Rafale, jestem Twoim dłużnikiem. Wczraj byłem w W-wie i nic nie znalazłem. Gdyby nie kupno świńskiego ucha, to wyjazd byłby daremny.
Jak będę miał książkę, to możemu z Darkiem skanować ją na zmianę.
Tokarka
Moderator: Hiszpan63
-
-
Ja tak troszkę odbiegnę od tematu ( wybaczcie mi to ) ale powiedz mi Zdzisiu jak zdobyć takie świńskie ucho i ile ono kosztuje? Jak chcesz to wyślij mi odp na pw żeby tu nie zaśmiecać tematu. Z góry dzięki.
Przepraszam, że się dopisuję, ale też bym był zainteresowany. Tylko takie ścięte pod kątem, jeśli można,
pozdrawiam, Cezar
Przepraszam, że się dopisuję, ale też bym był zainteresowany. Tylko takie ścięte pod kątem, jeśli można,
pozdrawiam, Cezar
Ostatnio zmieniony 2007-11-11, 01:05 przez maximus, łącznie zmieniany 1 raz.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Rafale z poradnika chętnie skorzystam jeśli będzie taka możliwość .
Ale tak naprawdę to idzie mi dobrze tylko brak wprawy. Tokarz zrobił by znaczne szybciej . nie jest to aż tak skomplikowane .Kiedyś w szkole uczyłem się rok na tokarza
a wykształciłem się na murarza

Post przywrócony przez administratora
Ale tak naprawdę to idzie mi dobrze tylko brak wprawy. Tokarz zrobił by znaczne szybciej . nie jest to aż tak skomplikowane .Kiedyś w szkole uczyłem się rok na tokarza

Post przywrócony przez administratora
Ostatnio zmieniony 2007-11-22, 09:53 przez RD22, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Ja z tokarki widziałem z daleka i na zdjęciach, a ponieważ ze zrozumiałych względów nie mogłem jej mieć, stąd brak teoretycznych podstaw. Teraz muszę to nadrobić. Zabawka jest świetna. Narazie to ją rozkręcam i skręcam, sprawdzam jak wszystko działa.Robię też dokładne pomiary różnych detali, gdyż dostałem zapytania od ludzi, którzy chcą kupić taką tokarkę.
Rafał przysyła mi podręcznik, to mam nadzieję że dowiem się jaki nóż do czego i jakich prędkości używać do określonych materiałów i czynności. Darek ma rację. Toczenie to frajda.
Ponieważ mam kilka pytań o świńskie ucho, pozwolę sobie tutaj odpowiedzieć. Kupiłem go w sklepie myśliwskim za 12 zł. Jest tylko jeden rozmiar i rodzaj. Nie jest ścięte, jak chciałby Cezar. Taka harmonijka lekko wygięta. Na moją lupkę Delta 6x42 wchodzi lekko, ale siedzi pewnie. Na większy rozmiar też wejdzie. Warto kupić, bo lepiej się patrzy. I pytać nie o świńskie ucho, tylko gumę dystansową do lunetki.
Rafał przysyła mi podręcznik, to mam nadzieję że dowiem się jaki nóż do czego i jakich prędkości używać do określonych materiałów i czynności. Darek ma rację. Toczenie to frajda.
Ponieważ mam kilka pytań o świńskie ucho, pozwolę sobie tutaj odpowiedzieć. Kupiłem go w sklepie myśliwskim za 12 zł. Jest tylko jeden rozmiar i rodzaj. Nie jest ścięte, jak chciałby Cezar. Taka harmonijka lekko wygięta. Na moją lupkę Delta 6x42 wchodzi lekko, ale siedzi pewnie. Na większy rozmiar też wejdzie. Warto kupić, bo lepiej się patrzy. I pytać nie o świńskie ucho, tylko gumę dystansową do lunetki.