Co to za złom?

Sprzęt sprzed 1985 roku

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze, krzysztof

Awatar użytkownika
bastek_34_WALCZ

Co to za złom?

Post autor: bastek_34_WALCZ »

może ktoś będzie wiedział co to jest za złom /marne foto/ http://phpcodex.com/air/ bo mi gdzieś dzwoni tylko nie wiem gdzie...
Awatar użytkownika
krystian

Post autor: krystian »

Iż - albo to chyba umareks 61
Lgm2 + Doc
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Iż - Nie.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

no tak widzę, że nabyłem ten "złom" i cóż po otworzeniu przesyłki załadowałem śrutka i strzał...niestety utknął w lufie... użyłem wyciora własnej produkcji tj sznurówka zamoczona w acetonie z zapakowanymi do srodka blaszkami z wycieraczki :mrgreen: kolejny śrutek i ...poszło.

po rozebraniu, wyczyszczeniu, (sprężynka za krótka) podczyszczeniu i złożeniu nieżle strzela i myślę, że coś z tego wyjdzie... troszke roboty mnie czeka, już porozwiercałem i nagwintowałem te otworki które były zaklepane na siłe...jak was to interesuje to w trakcie cykne kilka fotek z postępu prac...

najgorzszy badziew to urwane mocowanie do osady i kiepsko dorobione i przyspawane nowe... trzeba odciąć zeszlifować , dorobić i przyspawać takie jak trzeba...ale to nie bedzie problem, przynajmniej dla mnie.... :mrgreen:

a tak na moje oko....wymiary (do 0,1mm) i kształt elementów idealnie zgadzają sie z z wymiarami mojej ....dianki :shock:
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

bonzoo pisze:jak was to interesuje to w trakcie cykne kilka fotek z postępu prac..
Cyknij, cyknij... zawsze miło zobaczyć coś nowego, zwłaszcza jeśli to nowe jest stare ;)
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

może jestem zboczony... ale sprawia mi niezłą frajde dłubanie w takich zabytkach ....zwłaszcza jak udaje mi sie je naprawić...w planach mam zakup chrono i experymenty z dzieloną sprężyną w tym zabytku... mam dwa kawałki identycznej spręzyny...solo za krótkie, ale razem kto wie?teraz mam na czym experymentowac :evil:

[ Dodano: 2008-04-24, 21:03 ]
dzisiaj jak zwykle po pracy na ogrodzie znalazłem chwilke na podłubanie przy "złomie" i po małej zabawie szczotką, ukazał mi sie słabo wyraźny napis DIANA :shock: czyli moje przypuszczenia co do rodowodu tego złomu okazały sie słuszne...zobaczymy czy odkryje cos jeszcze :?

[ Dodano: 2008-05-15, 09:51 ]
Wczoraj, przy okazji czyszczenia cylindra dianki, postanowiłem wyczyścić cylinder tego zabytku, a że z natury jestem ciekawski i zawsze sprawdzam gdzie co wkładam :mrgreen: zajrzałem do cylindra przed czyszczeniem...i zobaczcie co znalazłem... :shock:

Obrazek

gdyby wrzuta nie działała (fotosik nie działa)

dno cylindra

w środku był bolec fi 3 dł 6mm i podobnego wymiaru śrubka mosiężna, wnętrze cylindra wymazane grubą warstwą nagaru...ale mam zabawe :D

to sie wysypało...
Obrazek

sorki za jakość zdjęć ale robiłem komfonem :mrgreen: