WIatrówki HATSAM opinie sprzedawców w prawda praktyków

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

radzix

Post autor: radzix »

Pewnie, budżet to podstawa egzystencji. Ja określiłem budżet, powiedziałem czego chce (Norice Goliath), po czym zostałem zmieszany z błotem za myślenie w ogóle o tym, trochę wkurzony kupiłem okazyjnie Harnasia.Wcale nie żałuję, choć ciekawość do Noriki wciąż pozostała.Najgorsze jest to że nikt nigdy z niej nie strzelał ale już założenia to był zły karabinek bo nie był Slavią/HW..Biorąc pod uwagę że początki strzelania to zawsze jest chęć siania jak największej rozpierduchy, tu Harry robi swoją robotę porządnie.

Co do rometów, to się zgadzam, sezon, dwa i należy pogonić sprzęt dalej, ale zazwyczaj jest to po prostu spowodowane wzrostem oczekiwań od maszyny, jak się dba to zbytnio nie ma co się zepsuć. Proste jak konstrukcja cepa, części śmiesznie tanie, każdy z podstawowym zestawem narzędzi i zasobem wiedzy sobie poradzi.
HW 40 "Trabant" Dębowy , Hatsan "Harnaś" Dębowy mod.8 , S.A 9 "Klocek"
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

będzie brakowało im kultury pracy lepszych sprzętów.

...radzix, a kto tak Ci obrzydził noriki :shock:

...miałem wielce energetyczną (ok.22J, limit hiszpański) i jeszcze bardziej celną, super estetyczną Marvic Gold 4,5 mm, do zabawy mod.56 kal. 4,5 mm ok.12J i byłem bardzo zadowolony, zawsze będę polecał, będę pewnie miał quick'a 4,5, bo to są karabinki, co mają wszystkie kowalskie hatsany pod sobą...
radzix

No niestety nie trafiłem na to forum gdy szukałem pierwszego karabinka. Trudno, nie ma co płakać, trzeba strzelać :) I tak swój zestaw będę chciał przekształcić trochę z czasem. Patrząc na kolekcje co poniektórch forumowiczów to aż się boję wsiąknąć w to :)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

radzix pisze:powiedziałem czego chce (Norice Goliath), po czym zostałem zmieszany z błotem
... bo to nieergonomiczna , wysilona , plastikowa kupa . Ja strzelałem . Trzeba mieć przegubową szyję , żeby zobaczyć cokolwiek w celowniku zamontowanym na tym dziwnym wysięgniku . Trzyma się też niezbyt wygodnie i buja na boki . Ot , taki wynalazek . Nic w kręgu zachwytu . I dobrze , że nie wywaliłeś kasy , bo pewnie kłopot z odsprzedażą .
green_thunder pisze:kto tak Ci obrzydził noriki
... Robert ... nie wrzucaj do jednego wora wszystkich modeli .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
radzix

O , i taka opinia do mnie przemawia. :snipe: , jest jeszcze jeden karabinek który mi się spodobał, też odradzili Crosman TR77NP, też go "przestrzelałeś" ?
Awatar użytkownika
green_thunder

...do wszystkich nikogo nie namawiam :)
...goliatha nie miałem i nie zainteresował mnie, massimo miałem i był to jeden z większych błędów - nie polecam :sciana:

...cyt."jak sie nie psewrócis, to sie nie naucys"...dlatego nie boję się eksperymentować, opinie pana Kiełbasińskiego specjalnie mnie nie wzruszają...[/b]
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

radzix pisze:odradzili Crosman TR77NP, też go "przestrzelałeś" ?
.. nie . Jak kiedyś zauważysz nie cenię , nie poważam i nie zachwycam się tymi pseudo sprężynami gazowymi . Nic konkretnego z tym zrobić nie można , więc nie zaprzątam sobie tym głowy .
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Hm... faktem jest, że brakuje opisów wiatrówek z segmentu budżetowego szczególnie nowych i "nowych" * . Tyle, że ci co już niejedną wiatrówkę w rękach mieli jakoś specjalnie nie pałają żądzą kupowania czegoś na 99,9999% gorszego niż mają tylko po to, żeby robić testy dla kogoś żądającemu odpowiedzi natentychmiast i wyłącznie dla niego, bo to co było napisane miesiąc temu to już nieaktualne.
Lat temu kilka, jak zaczynałem czytać fora wiatrówkowe standardem było, że jak ktoś coś kupił to opisywał, nieważne z której półki był to sprzęt, testy były "testami" ale mimo wszystko coś mówiły o możliwościach, wykonaniu, budowie. Podobnie z poprawkami, czy jak kto woli, z tuningiem. Teraz jakoś nie widać ani opisów tego co w sklepach dostępne, ani opisów poprawek. Wina chyba po obu stronach jest - "świeżakom" się nie chce, a "stara gwardia" często zniechęca swoim malkontenctwem (bo to już było, bo przecież od razu wiadomo było że chłam, bo nie ma co szukać przecież jest .......**), stąd mało takich Don Kichotów jak Filo, którym się chce coś zrobić, napisać i mają w d..e, że ktoś się będzie krzywił, że coś robią i niekoniecznie z wiatrówkowymi Św. Graalami.
Jacku chcesz, żeby na forum było coś do poczytania o tym co w sklepie można kupić? Nie ma innej drogi, opisz to co kupiłeś, jak się sprawuje, jak strzela, etc., bo na razie to nawet nie zdradziłeś co to ma być. Żeby były opinie, wrażenia użytkowników, ktoś musi daną rzecz kupić, używać i opisać. Chyba że ustanowi się fundusz testowy opłacany przez zadających pytania "co kupić", z którego będziemy kupować wszystko jak leci, nieodpłatnie testować i opisywać na forum.

*czyli odgrzewanych kotletów, a to zmieniona osada, a to lufa plastikiem oblana, byle bardziej bojowo i futurystycznie wyglądało
** Slavia, HW, AA, Diana, BSA..... - wstawić zależnie od upodobań malkontenta
Awatar użytkownika
xkwas

Post autor: xkwas »

green_thunder pisze:Jacek, a nie wpadło Ci do głowy, że ludzie wciąż jeszcze kupują hatsany i wystarczy poszukać zarówno na tym, jak i na innych forach aby uzyskać wszystkie odpowiedzi na pytania ?
To naprawdę nudne wciąż pisać to samo i nie pisz, że nie muszę, bo sam to wiem, tylko tacy jak Ty pytają o to co tydzień.

Może nie mam wystrzelanych 20 kilo ołowiu i nie zjadłem zębów na tarczkach strzeleckich ..ale w branży marketingu i informacji moge stanąć w szranki z każdym.. a jest takie powiedzenie że kto pyta nie błądzi i nie ma głupich pytań ...są tylko głupie odpowiedzi ...a wątek wysnułem a po to że sam byłem ciekaw Waszych opinii a nie "na innych forach" bo widze że zdenerwowałeś się a nie doczytałeś co pisałem na początku... jest tego w brud opinii komentarzy ocen i innych bzdur które kompletnie dezorientują "świerzaka" który błądzi w tym wszystkim. ja przez ok 2 tygodnie po kilka godzin dziennie i w wielu portalach zagranicznych dokładnie sprzeczne opinie na ten sam produkt odnajdywałem stąd konsternacja a rozumiem że gdybym miał wydac 4k pln to na pewno bym nie miał takich rozterek ale w kwotach znacznie niższych wybór jest okropnie szeroki a opisy karabinków dosłownie gloryfikują tandetę do poziomu promu kosmicznego.. a niestety prawda jest kompletnie daleko od rzeczywistości... stąd mój post za który jeśli cię uraziłęm lub znudziłęm ...przepraszam...ale może choć 1 osobie coś to pomoże w wyborze wiatróweczki bo nie każdy może jeżdzić i macać a kupić syf i się zrazić... jest nadzwyczaj łatwo..
peace..
Awatar użytkownika
xkwas

Witeg.. nadal oczekuje z wielkim drżeniem serca na karabinek.. własnie jest pucowany także jak tylko się dorwę i popykam to na pewno opisze swoje amatorskie wrażenia ..spokojny bądź ...
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

xkwas pisze:Może nie mam wystrzelanych 20 kilo ołowiu i nie zjadłem zębów na tarczkach strzeleckich ..
... nie musisz . Ale zrozum , że pewnych rzeczy się nie tyka . Większość strzelców już doskonale zna bełkot marketingowy . Nowi , szukający pierwszego karabinka , albo trafią na forum , czegoś się dowiedzą , albo z marszu kupią i dowiedzą się później ze stratą w portfelu .

Oczywiście są i tacy co na forum przyjdą , wiedzę uzyskają , a potem nie dosyć , że nie uwierzą , to Ci jeszcze nawciskają zza monitora ... :noniemoge:

Nie da się sprawdzić wszystkiego co jest na rynku , ponieważ to co nowe ma niewielu . Ta garstka na ogół nie ma fizycznej możliwości , wiedzy i praktyki , by taki sprzęt przetestować prawidłowo . Pamiętaj , że celność sprzętu to szeroki termin . Dla jednego będzie to puszka na 10m , dla drugiego na 30 , a dla innego kapsel na 50m ...

Subiektywnie , wszystkim powtarzam , że kupno karabinka to jak kupno majtek ... ma być wygodnie i nie obcierać . Jak z okularami ... mają być wygodne i się nie zsuwać ... itp, itd ... to mocno indywidualne i trudno wszystkich wrzucać do jednego wora. Kupisz moje majtki ???
Awatar użytkownika
green_thunder

xkwas pisze: jeśli cię uraziłęm
...gdybyś mnie tym uraził, to znaczyłoby, że głupi jestem...chodziło mi tylko o to, że co kilka dni ktoś pyta dokładnie o to samo...przy tym opinie userów są zawsze subiektywne i nie można polegać na ocenie kogoś, kto właśnie kupił swój pierwszy karabinek...
Awatar użytkownika
xkwas

Robercie... absolutnie się zgadzam z tobą jak i z Przemkiem i kwestią majtek :-).. jednakże właśnie po to są fora żeby klikać i mniemam że i to pewnie po części temu służy....i wiem również że ktoś co chwilę pyta o to samo ale mało ludzi chce kupić na dzieńdobry ze strzelectwem karabinek za 4 k pln... a tych tanich budżetowych jest cała masa pod różnymi nazwami etc...i myslę że w tej całej masie igieł są igiełki które warto kupić lub zwrócić na nie uwage ze względu na.... i teraz Wy mości companieros możecie "szczawikowi" powiedzieć ten karabinek jest ok ale ciężki ..a ten lekki ale dziwnie się go trzyma a ten to dobry bo nie wadliwy i przyjemny ...laik nie kuma (ja też nie kumam) pewnych kwestii które dla was wyjadaczy są normą bo to dopracowaliście latami a ta wiedza jest bezcenna dla kogoś kto zaczyna i szuka czegoś na czym mógłby położyć swoje łapska :-)
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Gebi »

xkwas
Może byś tak chociaż kropek (interpunkcyjnych) i przecinków zaczął używać?
Awatar użytkownika
xkwas

ta trauma z podstawówki " czerwony wielki napis na sprawdzianie "NDST...interpunkcja" a te "..." czytaj trzy kropeczki to takie a'la przerywniki myślowe.gdzie należy przerwać czytanie i podumać ... lub zjeść kanapkę... jak kto woli