Jak to jest z tym exactem?

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
Arnie

Post autor: Arnie »

Jak to jest ze sprzetu ze stopki to, to jest rewelacyjne skupienie :)
STRZELECKA GRUPA SIEKIERKI
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Arnie pisze:Jak to jest ze sprzetu ze stopki to, to jest rewelacyjne skupienie
Nie śmiałbym z niczego innego :oops: Wszak strzelam z Tej Slavii niemal codziennie ... dziękuję :mrgreen:
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

Arnie pisze:Jak to jest ze sprzętu ze stopki to, to jest rewelacyjne skupienie :)
Czapki z głów Przemku :D

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

SlaweQ pisze:Czapki z głów Przemku
Miło mi niezmiernie :oops: , ale ... przecież to niemal z imadła ... no z kocyków trzech :mrgreen:
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Hiszpan63 pisze:
SlaweQ pisze:Czapki z głów Przemku
Miło mi niezmiernie :oops: , ale ... przecież to niemal z imadła ... no z kocyków trzech :mrgreen:
Jestem pełen uznania dla Tych, co ze sprężyny potrafią strzelać z leżaka, czy też z pełnej podpórki.
Ja z PS-a opanowałem tylko kolanko i niejako stałem się niewolnikiem tej pozycji, ze wszystkimi jej plusami i minusami.
Jeszcze raz duże słowa uznania :D

Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Zastanawiam się teraz na cholerę mam kupować jakiś matchowy karabin, skoro ze Slavii można zrobić to samo (4.51).
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Rlyeh pisze:Zastanawiam się teraz na cholerę mam kupować jakiś matchowy karabin, skoro ze Slavii można zrobić to samo (4.51).
Tylko trzeba by tak jak Przemek strzelać z niej codziennie.

Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

Otóż to :mrgreen: dlatego nie lubię strzelać na skupienie, bo mi to kiepsko wychodzi...
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

No dobra ... mam teraz przez Was dwa metry wzrostu :mrgreen: , ale wracając do meritum tematu ; exact 4.51 jest z moich zapasów szacowanych na jakieś dwa lata wstecz. 4.52 i 4.53 otrzymałem dzisiaj rano , zakupiony bodaj w zeszłym miesiącu. Na oko niczym sie od siebie nie różnią (oba świecą się jak psu j..a) . Natomiast 4.51 jest lekko szarawy. Jutro przekażę kolegom kilka sztuk do sfotografowania i pokazania w celach poglądowych. Jak wspomniałem jedyny miarodajny test byłby na minimum 50 m i wiedząc jaki śrut z jakiego okresu pochodzi :P Mało prawdopodobne , by ktokolwiek technicznie był w stanie zgromadzić takie śruty do testów :(
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Kurde, przestrzelałem co miałem dzisiaj i jakiś drastycznych różnic nie widzę.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

bonzoo pisze:przestrzelałem co miałem dzisiaj i jakiś drastycznych różnic nie widzę
No właśnie ale żeby tak słodko nie było ... 2-3 tygodnie temu pykałem z Piotrkiem (KbUr35) na Bemowie .... na 10 m z exacta 4.52 rozpirzenie było ze 2.5cm w pionie i około 2cm w poziomie , a z KTK 1cm2... ale to też o niczym nie świadczy , bo z Hw 97 kolegi stg21 na 27m wsadziłem na próbę śrut w śrut trzy razy , Hw 90 Dębowego też wycięło jedną dziurkę ... tyle , że dalej nie wiadomo z jakich partii pochodził śrut . Ja tam pobawić się mogę i KTK ... nad exactem łez wylewał nie będę...
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Mam nadzieję że to tylko chwilowy spadek jakości z tym exactem. Bo był na 100%. Ja do 25 m też różnicy nie widziałęm dopiero koło 40 zaczynały się cyrki.

[ Dodano: 2010-10-17, 18:55 ]
Wiec dziś byłem postrzelać na chemicznej z dzikusami. Ogólnie nie odzywałem się na temat śrutu. Mimo to kilka osób nażekała na exact strasznie. Ale nie o tym miałem pisać. Otórz patrze a kolega z boku ma śrucik znany mi kiedyś kiedy obcowałem z hw 97 czyli H&N FTT 4,51. Poprosiłem o udostępnienie kilku sztuk. Puściłem tylko dwie serie nie wiem po ile śrótów ale każdą z nich mogłem przykryć monetą 1 grosz a odległość była 41m pozycja leżąca ze zrolowanego polara. I nie pisze tego żeby się pochwalić tylko po to żeby udowodnić że moje żale odnośnie exacta nie były z palca wyssane. Najlepsza seria strzelona dziś przeze mnie z exacta nie dała się przykryć 5 złotówką.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Wiesz, w niektórych matchówkach nie lata na 10m H&N Finale Match. Ja osobiście obawiam się nowego rzutu H&N zielonego, który już nie jest zielony.
Na początku roku kupiłem jedną paczkę starego Exacta 4.5, 8006709/6 z metką Incorsy, chociaż nie od nich. Mogę Ci przesłać 100 sztuk bo więcej tu chyba nie ma, zorganizuj halę, jakieś imadło, i zobaczymy o co chodzi.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

maximus pisze: Puściłem tylko dwie serie nie wiem po ile śrótów ale każdą z nich mogłem przykryć monetą 1 grosz a odległość była 41m pozycja leżąca ze zrolowanego polara. I nie pisze tego żeby się pochwalić
A szkoda , bo takie wyniki trzeba pokazywać , nawet jeśli są wynikiem przypadku czy też powiedzmy lepszego dnia :D
maximus pisze: tylko po to żeby udowodnić że moje żale odnośnie exacta nie były z palca wyssane. Najlepsza seria strzelona dziś przeze mnie z exacta nie dała się przykryć 5 złotówką.
No właśnie o to mnie przynajmniej chodziło ... pomijając już oczywiście kwestię doboru śrutu , należałoby wykonać takie próby na większych odległościach ... trzeba było chociaż telefonem stuknąć fotkę :(

[ Dodano: 2010-10-17, 19:10 ]
W sumie to nie tylko exact , ale warto popatrzeć ; można się nieźle zdziwić ; http://webwarper.net/ww/~av/www.crosman ... opic=637.0
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

W takim razie jak pogoda juto pozwoli przestrzelam na 50m z bipoda expressa i exacta z róznych partii.
Trzeba to dokładnie sprawdzić.