Haenel 312
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze, krzysztof
-
Takie urządzenie , czyli mini wiertarkoszlifierkę z giętkim wałkiem na allegro można kupić już za 130złociszy .
http://www.allegro.pl/item800817647_szl ... remel.html
Ale jest też cała gama takich urządzeń
http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... ing=dremel
http://www.allegro.pl/item800817647_szl ... remel.html
Ale jest też cała gama takich urządzeń
http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... ing=dremel
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
-
- -#Złoty Dobromir
Jednak nie jest to urządzenie o które mi chodzi, to jest narzędzie obrotowe, to o którym ja piszę jest narzędziem udarowym i jak napisałem jest to grawerka dremel, nie mylić z dremelo podobnym. Wystarczy wpisać tą nazwę a wyświetli się to urządzenie na allegro.
Tak zwany dremelek wykonany tą grawerką wygląda tak jak na zdjęciu poniżej.
Tak zwany dremelek wykonany tą grawerką wygląda tak jak na zdjęciu poniżej.
guntuning.com
-
Prawdopodobnie to jest to: prezentacjadaras pisze:Jednak nie jest to urządzenie o które mi chodzi,
http://www.dremeleurope.com/specials/en ... _pl-pl.htm
http://www.allegro.pl/item823669013_dre ... rawer.html
pozdrawiam Janusz
-
- -#Złoty Dobromir
-
- -#Srebrny Dobromir
-
haenel 312
witam uzytkownikow forum.
mam pytanie -czy ktos ma na zbyciu czesci do h-312 potrzebna krotka dzwignia naciagu,grzechotka i ... trudno powiedziec czy cos jeszcze nie wyskoczy.
moze miejsce nieodpowiednie na tego typu posty ale zwiazane tematycznie.
pozdrawiam
mam pytanie -czy ktos ma na zbyciu czesci do h-312 potrzebna krotka dzwignia naciagu,grzechotka i ... trudno powiedziec czy cos jeszcze nie wyskoczy.
pozdrawiam
-
Witaj
Sprawdź w AK Hobby www.akhobby.pl - Andrzej miał tam kiedyś tego trochę.
Sprawdź w AK Hobby www.akhobby.pl - Andrzej miał tam kiedyś tego trochę.
AA S400 Classic + ZEISS Classic Diatal 6x42 T*
Na Walthera planowana zmiana.
Nożyków trochę.
GSDZ
Na Walthera planowana zmiana.
Nożyków trochę.
GSDZ
-
- -#Srebrny Dobromir
-
Widzę że posłuchałeś Darka no i prezentacja też w jakiś sposób się do tego przyczyniłabonzoo pisze:Cóż tak mnie zaciekawiło ta grawerka, że kupiłem sobie taką
dremel Jak to działa
pozdrawiam Janusz
-
- -#Srebrny Dobromir
Dzisiaj rozebrałem Hankę. W środku wygląda całkiem przyzwoicie. Prosta, o dziwo, sprężyna, pomimo mikro prowadnicy. Uszczelka w dobrym stanie, trochę ubita śruba mocująca uszczelkę. Nieoryginalna sprężynka grzechotki, ale spełnia swoje zadanie. Nieoryginalny i wymęczony pierścień gumowy "antyodrzutu". Na 100% do wymiany. Wszystko wymaga przeszlifowania i wypolerowania, ale tego to sie akurat spodziewałem. Moim zdaniem wszystko w stanie na 4+ Oceńcie sami:
Zamierzam przygotować system pod nową oksydę. Przespawać zaczep dźwigni i dorobić nowy język spustu. Wcześniej oskrobałem kolbę. Nie jestem zadowolony z tego co zobaczyłem po zeskrobaniu lakieru.
Dlatego nabyłem używane ale w idealnym stanie drewienko. Stare drewienko mam zamiar reanimować. A w zapasie jest nowa osadka. Generalnie jestem zadowolony ze stanu karabinka. cdn...
Zamierzam przygotować system pod nową oksydę. Przespawać zaczep dźwigni i dorobić nowy język spustu. Wcześniej oskrobałem kolbę. Nie jestem zadowolony z tego co zobaczyłem po zeskrobaniu lakieru.
Dlatego nabyłem używane ale w idealnym stanie drewienko. Stare drewienko mam zamiar reanimować. A w zapasie jest nowa osadka. Generalnie jestem zadowolony ze stanu karabinka. cdn...
-
- Ściepnik
Jak nie dorwiesz oryginalnego pierścienia antyodrzutu to zostaw ten.
Ja w swojej starej zastosowałem dwa gumowe oringi, ale chyba nie do końca spełniały swoją rolę ograniczającą
i dlatego teraz kolega, który ma Hanke, ma również problem z ramieniem naciągu.
Najpierw padły te motylki od naciągu tłoka w krótkim ramieniu, a po wymianie ramienia na nowe,
naprężenia spowodowały urwanie się tegoż w osi mocującej je do dużego ramienia.
Może zawile brzmi, ale kto widział/rozbierał Hanke wie o co chodzi.
Możesz się pokusić o nową uszczelkę tłoka z Konceptusa (można ją było kupić ze śrubką),
jest niższa od skórzanej i masz wtedy ciut więcej powietrza do sprężenia.
Ja w swojej starej zastosowałem dwa gumowe oringi, ale chyba nie do końca spełniały swoją rolę ograniczającą
i dlatego teraz kolega, który ma Hanke, ma również problem z ramieniem naciągu.
Najpierw padły te motylki od naciągu tłoka w krótkim ramieniu, a po wymianie ramienia na nowe,
naprężenia spowodowały urwanie się tegoż w osi mocującej je do dużego ramienia.
Może zawile brzmi, ale kto widział/rozbierał Hanke wie o co chodzi.
Możesz się pokusić o nową uszczelkę tłoka z Konceptusa (można ją było kupić ze śrubką),
jest niższa od skórzanej i masz wtedy ciut więcej powietrza do sprężenia.
Uczę się strzelać od nowa
-
- -#Srebrny Dobromir
Z oryginalnym pierścieniem nie ma problemu, można dokupić. Ten co jest się nie nadaje. Ma za małą średnicę i materiał z którego jest wykonany to coś pomiędzy pianką a gumą. Z tego co zdążyłem się zorientować trzeba tak to zgrać, żeby po uderzeniu tłoka w dno cylindra "antyodrzut" wyhamował cylinder na tyle by nie uderzył w dźwignię naciągu. W sumie to nie nazwałbym tego układu "antyodrzutem" raczej amortyzatorem/ogranicznikiem ruchu cylindra. Ale ten temat mam zamiar dokładnie przeanalizować. Co ciekawe na jednym z for internetowych znalazłem coś takiego:
wygląda jakby nowsze modele 312 miały oring uszczelniający połączenie cylindra z lufą. Potwierdza to dostępność oringu na stronie Holster'a. Podobny pomysł miał Dude
(Krystian) I opisał to na swojej stronce: http://kanciapka.cba.pl/index.php?str=Oring#Art Niestety nie stwierdził, poprawy osiągów. Cóż mam zamiar dokładnie sie temu przyjrzeć i przetestować różne rozwiązania. cdn...
wygląda jakby nowsze modele 312 miały oring uszczelniający połączenie cylindra z lufą. Potwierdza to dostępność oringu na stronie Holster'a. Podobny pomysł miał Dude
(Krystian) I opisał to na swojej stronce: http://kanciapka.cba.pl/index.php?str=Oring#Art Niestety nie stwierdził, poprawy osiągów. Cóż mam zamiar dokładnie sie temu przyjrzeć i przetestować różne rozwiązania. cdn...
-
- -#Srebrny Dobromir
Prawie dwa lata upłynęło od momentu kiedy kupiłem H312. Dziś nadszedł moment w którym mogę się pochwalić efektem końcowym. Hanka dostała nową (starą) kolbę. Nową uszczelkę i prowadnicę (dzięki Kometes ) Nowa oksydę (dzięki Daras) i funkiel nówka nie śmigany diopter. Polerka sprężyny prowadnica poszła do tłoka, Podkładka ślizgowa. Chwilowo spust od Darasa (był do QB78 ) dorobiona śrubka regulacji pierwszej drogi. Efekt wizualny :
A tu w parze ze starszym bratem (siostrą?) FWB300
Pierwsze strzelanie bardzo pozytywnie. Trzyma równo 7,5J około 166m/s na Exact. Na 8m dyszki da się strzelać. Niestety całkiem różowo nie jest. Nieoryginalny gumowy amortyzator odrzutu jest do luftu. Poszło ze 20 strzałów w sumie i już pękła dźwignia naciągu. Mam na zapasie drugą i pomysł na modyfikację tego patentu. Ale zacznę od zakupienia oryginalnego amortyzatora. A później się zobaczy. Tak czy siak do odnowy została jeszcze kolba ale to już temat na zimowe wieczory. No i może jeszcze nowy język spustowy żeby było oryginalnie.
A tu w parze ze starszym bratem (siostrą?) FWB300
Pierwsze strzelanie bardzo pozytywnie. Trzyma równo 7,5J około 166m/s na Exact. Na 8m dyszki da się strzelać. Niestety całkiem różowo nie jest. Nieoryginalny gumowy amortyzator odrzutu jest do luftu. Poszło ze 20 strzałów w sumie i już pękła dźwignia naciągu. Mam na zapasie drugą i pomysł na modyfikację tego patentu. Ale zacznę od zakupienia oryginalnego amortyzatora. A później się zobaczy. Tak czy siak do odnowy została jeszcze kolba ale to już temat na zimowe wieczory. No i może jeszcze nowy język spustowy żeby było oryginalnie.
-
Re: haenel 312
Możesz pytać w tym miejscu - tekst na czerwono !!!vauxhall pisze:witam uzytkownikow forum.
pozdrawiam
http://www.lok-katowice.pl/news.php
Łuk z badyla i sznurka
-
- Ściepnik
Re: haenel 312
Janusz FWB , ta złota łopata to dla Ciebie.Janusz FWB pisze:Możesz pytać w tym miejscu - tekst na czerwono !!!vauxhall pisze:witam uzytkownikow forum.
pozdrawiam
http://www.lok-katowice.pl/news.php
vauxhall pisał to ponad 2 lata temu, więc pytanie nieco przeterminowane jest
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn...