Ot i cała filozofiaZjaVa pisze:z każdym kolejnym strzelaniem będzie coraz lepiej

Co do śrutu, musisz sam dopasować jaki będzie ten odpowiedni. Exact jest bardzo dobry ale nie wszystkie lufy go lubią

Moderator: Hiszpan63
Ot i cała filozofiaZjaVa pisze:z każdym kolejnym strzelaniem będzie coraz lepiej
jacentus pisze:...W moim R10 lepiej "lata" H&N FTT niż Exact z kolei w S400 Exact 4,51 był idealny
... to sobie wklej na lakier do paznokci .ZjaVa pisze:na pewno po każdym strzelaniu dokręcam śrubkę przy spuście bo sama się odkręca,
... większość hatsanów tak właśnie ma . Szeroko problem opisywany był na forach .ZjaVa pisze: muszka jest zbyt nisko i celować trzeba ostro pod cel
W sumie także jestem "świeżym strzelcem", ale mogę napisać co mi pomogło poprawić skupienie (tyle że ja strzelam z postawy stojącej bez podparcia):ZjaVa pisze:Widać, luneta jest niezbędnaNa otwartych kwestia wyczucia... wczoraj strzelałem tak na wsi z 42m w puszki po żubrze i coli bez problemu. W tarcze raczej więcej farta ale dało się trafić całkiem niezłe jak na początek (przynajmniej wg. mnie) wyniki
Prawda to, teraz widzę że to sru-glo bardziej mi przeszkadza niż pomaga.Hiszpan63 pisze:Zamaluj na początek te gówniane sru-glo czarnym markerem i zacznij celować jak należy z zaczernionych przyrządów . A potem podwyższyć trzeba muszkę .
... no właśnie . Aczkolwiek w Hatsanach nie rozwiązuje to problemu z przewyższeniem . Trzeba podwyższyć muszkę . Około 1 mm.galber pisze:albo mam linię na trzech punktach, albo linię na górnej części muszki i szczerbinki.