Magazynek do AA S 200
Moderator: Hiszpan63
-
-
- -#Srebrny Dobromir
-
- Ściepnik
Parę miesięcy minęło idzie zima i ... no właśnie , a może by tak trochę inaczej. Otworzyć otwory na śrut i nie przepychać dosyłacza przez pełny otwór. Cofanie się podajnika wyeliminować blaszką pod odpowiednim kątem . Obrót magazynka zmodyfikowany w za-
leżności od rodzaju karabinka. Mocowanie też. Niestety koniec gwarancji dla QB i Sharpów
ale gra warta flaszki
leżności od rodzaju karabinka. Mocowanie też. Niestety koniec gwarancji dla QB i Sharpów
ale gra warta flaszki

-
- -#Złoty Dobromir
Konstrukcja magazynka do S200 jest doskonała, nie można się do niczego przyczepić, więc i nie ma co zmieniać, Ty napisałeś bardzo ogólnikowo i w zasadzie nic mi to nie mówi. Masz pomysł zrób rysunki pokaż jak to widzisz, wtedy podyskutujemy. Wcale nie twierdzę że inżynierowie z AirArms są najmądrzejsi na świecie.
guntuning.com
-
- Ściepnik
No i sprowadziłeś mnie na ziemię.Trochę poleciałem dalej próbując zrobić z tego adaptację do QB i Sharpa.Myślę nad magazynkiem od dłuższego czasu ale jakoś trudno mi wykombinować prosty czy automatyczny obrót o jedno pole.Co do obrotowego magazynka.
mój pomysł polega na wyfrezowaniu jedynie pół otworu o średnicy połowy średnicy śrutu.Pozwoliło by to nie przepychać śrutu przez otwór.Można by wtedy wyjąć magazynek w dowolnym momencie . Przeróbki w karabinku nie musiały by polegać na głębokim podcinaniu systemu. Minusy : jedno pole zawsze bez śrutu jeszcze jeden plus, możliwość zamontowania dwóch tarcz obrotowych po sześć pól to razem 10 strzałów ,przy mniejszej średnicy a więc koniec z problemem niskiego montażu lunety. To taka koncepcja, nic szczególnego
Do konstrukcji AA się nie wypowiem, bo jej nie znam ale chętnie bym ją potrzymał w łapie.Może coś bym podpatrzył.
A tak w ogóle jestem pod silnym wrażeniem konstrukcji.Szkoda że kilometry dzielą. może razem poszło by łatwiej. Mam dostęp do tokarki ,frezarki, szlifierki magnesowej. W razie pomysłu rysunek na PW.
mój pomysł polega na wyfrezowaniu jedynie pół otworu o średnicy połowy średnicy śrutu.Pozwoliło by to nie przepychać śrutu przez otwór.Można by wtedy wyjąć magazynek w dowolnym momencie . Przeróbki w karabinku nie musiały by polegać na głębokim podcinaniu systemu. Minusy : jedno pole zawsze bez śrutu jeszcze jeden plus, możliwość zamontowania dwóch tarcz obrotowych po sześć pól to razem 10 strzałów ,przy mniejszej średnicy a więc koniec z problemem niskiego montażu lunety. To taka koncepcja, nic szczególnego

A tak w ogóle jestem pod silnym wrażeniem konstrukcji.Szkoda że kilometry dzielą. może razem poszło by łatwiej. Mam dostęp do tokarki ,frezarki, szlifierki magnesowej. W razie pomysłu rysunek na PW.