Hammerli cr 20
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- -#Złoty Dobromir
-
Możesz przerwać strzelanie i powrócić do niego w dowolnym momencie (u mnie system tak trzymał szczelność że mogłem jechać na strzelanie za dwa tyg. bez zmian w ilości strzałów).
Mam (nadal
) dwie kapsuły przerobione na ładowalne, nabijałem je do ok 80 g i z tej ilości miałem sporo ponad 100 (dokładnie nie liczyłem ale sądząc po ubytku w pudełku ok 150-200) strzałów przy energii 13-14J czyli z dwóch kapsuł miałem cały dzień strzelania.
Mam (nadal

AA, BSA, FX i inne takie
-
Dzięki za odpowiedzi. Gdyby w Polsce była pogoda jak w Hiszpanii to pewno popularność CO2 była by większa, chociaż kto wie każdy system ma swoich fanatyków
Właściwie to do rekreacji przy grillu to ideał
Cena naboju może zniechęcać niektórych, ale jak ktoś strzela tylko latem w soboty to może to jest to.Trochę różnie ludzie oceniają te karabinki twierdząc , że są nie trwałe i awaryjne(co siada?). Mi one się podobają takie PCP dla tych co niechcą wydawać na butlę i nie strzelają w zawodach(lub strzelających sezonowo)
Pozdrawiam Robert

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
-
Co do opinii to nie będę wybielał Hammerlaka ma swoje "za uszami", ale zauważyłem że najwięcej negatywów do powiedzenia o nim mają osoby które nie są/byli posiadaczami tego sprzętu lub mieli z nim styczność okazjonalną - a to mówi samo za siebie.
No cóż, najlepiej CO2 w naszym klimacie sprawdza się przez cały rok w strzelectwie "domowym", z tym "ogródkowym" jest gorzej, można co prawda zmieniać napęd (tak ja zrobiłem) CO2 na lato-wiosnę i PCP na jesień-zimę ale niestety powiem tak: to fatalny pomysł, dlatego dokonałem pełnej konwersji do PCP i jest o "niebo" lepiej.
Jeśli jednak się zdecydujesz na ten sprzęt i konwersję do PCP to polecam usługi konwersji albo KOMES-a albo ROBFRA z obu będziesz zadowolony.
No cóż, najlepiej CO2 w naszym klimacie sprawdza się przez cały rok w strzelectwie "domowym", z tym "ogródkowym" jest gorzej, można co prawda zmieniać napęd (tak ja zrobiłem) CO2 na lato-wiosnę i PCP na jesień-zimę ale niestety powiem tak: to fatalny pomysł, dlatego dokonałem pełnej konwersji do PCP i jest o "niebo" lepiej.
Jeśli jednak się zdecydujesz na ten sprzęt i konwersję do PCP to polecam usługi konwersji albo KOMES-a albo ROBFRA z obu będziesz zadowolony.
AA, BSA, FX i inne takie
-