzywej wznoszącej.
Przy 30m powinieneś zaobserwować już dość wyraźny spadek
Jeśli lokują się coraz wyżej powyżej 50m to sprawdź czy to na pewno wiatrówka

HW97k (Dębowy) + DOT 4-16X42| Gamo PR45
-
- Ściepnik
... powodując dodatkowe drgania systemujery22 pisze:A specjalnie strzelam z podparcia, eliminując słabiutki odrzut.

... ciekawephotochem pisze:Do jakiegoś 22-23m (dla energii ok 16J) śrut leci po krzywej wznoszącej.

Używasz śrutów z własnym napędem antygrawitacyjnym ... ???
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy