Guntuning Diablik
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Dzisiaj ja się pochwalę moim Diablikiem Karabinek po zerowaniu i pierwszym strzelanku. Lupka to DOC posadzony na niskim B-square.
odległość 30 m. Postawa stojąca z podpórką , dosyć powiewało.
Karabinek:
Uploaded with ImageShack.us
Tarczka:
Strzelałem exactem 4,52. Muszę sprawdzić jeszcze 4,5 i 4,51. Muszę jeszcze opanować błąd paralaksy w DOC-u. Myślę, że może być tylko lepiej
odległość 30 m. Postawa stojąca z podpórką , dosyć powiewało.
Karabinek:
Tarczka:
Strzelałem exactem 4,52. Muszę sprawdzić jeszcze 4,5 i 4,51. Muszę jeszcze opanować błąd paralaksy w DOC-u. Myślę, że może być tylko lepiej
Diablik +DOC
-
Chyba musiało naprawdę ostro wiać, bo szału niema.
Daystate MK3 .22, Theoben RAPID MK II .22, Hatsan 125 .22, Tikka T3 Varmint 223REM, CZ550 FS 308Win i starczy
http://airgun-hunting.pl
http://airgun-hunting.pl
-
-
-
-
-
-
- Ściepnik
Niech strzeli z expresa lub RS-a . Wtedy pogadamy . Zwykły 4,52 ma tak wielki rozrzut wagowy ostatnio , że daje do 10m/s rozpierduchy Vo i spore odskoki w poziomie . Nie powiem , że widac to na tarczy , wiele zależy też od matrycy i partii śrutu ale generalnie jak ma być pokazowe skupienie , to najpierw dobrać ten jedyny najlepszy i tego się trzymać . ... Slaviowe lufy lubia 4,53 .... ... nie wiem jak przy napedzie strzykawki ....
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
. Zwykły 4,52 ma tak wielki rozrzut wagowy ostatnio , że daje do 10m/s rozpierduchy Vo i spore odskoki w poziomie .
Cześć Przemku.
Strzelając na punkty w zawodach - zwalałem winę za słabe punkty - za t/zw odskoki na wadze i odkształcenia.
Strzelałem na ogół 3 - 4 tarcze.
Wkurzony słabymi wynikami śrutem ważonym - skończył się mimo mojej 1-godzinnej pracy
zacząłem strzelać prosto z pudełka.
Okazało się - w moim przypadku, że śrut prosto z pudełka , ale olejowany ma lepsze skupienie niż ważony bez oliwki.
Potwierdziło się to u dwóch "strzelców".
Cześć Przemku.
Strzelając na punkty w zawodach - zwalałem winę za słabe punkty - za t/zw odskoki na wadze i odkształcenia.
Strzelałem na ogół 3 - 4 tarcze.
Wkurzony słabymi wynikami śrutem ważonym - skończył się mimo mojej 1-godzinnej pracy
zacząłem strzelać prosto z pudełka.
Okazało się - w moim przypadku, że śrut prosto z pudełka , ale olejowany ma lepsze skupienie niż ważony bez oliwki.
Potwierdziło się to u dwóch "strzelców".
AA FTP 900 + Big Nikko i pistolet Steyr LP-10 + Simmons 4x32
-
-
- Ściepnik
Jak kupisz tester , to w rzeczywistości nigdy nie dowiesz się co dobrze lata . Śrut z testera znacznie różni się od tego sprzedawanego z serii i to dosyć znacznie .Grzesiek pisze:Kupię tester exacta i zobaczę co będzie najlepiej smakować tej lufce
Masz lufkę od Slavii , to spokojnie możesz zacząć od 4,52 i 4,53 oraz Expresa 4,52 .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
-
-
Dzięki, tak zrobięHiszpan63 pisze:Jak kupisz tester , to w rzeczywistości nigdy nie dowiesz się co dobrze lata . Śrut z testera znacznie różni się od tego sprzedawanego z serii i to dosyć znacznie .Grzesiek pisze:Kupię tester exacta i zobaczę co będzie najlepiej smakować tej lufce
Masz lufkę od Slavii , to spokojnie możesz zacząć od 4,52 i 4,53 oraz Expresa 4,52 .
Diablik +DOC
-
-
- Ściepnik
Dokładnie. W testerach są jeszcze śruciny odlewane na strych matrycach.esmar pisze:święte słowa ..., słuchaj moderatora - dobrze radzi!Hiszpan63 pisze:Jak kupisz tester , to w rzeczywistości nigdy nie dowiesz się co dobrze lata
Z takim charakterystycznym wgłębieniem i stożkową fazką na dnie.
Nowy śrut ma inne zakończenie denka, no i jest już w innych matrycach lany.
Generalnie to kupić w. sklepie paczkę 4,52 i 4,53
Sprawdzić który lepszy, a potem dokupić sztangę właściwego (z tym samym numerem partii na spodzie)
i na czas jakiś mieć święty spokój
Uczę się strzelać od nowa