Przeglądałem jakiegoś pdf'a na ten temat. Z tego co wiem to wiatrówka o Ek większej lub równej 17 J jest bronią, której nie trzeba rejestrować i można sobie swobodnie strzelać .
Przejrzałem wiatrówki z http://nasze-wiatrowki.pl/portal.php?show=1 bardzo fajne, ale wciąż szukam tej z mojego opisu. Stwierdziłem, że chyba CO2 to nie najlepszy wybór i szukam teraz "gdziekolwiek" oprócz spręzynówek i CO2 właśnie. Interesuje mnie możliwość późniejszej rozbudowy wiatrówki i np. zwiększenia mocy jeśli to możliwe . Z tego co widzę to jednak nie będzie wcale tak łatwo znaleźć odpowiedni karabinek.
azymut pisze: Z tego co wiem to wiatrówka o Ek większej lub równej 17 J jest bronią, której nie trzeba rejestrować i można sobie swobodnie strzelać .
Wiatrówka o Ek większej lub równej 17J jest bronią pneumatyczną,którą trzeba zarejestrować i można jej używać wyłącznie na koncesjonowanych strzelnicach
Co do karabinka-może ten? http://www.broń.pl/bron_pl/sport/produk ... kal_4_5_mm
Wygląd militarny i spora Ek-tylko cena trochę wyższa
azymut pisze:Z tego co wiem to wiatrówka o Ek większej lub równej 17 J jest bronią, której nie trzeba rejestrować i można sobie swobodnie strzelać .
Kolega widzę bardziej pisaty, jak czytaty. Przeczytaj jeszcze raz UoBiA, uważnie.
Powtarzam, bronią się TU nie zajmujemy, więc pewnie nie będziemy mogli Ci pomóc...
Natomiast jak potrzebujesz wiadomości o urządzeniach pneumatycznych o energii nie przekraczającej 17 J to służymy pomocą,
pozdrawiam, Cezar
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
Santafer pisze:Dajcie spokój -prowokacja lub g......................ia jak na wszystkich forach.przecietny user nie zachowuje sie jak półgimnazjalista
pzdro
Żeby prowokowac, to trzeba tego, no, inteligentnym byc, jak Jurek Urban przynajmniej
Robert
PS. Cezar, jaką ja się BRONIĄ zajmowalem...
A ty santafer się nie miej za nie wiem kogo. Bynajmniej nie jestem półgimnazjalistą i nie rób tu flamewarów jakiś. Bardzo było mi przyjemnie zalogować się tutaj włączyć swój temat, w którym szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a tu co? Polska cokolwiek zrobisz obrzucają cie mięsem. Dzięki bardzo.
Chodziło mi o wiatrówkę o dużej mocy, a nie broń palną. Ale chyba sobie daruje wiatrówki i niedługo zrobie licencje.
azymut pisze:daruje wiatrówki i niedługo zrobie licencje.
I to jest właściwy tok rozumowania
Nie miej żalu, ale po sposobie zadawania pytań ludzie wnioskują...Nikt Cię nie zna osobiście, jesteś oceniany po tym co i jak piszesz,
pozdrawiam, Cezar
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
azymut pisze:............. Bynajmniej nie jestem półgimnazjalistą i nie rób tu flamewarów jakiś. Bardzo było mi przyjemnie zalogować się tutaj włączyć swój temat, w którym szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a tu co? Polska cokolwiek zrobisz obrzucają cie mięsem. Dzięki bardzo.
Chodziło mi o wiatrówkę o dużej mocy, a nie broń palną. Ale chyba sobie daruje wiatrówki i niedługo zrobie licencje.
Użyciem wyrazu bynajmniej w w/w kontakscie dołeś wystaczajace świadectwo o sobie,
licencje
heheh
licencje
licencje
na co?
czy ty wiesz o czym w ogóle piszesz ?
to tyle z mojej strony
pzdro
były kochane 9,był szmelc,był FWB 300,jest Baikal 512M i do tego dodam inne wyzwanie ...