Magazynek do AA S 200

Pomysł Rafała aby wrzucać tu nasze pomysły

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

A może poczekajcie jescze chwilkę bo pewnie jak Darek dopracuje magazynek do s200 to do s400 pójdzie już szybciej i łatwiej.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez maximus, łącznie zmieniany 1 raz.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

mądrze prawisz...cierpliwość popłaca...poczekamy może i podłubie coś dla nas? Cena na wyspach za komplet nie wzbudza u mnie euforii :mrgreen:
Baobab
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Baobab »

Parę miesięcy minęło idzie zima i ... no właśnie , a może by tak trochę inaczej. Otworzyć otwory na śrut i nie przepychać dosyłacza przez pełny otwór. Cofanie się podajnika wyeliminować blaszką pod odpowiednim kątem . Obrót magazynka zmodyfikowany w za-
leżności od rodzaju karabinka. Mocowanie też. Niestety koniec gwarancji dla QB i Sharpów
ale gra warta flaszki :mrgreen:
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Konstrukcja magazynka do S200 jest doskonała, nie można się do niczego przyczepić, więc i nie ma co zmieniać, Ty napisałeś bardzo ogólnikowo i w zasadzie nic mi to nie mówi. Masz pomysł zrób rysunki pokaż jak to widzisz, wtedy podyskutujemy. Wcale nie twierdzę że inżynierowie z AirArms są najmądrzejsi na świecie.
guntuning.com
Baobab
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Baobab »

No i sprowadziłeś mnie na ziemię.Trochę poleciałem dalej próbując zrobić z tego adaptację do QB i Sharpa.Myślę nad magazynkiem od dłuższego czasu ale jakoś trudno mi wykombinować prosty czy automatyczny obrót o jedno pole.Co do obrotowego magazynka.
mój pomysł polega na wyfrezowaniu jedynie pół otworu o średnicy połowy średnicy śrutu.Pozwoliło by to nie przepychać śrutu przez otwór.Można by wtedy wyjąć magazynek w dowolnym momencie . Przeróbki w karabinku nie musiały by polegać na głębokim podcinaniu systemu. Minusy : jedno pole zawsze bez śrutu jeszcze jeden plus, możliwość zamontowania dwóch tarcz obrotowych po sześć pól to razem 10 strzałów ,przy mniejszej średnicy a więc koniec z problemem niskiego montażu lunety. To taka koncepcja, nic szczególnego :) Do konstrukcji AA się nie wypowiem, bo jej nie znam ale chętnie bym ją potrzymał w łapie.Może coś bym podpatrzył.
A tak w ogóle jestem pod silnym wrażeniem konstrukcji.Szkoda że kilometry dzielą. może razem poszło by łatwiej. Mam dostęp do tokarki ,frezarki, szlifierki magnesowej. W razie pomysłu rysunek na PW.