Sharp Innova ale jaki

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Można tak to nazwać, a można też powiedzieć że te dodatki to nic nie warte, w dodatku wliczone w cenę.
guntuning.com
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

http://allegro.pl/industry-brand-qb-78- ... 93896.html tutaj masz taniej i mam wrażenie, że z tego samego źródła :)
Luneta jest "dziadowska" śrut raczej też ale na pierwsze strzelania styknie.
Co do informacji na temat QB to poniżej masz mój temat:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=2573
A sama wiatrówka jest naprawdę fajna (nawet w wersji pudełkowej). Daje dużo frajdy bez pompowania i naciagania ale... coś za coś, wliczasz koszt kapsułek. Tu u mnie jest to koszt 2zł za sztukę więc 60-70 strzałów kosztuje mnie 4zł (bo do QB wchodzą 2 kapsułki). Warto zainwestować więcej i kupić hurtowo na allegro w paczkach po 50szt.
Poza tym karabinek jest naprawdę fajną bazą do przeróbek (sam nie jestem mechanicznie uzdolniony).
Jak masz jakieś pytania - pisz :)
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

Ja również mam QB i jeśli chcesz to mogę dodać tarczki na 10m.
JA jestem z niego bardzo zadowolony. Tylko te kapsułki zawsze kończą się w najmniej odpowiednim momencie.

[ Dodano: 2010-10-08, 07:29 ]
PS.:
Można wkładać też jedną kapsułkę CO2 pełną a drugą pustą. Na krótki dystans starczy
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Awatar użytkownika
Roziu87

Post autor: Roziu87 »

Dzień dobry dzięki tregarth za odpowiedź tak to te samo źródło i allegro więc mi pasuje.
Dziś nie mam zbyt czasu się wgłębić w twój temat ale jutro to już lektura obowiązkowa.
Jak na szybko zrozumiałem
tregarth pisze:Daje dużo frajdy bez pompowania i naciagania ale... coś za coś, wliczasz koszt kapsułek. Tu u mnie jest to koszt 2zł za sztukę więc 60-70 strzałów kosztuje mnie 4zł (bo do QB wchodzą 2 kapsułki).
60-70 strzałów to jest dla mnie bardzo dużo jak na 2 kapsułki.
DZIKIslupsk pisze:Można wkładać też jedną kapsułkę CO2 pełną a drugą pustą. Na krótki dystans starczy
Czyli rozumiem że przy 2 jest pełna moc przy jednej zrozumiałe mniejsza czyli tak do 10m ? i czy przy 2 jestem w stanie na 30-50m strzelać ?
I pytanie jak one działają przy każdym strzale jakaś cześć z zgromadzonego gazu wylatuje ale tylko odpowiednia ilość dla 1 strzału ?
Czy np może być tak że przez przypadek może ciągle uciekać bo rozumiem to jest tylko przy naciśnięciu spustu i powrotu do pozycji początkowej jest gaz wykorzystywany.
I czy np po załóżmy 30 strzałach moc wiatrówki maleje bo jest mniej gazu ?
Przepraszam że się pytam ale to na szybko a czytałem więcej o innego rodzaju wiatrówce.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

W firmie Hassan , gratisy możesz wymienić na np. śrut . Właściciel jest piątym , czy też szóstym szwagrem kogoś w Chińskiej fabryce ( TAKIE MIĘDZYNARODOWE KOLIGACJE :mrgreen: ) towar zwykle lepszej jakości i dogadać się można co do ceny i sposobu zakupu.

Miałem Qb78 od pana Hasana , jeszcze z pierwszego wypustu i teoria mówi , że po wyjęciu z pudła nic nie trzeba grzebać , a praktyka to potwierdziła . Warszawka zna tego sprzedawcę ... niektórzy osobiście ... trzeba dużo nawijać, Oni to lubią , a.... cena spada 8-)

Nie zamawiaj lupki , weź tylko karabinek , naboje co2 i lepszy śrut np crosman lub Ktk ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Roziu87

Hiszpan63 pisze:W firmie Hassan , gratisy możesz wymienić na np. śrut . Właściciel jest piątym , czy też szóstym szwagrem kogoś w Chińskiej fabryce ( TAKIE MIĘDZYNARODOWE KOLIGACJE :mrgreen: ) towar zwykle lepszej jakości i dogadać się można co do ceny i sposobu zakupu.

Miałem Qb78 od pana Hasana , jeszcze z pierwszego wypustu i teoria mówi , że po wyjęciu z pudła nic nie trzeba grzebać , a praktyka to potwierdziła . Warszawka zna tego sprzedawcę ... niektórzy osobiście ... trzeba dużo nawijać, Oni to lubią , a.... cena spada 8-)

Nie zamawiaj lupki , weź tylko karabinek , naboje co2 i lepszy śrut np crosman lub Ktk ...
Dzięki za odpowiedz tak też zdobię a później sobie dokupię jakąś lunetę tylko muszę się wgłębić w temat tregarth i mogę zamawiać.
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

Roziu87 pisze:Czyli rozumiem że przy 2 jest pełna moc przy jednej zrozumiałe mniejsza czyli tak do 10m ? i czy przy 2 jestem w stanie na 30-50m strzelać ?
- przy 2 kapsułkach masz full power. Co do dystansów to nie wiem bo maksymalnie strzelałem na 25m (z dwóch kapsułek).
Roziu87 pisze:I pytanie jak one działają przy każdym strzale jakaś cześć z zgromadzonego gazu wylatuje ale tylko odpowiednia ilość dla 1 strzału ?
tak jak piszesz - zawór podaje dawkę gazu i reszta bezpiecznie siedzi w kartuszu.
Roziu87 pisze:Czy np może być tak że przez przypadek może ciągle uciekać bo rozumiem to jest tylko przy naciśnięciu spustu i powrotu do pozycji początkowej jest gaz wykorzystywany.
- gaz może uciekać tylko przez nieszczelności. Po przeładowaniu gaz w kartuszu i gaz potrzebny do wypchnięcia śrutu są oddzielone od siebie.
Roziu87 pisze:I czy np po załóżmy 30 strzałach moc wiatrówki maleje bo jest mniej gazu ?
- moc owszem maleje ale mocno odczuwalne jest to pod koniec. Jest to raczej spadek dość gwałtowny po 50-60 strzale (to słychać, odgłos wystrzału jest inny taki "sflaczały"). Tak więc te 50 strzałów jest w miarę stabilne i jednorodne.
Roziu87 pisze:Przepraszam że się pytam ale to na szybko a czytałem więcej o innego rodzaju wiatrówce.
- nie przepraszaj tylko pytaj dalej, kiedyś ja zamęczałem chłopaków a oni ze świętą cierpliwością odpowiadali (chwała im za to)- a teraz ja spłacam swój dług wobec forumowego społeczeństwa :)
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

Czymi rozumiem, że już na 100% QB??
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
miki

Post autor: miki »

Dopóki w kartuszu jest CO2 w postaci płynnej, cisnienie się znacząco nie zmienia. Dopiero jak cały dwutlenek przechodzi w stan gazowy zaczyna się szybki spadek ciśnienia za każdym kolejnym strzałem.

W Sharpie cała dawka sprężonego gazu jest podawana do lufy w momencie naciśnięcia spustu. W qbetkach bijak uderzając w iglice zaworu pokonuje siłę ciśnienia gazu w zbiorniku i nacisk sprężyny zwrotnej, uwalniając dawkę gazu do lufy. Zaraz potem to ciśnienie i sprężyna odpychają nieco bijak i zamykają zawór, zapobiegając ucieczce gazu.

To tak, jak w wentylu samochodowym, jak naciśniesz i puścisz wentylek.

Poczytaj i to: http://www.serwis.wiarus.org/qb-78-i-pochodne
Awatar użytkownika
Roziu87

Dzięki bardzo za odpowiedz tregarth i po przeczytaniu twojego tematu na temat QB 78 jestem bardzo zadowolony i bardzo nastawiony na jego kupno.
Widzę więcej plusów i lepsze zalety które mi pasują i nawet jestem w stanie trochę pogrzebać w nim po tym jak przeczytałem twój temat :P
Hiszpan63 pisze:Nie zamawiaj lupki , weź tylko karabinek , naboje co2 i lepszy śrut np crosman lub Ktk ...
To jest tylko telefonicznie do zrobienia ? i rozumiem że wtedy cena spada
miki pisze:To tak, jak w wentylu samochodowym, jak naciśniesz i puścisz wentylek.

Poczytaj i to: http://www.serwis.wiarus.org/qb-78-i-pochodne
Już to gdzieś widziałem wcześniej dzięki za link.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Roziu87 pisze:To jest tylko telefonicznie do zrobienia ? i rozumiem że wtedy cena spada
Po prostu negocjuj :mrgreen: ... możesz nawet pojechać jak Ci wygodnie , albo prowadź negocjacje przez internet .... jak dobrze pogadasz , to zamienisz te gratisy na coś użytecznego lub obniżysz cenę ... 8-)
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Roziu87

Kurcze teraz tylko czekam na jakiś dopływ pieniędzy i mogę zamawiać dziękuje bardzo za pomocna dłoń w wyborze mojej wiatrówki :D
Closterman

Post autor: Closterman »

witam
mam na zbyciu ósemki usztywniające lufę w sharpie Obrazek

dostępne na all....
http://allegro.pl/sharp-innova-osemka-u ... 69147.html
lukk

Post autor: lukk »

to chyba ogłoszenie się na giełdzie jest lepszym pomysłem niż pisanie w każdym temacie o sharpie :-?
Awatar użytkownika
forestkorsze
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: forestkorsze »

Ta ósemka jest nie kompletna,brak otworu z gwintem i śruby.
[scroll]# GAMO FALCON # SLAVIA 634#[/scroll]