pozdrawiam
Marek
Moderator: Hiszpan63
Po pierwsze primo pierwszy strzał z nowo załadowanego bombiczką Crosa oddaje się "na sucho" (ja to robię bez magazynka i kulek) żeby uzyskać odpowiednie ciśnienie gazu wewnątrz układu. Kolejne strzały można już oddawać BB-kami i lecą jak trzeba. Jeśli próbowaleś strzelać nie mając ciśnienia to pistolet pobrał BB-ki ale nie miał okazji ich wystrzelić z powodu braku ciśnienia.fryc08 pisze:odbezpieczyłem no i chce oddac strzal a tu nic drugi raz naciskam spust nadal nic
Czy zauważyłem wyrzut gazu hmm wiesz za pierwszym razem jak nacisnelem z magazynkiem to poczulem gaz ale slabiej niz na suchu czyli bez magazynku a jak nacisnelem drugi raz to juz wogole.tomcat pisze:Po pierwsze primo pierwszy strzał z nowo załadowanego bombiczką Crosa oddaje się "na sucho" (ja to robię bez magazynka i kulek) żeby uzyskać odpowiednie ciśnienie gazu wewnątrz układu. Kolejne strzały można już oddawać BB-kami i lecą jak trzeba. Jeśli próbowaleś strzelać nie mając ciśnienia to pistolet pobrał BB-ki ale nie miał okazji ich wystrzelić z powodu braku ciśnienia.fryc08 pisze:odbezpieczyłem no i chce oddac strzal a tu nic drugi raz naciskam spust nadal nic
A zauważyłeś po strzale z tym "nic" jakieś objawy wyrzucania przez pistolet gazu? Przy nowej bombiczce próbowałeś? Jakiej firmy BB-ków i bombiczek używasz ?
Spróbuj może strzelić kilka razy bez kulek (tylko zwróć uwagę że jakaś kulka mogła zostać gdzieś wewnątrz!!!) i zwróć uwagę czy za każdym razem jest prawidłowo podawana porcja gazu.
I ostatnie-być może głupie, za co przepraszam-pytanie: po załadowaniu kulek oczywiście wciskasz tę ostrogę na stopce magazynka?
Muszę sie strasznie skupić żeby zrozumieć to co napisałeśfryc08 pisze: to nie tego wina raczej bo sprężynka dociska kulki tak jak na pierwszym zdjeciu ktore umiescilem. I nadal jak zaladuje ok 6kulek nacisne spust to tak jakby wszystko bylo ok tylko kulka nie wyleciala nacisne drugi raz to tak jakby gazu nie bylo wyciagne magazynek to jedna kulka wylatuje z komory gdzie sie wsadza magazynek a druga jest gdzies w pistolecie tylko pozniej jak strzele bez magazynku z ta kulka gdzies w pistolecie to nie za pierwszym razem wyleci tylko roznie za drugim trzecim.