crosman 1077

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Weź wykałaczkę w łapke i wsadz w wylot lufy jak przejedziesz po wewnętrznej stronie lufy i nie będzie karbów (bruzd) to będzie gładka ,a nawet wizualnie powinno być widać przy wylocie czy są bruzdy czy też nie.
Czasami maleńki ubytek przy końcu lufy który ledwo jest widoczny,bądz malutki zadziorek może z śrutem cuda robić i o skupieniu na tarczy można zapomnieć to tak informacyjnie,bo twierdzisz że jest ok.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
robfra

Post autor: robfra »

T.A.B.A.S.K.O. pisze: próbowałem sprawdzić czy lufa jest gładka ale bardzo trudno w tym modelu
Przesuwasz lufę do przodu, wyjmujesz zespół magazynka i świecisz tam latarką, a od wylotu lufy zaglądasz. Będzie widać.

Albo od strony wylotu wkładasz papierek (przecierak) tak, aby wszedł cały na głębokość 3-5mm. Będzie robił za tło - zobaczysz czy jest gwint i jak korona. Oglądać przy dobrym świetle.
Diana 75 i Daisy Powerline 717
miki

Post autor: miki »

Ja się wycofałem z remontów i tuningów tego modelu. To praktycznie jednorazówka, części oryginalne niedostępne, po kilku rozbiórkach wręcz nie da się tego złożyć tak, by było szczelne. Mam trzy sztuki robione jeszcze przez Ryśka - żadna nie wytrzymała dłużej jak kilka miesięcy. I mam kolejnych kilka, które wróciły do mnie jako reklamacje. Jeden nawet podwójnie - naprawiona sztuka wróciła, nie dała się już naprawić ponownie, kupiłem nówkę, wysłałem, i też do mnie po pół roku wróciła. Oczywiście niesprawna. Zwróciłem więc klientowi pieniądze za tuning i kartusz.

Słowem - zdecydowanie odradzam zarówno zakup, jak i częste grzebanie w bebechach.
robfra

Post autor: robfra »

E tam, jak się grzebie z głową to długo wytrzyma. Konstrukcyjnie nie jest liczona jako demon mocy. Ma dawać fan z szybkiego strzelania. Coś tam można poprawić.
Diana 75 i Daisy Powerline 717
T.A.B.A.S.K.O.

Post autor: T.A.B.A.S.K.O. »

Sorry że tak długo nie odpowiadałem ale nie miałem kompa :/
Lufa niestety jest gładka... dlatego już nie staram się robić z tego modelu wymarzonej snajperki :P
dziękuję wszystkim za odpowiedzi i zamykam temat :D