Raptor mod 1000 STG

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Asah pisze: ale dokupić do tego jakąś optyke czy cos i juz sie robi więkasza suma:/
... i też nikt nie wmawia tu , że może być tanio i bez stresu . Nikt nie doradzi Tobie też jedynego słusznego modelu , który będzie Tobie pasował . Taką decyzję musisz podjąć sam , a z takim budżetem , to ledwo styknie na jakiś mały karabinek typu Slavia 630 lub Iż 512 , 38 , 22 ... oczywiście używany . Lub Hatsan 90 .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Asah pisze:No tak niby 490 nie taka wielka różnica, ale dokupić do tego jakąś optyke czy cos i juz sie robi więkasza suma:/
Każde hobby kosztuje, ja widzisz chętnie pouprawiał bym żeglarstwo oceaniczne ale mnie nie stać dlatego tego nie robie. Nie popłynę tam pontonem za 100 z tesco bo się nie nadaję do tego. To samo z wiatrówkami, jeśli nie stać cię na karabinek ale taki prawdziwy a nie chińskie gówno z plasteliny to na razie odpuść a nie zadowalaj się półśrodkami bo się do tego (czytaj strzelania) nie nadają. Poczekaj , dozbieraj. Albo kup harnasia z linku Adama i na razie trenuj z otwartych.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
AdamWawa

Post autor: AdamWawa »

Asah pisze:No tak niby 490 nie taka wielka różnica, ale dokupić do tego jakąś optyke czy cos i juz sie robi więkasza suma:/
Chciałeś porady- napisałem, chciałeś link- dałem, no sorry, ale kasy Ci nie dorzucę :(
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
Asah

Post autor: Asah »

Przemyślę to jeszcze i ewentualnie poczekam na trochę większą gotówkę. Jeszcze tak spytam czy wgl miał z tą wiatrówką do czynienia?
Asah
Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

Widzę, że Kol. Asah upiera się na zdobywaniu wiedzy na własnych pieniądzach :)
Dlaczego odwodzicie Go na siłę ?
Jak zacznie od barachła, to potem może być już tylko lepiej ;)
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Jeszcze tak spytam czy wgl miał z tą wiatrówką do czynienia?
Oświeć mnie co to za wyraz, nazwa wiatrówki, może jakiś skrót jeśli tak to jaki?
guntuning.com
Asah

Oświecam:) Wiatrówka jak w tytule teamtu Raptor mod 1000 STG
Asah
Awatar użytkownika
AdamWawa

Post autor: AdamWawa »

Asah pisze:Oświecam:) Wiatrówka jak w tytule teamtu Raptor mod 1000 STG
Do czynienia nie miałem, ale ma świetny wygląd, świetną cenę, ładny kolor i z wyglądu fajnie strzela. Tytuł tego tematu powinien być : " Kupuje Raptora, a komu to nie pasuje niech mnie cmoknie w ... " . Po co pytasz się na forum, jak wiesz lepiej.
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
Asah

To zapytam o jeszcze jedną rzecz, mianowicie gdybym się wstrzymał z kupnem na troszkę to myślałem o Hatsanie 125 tylko nie wiem czy na początek byłby to odpowiedni krabinek? Co o tym sądzicie?
Asah
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Asah pisze: to myślałem o Hatsanie 125
... to wielki karabin , skonstruowany jako FAC ... nie nadaje się do strzelania w naszym limicie .... czytać:!
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
LukasFur

Post autor: LukasFur »

Asah. Wszedłeś na forum po pomoc, posłuchaj chłopaków. Nie ma się tu co napalać.
Nie kupuj tego co Ci się podaba, tylko co strzela :) i nie wierz w te cudne opisy w sklepcach bo wg nich im tańszy karabinek tym lepszy :]
Znajdź ludzi obok siebie, popatrz jakie maja karabinki i co myślą o Twoim wyborze. Postrzelaj.
Jak sie wtedy zdecydujesz na Hatsana lub raptora to ok.
CZ-200 S Hunter + Vortex CrossFire II 4-12x40 AO BDC, HATSAN 125
Awatar użytkownika
Walend
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Walend »

Chcesz dobry karabinek w niskiej kwocie?
Kup używaną slavie 630/631/634, hatsana 55/70.
Chłopaki dokładnie Ci to tłumaczą.
Jeśli wolisz inaczej...śmiało. Kupuj to co marketingowcy Ci polecą.
Najwyżej za jakiś czas, nauczony doświadczeniem i napotkanymi problemami zakupisz coś co jest porządne.
O ile wcześniej nie zniechęcisz się do strzelania....
FWB 300 "Palemka"
FWB 600 + Burris Timberline 4.5-14x32
Remington 1858 Uberti .44
Ruger Mk2 Target .22
CZ P10C 9x19
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Poprawiona Slavka, optyka DOC/Barska i jazda... zmiany przyjdą same z czasem. ;)
A Hatsanem 125 lewaruj auto - jak wytrzyma.... :P
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Asah

To chyba zdecyduje się na tą Slavie 630, mam nadzieję, że nie wtopie na jakiejś trefnej używce:)
Asah
Asah

Tak wyszło, iż dostałem tą wiatrówkę od mamy na urodziny.. Tak więc z czasem będę mógł coś na jej temat powiedzieć, i dozbierać do odłożonej kwoty coś na przyszły sprzęcik.
Asah