Tłumik Weihrauch HW30s Aktualizacja i Rozwiązanie Problemu
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
-
-
Jak pisałem wczesniej poszukiwałem tłumika do mojego HW30s. Sprawa była o tyle skomplikowana że nie chcialem robić żadnych przeróbek w stylu ucinka lufy czy robienie na niej gwintu pod tłumik nakręcany. Problemem więc było dobranie tłumika któremu nie ''przeszkadzałyby'' frezy muszki które wystają lekko ponad obwód lufy i przez to lufa nie jest idealnie okrągła. Pierwszym rozwiązaniem było zamówienie tłumika Webley Xocet ze sklepu Sharg. Jednak okazalo się że jest problem z osiowym zamocowaniem tego tłumika. Także powędrował on na zwrot do sklepu W między czasie przegladałem fora w poszukiwaniu rozwiązań. Natrafilem na uzytkownika na jednym z for któremu kto robił tłumik na zamowienie. Jednak karabinek ta osoba już dawno sprzedała. Ale po tygodniu poszukiwan okazało się że jest w posiadaniu tego tłumika na dal i udało jej się go odnaleźć Tak więc po zakupie jestem posiadaczem wysmienitego tłumika a własciwie to separatora. posiada on w srodku wieksza srednice na długosci 30 mm czyli tyle maja długosc frezy od muszki tak żeby ładnie się wsuwał. Po 2 stronach tłumika są po 2 malutkie srubki robaczkowe na 2 mm imbusik. Mocowanie jest swietne żadnego pogorszenia skupienia czy czegokolwiek innego. Dodam jeszcze że wykonanie tłumika jest na 6+ malowany farbą proszkową na czarno. Tłumik po paru latach uzytkowania a potem leżakowania wygląda jak nóweczka. Także problem z tłumikiem załatwiony Pozdrawiam Wszystkich Bardzo Serdecznie