Hammeli CR20 co2 na pcp ???

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Michal ar20

Hammeli CR20 co2 na pcp ???

Post autor: Michal ar20 »

Awatar użytkownika
WuDe

Post autor: WuDe »

Nie wiem czy będzie pasować ale pan nie ma najlepszej reputacji :x
http://wsststrzelec.pl/index.php
Jest tylko jeden Daystate TSAR
Japetus

Post autor: Japetus »

Nie wiem czy ten wystawiony kartusz będzie pasował.

Ale ponad rok temu też znalazłem ofertę tego gościa kiedy sam chciałem przerobić swojego CR20 na PCP.
Po jednej rozmowie tel. odechciało mi się jego kartuszy, facet nie bardzo "łapał" o co mi chodzi "z jakimś regulatorem, bo prędkość musi spadać ale i tak jest celny na 20m" i uwaga: ten jego kartusz ma bardzo małą średnicę (znacznie poniżej 30 mm)

Dwu krotnie przerabiałem swojego CR20 na PCP (raz z niepełną konwersją - mogłem używać i powietrza i CO2 a ostatnio z pełną konwersją na PCP) i miałem sczęście, trafiłem na fachowca.
Dlatego podam tylko jedno słowo na taką przeróbkę KOMES! z beżowego.
Zapłacisz w prawdzie u niego ok 2,5 razy więcej ale dostaniesz w zamian dobry (fabryczny) kartusz z QuickFill-em (z wtyczką od FX, Webley, Hatsan) z regulatorem o b.dobrych parametrach stabilności i wydajności + regulowane dławienie zaworu strzałowego - Polecam.
Ostatnio zmieniony 2013-05-11, 17:21 przez Japetus, łącznie zmieniany 1 raz.
AA, BSA, FX i inne takie
robfra

Post autor: robfra »

basterfula z allegro nie polecam. Jego kartusz umożliwia ładowanie powietrzem, ale na podobnej zasadzie jak w Crosman Benjamin. Albo tym, albo tym i tylko do 140bar. Zobaczcie manometr co ma skalę tylko na 1/4 tarczy. W "normalnym" PCP ta skala ma min 2/3 tarczy.

Jeśli fabryczny zestaw to od Walther Dominator 1250 na bazie kartusza Walthera 300bar i zaworu strzałowego zintegrowanego z regulatorem. Czyli tak jak ma AR20.
Diana 75 i Daisy Powerline 717