tao_tsy pisze:Czyli jednak te 300 m/s na allegro to nie ściema
W przypadku Crosmana Vantage czy Summita pewnie nie . Ale Lider i 300 m/s , to już przesada.
A propos samodzielnych przeglądów i Summita ... Pan rozebrał i nie mógł złożyć ... dostarczył wraz z opakowaniem adekwatnym do stanu karabinka ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
W jednej z sieci hadlowych wielkopowierzchniowych, dostawca wstawiał towar jako zgodny z limitem. Jednak podobno przedstawiciele handlowi owego dostawcy szeptali, że wiatrówka jest mocno ponad limit.
Paradoksem jest to, że na opakowaniu fabrycznym są obrazki sugerujące strzelanie do małych zwierząt
Sam wygląd i wykonanie tragiczne..
Hiszpan63 pisze:A propos samodzielnych przeglądów i Summita ... Pan rozebrał i nie mógł złożyć ... dostarczył wraz z opakowaniem adekwatnym do stanu karabinka ...
Skutek namawiania i zachęcania do samodzielnego tuningu osób które zielonego pojęcia nie mają "z czym to się je". Do tego dochodzą niezwykłe zdolności manualne i tzw "dwie lewe".
To beczka piwa? obok wiaderka ? Bez przesady samodzielne rozłożenie takowego karabinka i złożenie jest proste jak poezja . To nie produkt a NASA co by potrzebne było pozwolenie z agencji itp. Ale jednak cofamy się do norm europejskich. Będąc w Hiszpanii właściciel mieszkania zauważył ,że światło się nie pali w przedpokoju. Co zrobił ? Wezwał elektryka . A co by zrobił polak kiedyś ? Obaczył by czy żarówka nie przepalona i by ją wymienił . No kiedyś polak złota rączka, teraz trzeba płacić za wymianę żarówki.
tao_tsy pisze: Bez przesady samodzielne rozłożenie takowego karabinka i złożenie jest proste jak poezja
... jaaasne ... podobnie jak prawidłowe przesmarowanie suchego karabinka przy użyciu 125ml. WD40 napsikanego przez lufę do HW97 ... a niby wszystko na temat smarowania jest na forach ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
A to tylko potwierdza brak wiedzy ogólnej i czytanie wyrywkowe, łykanie wszystkiego bez zastanowienia się . Jak to w Irlandii mowa : brak wiedzy kosztuję . A tu tej wiedzy jest od groma. I za to wielkie dzięki .
W jednej z sieci hadlowych wielkopowierzchniowych, dostawca wstawiał towar jako zgodny z limitem. Jednak podobno przedstawiciele handlowi owego dostawcy szeptali, że wiatrówka jest mocno ponad limit.
Paradoksem jest to, że na opakowaniu fabrycznym są obrazki sugerujące strzelanie do małych zwierząt
Sam wygląd i wykonanie tragiczne..
Nie żebym jakoweś zadatki na psychopatę przechodniobójcę miał, ale jaka to sieć? Święta idą, trzebaby się wybrać po majonez i bakalie...
Świadomie pytam o masowy chłam, bo użytkowo jestem ceodwaowcem, a w kwestii karabinków to o mnie:
JesperKyd pisze:
Hiszpan63 pisze:A propos samodzielnych przeglądów i Summita ... Pan rozebrał i nie mógł złożyć ... dostarczył wraz z opakowaniem adekwatnym do stanu karabinka ...
Skutek namawiania i zachęcania do samodzielnego tuningu osób które zielonego pojęcia nie mają "z czym to się je". Do tego dochodzą niezwykłe zdolności manualne i tzw "dwie lewe".
Beretta Elite II, Wingun W3000, Crosman C11, M84, Shotgum
Idę już spać ale jutro jak przeczytam co by wiatrówkę wyrzucić przez okno z 3 pietra na świeży śnieg i to poprawi skupienie na 40 m , to zapewne tak zrobię i polecę dla znajomych . A co niech i inni maja dobrze :) .
Odpowiedź dostałem w prywatnej wiadomości. Coś mi jednak przyszło do głowy. Nie znam się na tego typu broni, więc mogę bredzić, ale jeśli cechą gorszego jakościowo sprzętu możeby być szybko następujące spowolnienie strzału (miałem to w moim jedynym jak dotychczas "sprężynowcu") po krótkim użytkowaniu, może i wprowadzanie na rynek rzeczy "zbyt mocnych" nie jest ze strony masowego sprzedawcy (wszak to hala) takie głupie: dziadostwo po kilkudziesięciu strzałach osłabnie, więc... akurat w 17J się zmieści Coby protesty powstrzymać - kpię.
Beretta Elite II, Wingun W3000, Crosman C11, M84, Shotgum
Wchodząc w temat to SUMMIT-A musisz rozebrać i dopieścić, sprężyna w fatalnym stanie do obróbki końcówek plus smarowanie i przeszlifowanie elementów spustu ja oczywiście dodałem PET-a + dwie podkładki gumowe do wytłumienia w prowadnicy.To ją w dużym stopniu ucywilizowało I oczywiście smarowanie.