Poszukiwanie tej jedynej-czyli o tym jaką wiatrówke zakupic

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Cezar

Post autor: Cezar »

azymut pisze:coś mocniejszego łaczącego w sobie zaje*** design i moc :) .
To może jeden z operatów sieci komórkowych pomoże :P
azymut pisze:Nie szukam broni palnej jak wspomniał dagoo.
Poczytaj Ustawę o Broni i Amunicji, a będziesz wiedział co jest bronią ( palną też ) a co nie ,
pozdrawiam, Cezar
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS
azymut

Post autor: azymut »

Przeglądałem jakiegoś pdf'a na ten temat. Z tego co wiem to wiatrówka o Ek większej lub równej 17 J jest bronią, której nie trzeba rejestrować i można sobie swobodnie strzelać :).

Przejrzałem wiatrówki z http://nasze-wiatrowki.pl/portal.php?show=1 bardzo fajne, ale wciąż szukam tej z mojego opisu. Stwierdziłem, że chyba CO2 to nie najlepszy wybór i szukam teraz "gdziekolwiek" oprócz spręzynówek i CO2 właśnie. Interesuje mnie możliwość późniejszej rozbudowy wiatrówki i np. zwiększenia mocy jeśli to możliwe :P. Z tego co widzę to jednak nie będzie wcale tak łatwo znaleźć odpowiedni karabinek.
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

To ile Koni Mechanicznych lub KW ma mieć ta wymarzona nie broń?
Awatar użytkownika
pg.25

Post autor: pg.25 »

azymut pisze: Z tego co wiem to wiatrówka o Ek większej lub równej 17 J jest bronią, której nie trzeba rejestrować i można sobie swobodnie strzelać :) .
Wiatrówka o Ek większej lub równej 17J jest bronią pneumatyczną,którą trzeba zarejestrować i można jej używać wyłącznie na koncesjonowanych strzelnicach :)
Co do karabinka-może ten?
http://www.broń.pl/bron_pl/sport/produk ... kal_4_5_mm
Wygląd militarny i spora Ek-tylko cena trochę wyższa
Hatsan 75s+Alchemik+wojtanowy tłumik
sharp inova+ chiński Leupold :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Zdzisiu, odstąp Koledze swego "nicka", chociaż fajny on jest, ten nick... ;)
Awatar użytkownika
Santafer

Post autor: Santafer »

Dajcie spokój -prowokacja lub g......................ia jak na wszystkich forach.przecietny user nie zachowuje sie jak półgimnazjalista
pzdro
były kochane 9,był szmelc,był FWB 300,jest Baikal 512M i do tego dodam inne wyzwanie ...
Awatar użytkownika
Cezar

azymut pisze:Z tego co wiem to wiatrówka o Ek większej lub równej 17 J jest bronią, której nie trzeba rejestrować i można sobie swobodnie strzelać :) .
Kolega widzę bardziej pisaty, jak czytaty. Przeczytaj jeszcze raz UoBiA, uważnie.
Powtarzam, bronią się TU nie zajmujemy, więc pewnie nie będziemy mogli Ci pomóc...
Natomiast jak potrzebujesz wiadomości o urządzeniach pneumatycznych o energii nie przekraczającej 17 J to służymy pomocą,
pozdrawiam, Cezar

żyj , a nie istniej
PS+GS
Awatar użytkownika
green_thunder

Santafer pisze:Dajcie spokój -prowokacja lub g......................ia jak na wszystkich forach.przecietny user nie zachowuje sie jak półgimnazjalista
pzdro
Żeby prowokowac, to trzeba tego, no, inteligentnym byc, jak Jurek Urban przynajmniej :mrgreen:

Robert
PS. Cezar, jaką ja się BRONIĄ zajmowalem... ;)
Awatar użytkownika
Cezar

Robert...Bronka fajna była :lol:

żyj , a nie istniej
PS+GS
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

Robercie. Mój nick, to moje drugie ja. A na iwebie ktoź mi go ukradł, a teraz wogóle się nie pojawia. :/
azymut

Post autor: azymut »

To nie jest prowakacja.

A ty santafer się nie miej za nie wiem kogo. Bynajmniej nie jestem półgimnazjalistą i nie rób tu flamewarów jakiś. Bardzo było mi przyjemnie zalogować się tutaj włączyć swój temat, w którym szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a tu co? Polska cokolwiek zrobisz obrzucają cie mięsem. Dzięki bardzo.

Chodziło mi o wiatrówkę o dużej mocy, a nie broń palną. Ale chyba sobie daruje wiatrówki i niedługo zrobie licencje.
Awatar użytkownika
Cezar

azymut pisze:daruje wiatrówki i niedługo zrobie licencje.
I to jest właściwy tok rozumowania :D
Nie miej żalu, ale po sposobie zadawania pytań ludzie wnioskują...Nikt Cię nie zna osobiście, jesteś oceniany po tym co i jak piszesz,
pozdrawiam, Cezar

żyj , a nie istniej
PS+GS
Awatar użytkownika
green_thunder

<azymut>, może spróbuj najpierw broni czarnoprochowej, bez licencji. Na przyjaznym "ajłebie" jest dobry dział...
Awatar użytkownika
Santafer

Post autor: Santafer »

azymut pisze:............. Bynajmniej nie jestem półgimnazjalistą i nie rób tu flamewarów jakiś. Bardzo było mi przyjemnie zalogować się tutaj włączyć swój temat, w którym szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a tu co? Polska cokolwiek zrobisz obrzucają cie mięsem. Dzięki bardzo.

Chodziło mi o wiatrówkę o dużej mocy, a nie broń palną. Ale chyba sobie daruje wiatrówki i niedługo zrobie licencje.
Użyciem wyrazu bynajmniej w w/w kontakscie dołeś wystaczajace świadectwo o sobie,
licencje
heheh
licencje
licencje
na co?

czy ty wiesz o czym w ogóle piszesz ? :/
to tyle z mojej strony
pzdro
były kochane 9,był szmelc,był FWB 300,jest Baikal 512M i do tego dodam inne wyzwanie ...
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

http://www.strzelectwo.lodz.pl/download ... japzss.pdf

Ok? Czy w tym kontakscie dołem dobry przykład?