Hammerli cr 20

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Ja taki nabój co prawda w innym karabinku mam już półtora roku. :D
guntuning.com
Japetus

Post autor: Japetus »

Możesz przerwać strzelanie i powrócić do niego w dowolnym momencie (u mnie system tak trzymał szczelność że mogłem jechać na strzelanie za dwa tyg. bez zmian w ilości strzałów).

Mam (nadal :-? ) dwie kapsuły przerobione na ładowalne, nabijałem je do ok 80 g i z tej ilości miałem sporo ponad 100 (dokładnie nie liczyłem ale sądząc po ubytku w pudełku ok 150-200) strzałów przy energii 13-14J czyli z dwóch kapsuł miałem cały dzień strzelania.
AA, BSA, FX i inne takie
Awatar użytkownika
Praktiko

Post autor: Praktiko »

Dzięki za odpowiedzi. Gdyby w Polsce była pogoda jak w Hiszpanii to pewno popularność CO2 była by większa, chociaż kto wie każdy system ma swoich fanatyków :D Właściwie to do rekreacji przy grillu to ideał :D Cena naboju może zniechęcać niektórych, ale jak ktoś strzela tylko latem w soboty to może to jest to.Trochę różnie ludzie oceniają te karabinki twierdząc , że są nie trwałe i awaryjne(co siada?). Mi one się podobają takie PCP dla tych co niechcą wydawać na butlę i nie strzelają w zawodach(lub strzelających sezonowo) ;) Pozdrawiam Robert
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
Japetus

Post autor: Japetus »

Co do opinii to nie będę wybielał Hammerlaka ma swoje "za uszami", ale zauważyłem że najwięcej negatywów do powiedzenia o nim mają osoby które nie są/byli posiadaczami tego sprzętu lub mieli z nim styczność okazjonalną - a to mówi samo za siebie.

No cóż, najlepiej CO2 w naszym klimacie sprawdza się przez cały rok w strzelectwie "domowym", z tym "ogródkowym" jest gorzej, można co prawda zmieniać napęd (tak ja zrobiłem) CO2 na lato-wiosnę i PCP na jesień-zimę ale niestety powiem tak: to fatalny pomysł, dlatego dokonałem pełnej konwersji do PCP i jest o "niebo" lepiej.

Jeśli jednak się zdecydujesz na ten sprzęt i konwersję do PCP to polecam usługi konwersji albo KOMES-a albo ROBFRA z obu będziesz zadowolony.
AA, BSA, FX i inne takie
Awatar użytkownika
Praktiko

Post autor: Praktiko »

Dzięki za radę. Napewno skorzystam :D Już wcześniej planowałem nabyć PCP, ale zostawię raczej moją sprężynę na wypadek braku powietrza w kartuszu ;) Będzie jeszcze dylemat jakie , ale od czego jest forum, może koledzy pomogą. Pozdrawiam
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu