HW30

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

soohy

Post autor: soohy »

pośledzimy zobaczymy :D
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Tylko ten będzie pasował ; ... http://www.akhobby.pl/index.php?a=opis&k=46&id=242 ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Kolega soohy zaprezentowal dziś swój odrestaurowany karabinek :D Naprawdę dobra robota ;) Po wymianie sprężyny , karabin nabrał wigoru i dmucha całe 8,5 J ... jak na Hw bez Recorda strzela się naprawdę bardzo przyjemnie , bo i praca systemu mimo wieku bardzo kulturalna ... gratulacje i zachęcam do częstszych wizyt na Bemowie ... :D

Mam tylko historyczną fotkę na której do owego Hw przyssał się Robert :mrgreen: Obrazek ...
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
soohy

Dziękuję Panowie za miłe przyjęcie, dzięki Przemku za pomoc, dzięki Robercie za kilka rad, dzięki wszystkim ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Hiszpan63 pisze:Mam tylko historyczną fotkę na której do owego Hw przyssał się Robert
...no, załatwiliście mnie, jak kobity senatora Piesiewicza :lol:
soohy

Witam Swawolną Kompanię Strzelecką! Pozwoliłem sobie na przywitanie tutaj, ponieważ w dziale “poznajmy się” zrobiłem to 5 lat temu...
Dzięki temu forum zainteresowałem się wiatrówkami i złapałem bakcyla, czego owocem było odrestaurowanie tytułowego karabinka.
Po zakończeniu sezonu wiatrówka, zabezpieczona i zapakowana, trafiła na odpoczynek (choć tak na prawdę nie miała po czym odpoczywać, wystrzeliłem z niej niecałą paczkę śrutu).
Miała to być przerwa tylko na zimę, a wyszło jak widać.
Od tamtego momentu zmieniło się prawie wszystko w moim życiu, dziewczyna stała się moją żoną (a to wiadomo, nie zawsze wychodzi na dobre - mam nadzieję, graniczącą z pewnością, że ona tutaj nie zagląda ;) ) w wyniku czego nasz kraj pozyskał nowego obywatela (właściwie obywatelkę) i tak moja doba znacznie zmniejszyła swoją objętość i nie na wszystko miałem czas. Ale kończąc ten wywód nie związany z tematem – niczego nie żałuję!
Zmieniło się prawie wszystko prócz karabinku, ten przespał kilka zim w pokrowcu czekając na swój czas, a ten w końcu (mam nadzieję) nadszedł.
Nie będę ukrywał, miałem w głowie pomysł by go zamienić na papierki NBP i poczyniłem w tym temacie ruch robiąc kilka fotek, ale kiedy znów zacząłem obcować z “kruszynką” podczas sesji miłość jakby na nowo się rozpaliła i plany zostały zrewidowane, zamiast wpływów będą wypływy z portfela :D Na obecną chwilę “kruszynka” zostaje z mną, a żeby jej nie było smutno, w drodze jest braciszek HW40 :mrgreen:
Skoro zdjęcia zrobiłem to po co mają się kurzyć, wrzucę je do tematu, a żeby post miał sens, zadam pytanie: czy skoro była przechowywana w odpowiedni sposób, działa wszystko jak trzeba powinienem ją “rozebrać” i przejrzeć po tym czasie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

To wpierw postrzelaj trochę , a potem sam już ocenisz czy trzeba grzebać czy nie . Smary na pewno się trochę zastały , ale myślę , że spokojnie wszystko się poukłada .
Awatar użytkownika
Ślubek
Administrator

Post autor: Ślubek »

Co to jest to zielone po prawej stronie osady? Plastelina córki? :^)
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
soohy

Nie mam zielonego pojęcia :roll:
Takie coś było ukryte pod warstwą farby na osadzie kiedy go nabyłem.
W każdym razie przy strzelaniu nie przeszkadza ;)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Ślubek pisze:Co to jest to zielone po prawej stronie osady?
Rafałku ... to kiedyś było w takich barwach ... :noniemoge:

Obrazek
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Musi sprzęt z Niemiec ściągany jako nówka sztuka od dziadka emeryta co tylko do kościoła...., więc to szpachla. :)
Awatar użytkownika
Ślubek
Administrator

Post autor: Ślubek »

witeg pisze:więc to szpachla. :)
No właśnie. Wygląda, jakby ktoś wziął osadę od PCA z boczną dźwignią, która chowała się w drewienku, dostosował do HW30, a szczelinę zaszpachlował. :^)
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
soohy

Nie do końca tak jest, ponieważ "zaszpachlowany" jest rowek na kilka milimetrów a nie otwór na przestrzał, tak czy siak na obecną chwilę tak to pozostanie :roll: