To musi być przyjemne takie szcze lanie na tak dużej strzelnicy.krzyzakov pisze:taką mam szczelniczkę
Jaki karabin w cenie 700 - 2500
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Tak, trzymasz bombę pod łóżkiem, ponoć bezpieczną.krzyzakov pisze:Pewnie, że nie jestem, bo mi zasiewacie wątpliwości.JesperKyd pisze:Jesteś pewien że PCP to właśnie to czego chcesz?
Czy PCP oprócz konieczności targania butli sprawiają jakieś problemy?

A poważnie to co chcesz z tym karabinkiem robić? Startować w zawodach w niedługim czasie? Jakich? Jak już będziesz wiedział, to popatrz na wyniki i z czego strzelali ci, którym udało się coś wystrzelać. Potem się przymierz do tych karabinków i zobaczysz, który pasuje.
Drugi sposób, nie dziel włosa na czworo, kup co ci się podoba i strzelaj, po pewnym czasie i tak będziesz zmieniał. :-)
-
A ile strzałów "musisz" oddać za jednym posiedzeniem
Bo ja jeszcze nigdy nie ciągałem ze sobą butli na żadne zawody, ani strzelanie rekreacyjne....może szukaj karabinka z pojemnym kartuszem. 
P.S. Mnie wystarczy 150 przemyślanych śrutów, a jeszcze zostaje sporo powietrza...albo wersja: dwa kartusze wykręcane.

P.S. Mnie wystarczy 150 przemyślanych śrutów, a jeszcze zostaje sporo powietrza...albo wersja: dwa kartusze wykręcane.
Ostatnio zmieniony 2012-06-18, 22:46 przez Cortez, łącznie zmieniany 1 raz.
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
-
Piotrze, ja na Bemowie S400 raz to muszę zatankować, ale to przez magazynekCortez pisze:A ile strzałów "musisz" oddać za jednym posiedzeniemBo ja jeszcze nigdy nie ciągałem ze sobą butli na żadne zawody, ani strzelanie rekreacyjne....może szukaj karabinka z pojemnym kartuszem.
P.S. Mnie wystarczy 150 przemyślanych śrutów, a jeszcze zostaje sporo powietrza...

Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
-
-
- Ściepnik
Hihi, ile byś nie miał wiaterku to i tak zawsze za mało będzie
Ja raz "wydoiłem" R-10, potem Mk4 (obie były pełne) i jeszcze na koniec strzelałem z PSa
...no taką "melodię" do strzelania wtedy miałem...
Żeby wybrać karabinek, który będzie pasował, to trzeba się przymierzyć do różnych. Najlepiej na strzelnicy - trzebaby się umówić z jakimiś strzelcami z okolicy i popróbować. Mamy tutaj koleżankę, która koniecznie chciała z ProSporta strzelać, a po wizycie na strzelnicy i postrzelaniu z różnych wiatrówek wybrała s400 na początek. I wcale nie przestraszyła się i butli i ładowania....
Masz fajną strzelnicę "pod nosem", tam na pewno jakieś grupy strzelają - przejdź się i pogadaj, przymierz się do różnych sprzętów.

Żeby wybrać karabinek, który będzie pasował, to trzeba się przymierzyć do różnych. Najlepiej na strzelnicy - trzebaby się umówić z jakimiś strzelcami z okolicy i popróbować. Mamy tutaj koleżankę, która koniecznie chciała z ProSporta strzelać, a po wizycie na strzelnicy i postrzelaniu z różnych wiatrówek wybrała s400 na początek. I wcale nie przestraszyła się i butli i ładowania....
Masz fajną strzelnicę "pod nosem", tam na pewno jakieś grupy strzelają - przejdź się i pogadaj, przymierz się do różnych sprzętów.
orzeszki....koniecznie 

-
-
Kolega chciał postrzelać do jakichś sylwetek, ale przedwczoraj się sprawdził z pomocą CZ znajomego i mu cycki opadły.witeg pisze:Hm.... ale może by poczekać z poradami, aż kolega określi się odnośnie konkurencji w której chce rywalizować? ( i znów przyznaję rację Hiszpanowi)
Skupienie godne alkoholika po 3 dniach odstawienia. Tarcz nawet nie pokażę, bo kiedyś dzieci znajdą w sieci...
Starość - nie radość. A 20 lat temu tłukłem wszystko w punkt.
Ale sprzęt już znalazłem i będę ćwiczył:
HW97K + DOT 4x16 MD
Dziękuję wszystkim za odzew!
-
Tarcze
Pierwsze strzelanie z nowego sprzętu. Pozycja klęcząca, serie po 5 strzałów, 9,3m.
Edit: oczywiście postawa, a nie pozycja;>
https://picasaweb.google.com/1045756188 ... 3508281682
Lunety nie ruszałem, nie wiem jak była zerowana, jak będę miał dostęp do hali, to sprawdzę trajektorię. Ten odskok w pierwszej serii to czwarty strzał, nic się nie działo. Dostałem śrut wysmarowany napierem i nieraz zaśmierdzi po strzale, ale nie przy tym odskoku.
Zajebiście się z tej wiatrówki strzela, ma kopa, ale jest bardziej celnie, jak się jej da sporo luzu.
PS
Brakuje mi jakieś 0.5cm wysokości baki. Mam w komplecie regulowana stopkę (jeszcze nie założoną). Da się to załatwić stopką, czy lepiej nakleić jakąś piankę?
Edit: oczywiście postawa, a nie pozycja;>
https://picasaweb.google.com/1045756188 ... 3508281682
Lunety nie ruszałem, nie wiem jak była zerowana, jak będę miał dostęp do hali, to sprawdzę trajektorię. Ten odskok w pierwszej serii to czwarty strzał, nic się nie działo. Dostałem śrut wysmarowany napierem i nieraz zaśmierdzi po strzale, ale nie przy tym odskoku.
Zajebiście się z tej wiatrówki strzela, ma kopa, ale jest bardziej celnie, jak się jej da sporo luzu.
PS
Brakuje mi jakieś 0.5cm wysokości baki. Mam w komplecie regulowana stopkę (jeszcze nie założoną). Da się to załatwić stopką, czy lepiej nakleić jakąś piankę?

Ostatnio zmieniony 2012-06-26, 17:37 przez krzyzakov, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ściepnik
-
-
-
krzyzakov pisze:Nie znalazłem w panelu użytkowników. Chętnie bym się zgadał i poprosił o wskazówki, bo z pewnością robię kupę błędów, które później będzie trudno wykorzenić...maximus pisze:Strzela tam i Grisza i TZ tak że jest do kogo się odezwać co by sprzęty pomacać.
...tych strzelców znajdziesz na iwebie...(beżowe)