Witam ledwo się zarejestrowałem i muszę opisać swój problem .
Otóż dostałem wiatrówkę crosman 1077 w prezencie i mam problem podczas wkładania (instalowania) naboju CO2 cały gaz z niego ucieka nie wiem w czym możne być problem.
wydaje mi się ze gaz ucieka kolo tego przebijaka czy jak się to tam nazywa.
Proszę o szybka pomoc
Pozdrawiam Piotrek
crosman 1077
Moderator: Hiszpan63
-
Kupiłeś nowy, czy używany? Jak nowy to reklamuj. Prawdopodobnie padła Tobie uszczelka ( oring - nie wiem co tam u Ciebie siedzi ), czy jak wkładasz nabój CO2 to smarujesz jego końcówkę smarem silikonowym? To zapobiega uszkodzeniu oringu.
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
-
-
-
-
-
-
Żadne smarowanie nie pomoże. Uszczelka nie tylko parcieje, ale może być przerwana przy wkładaniu (dokręcaniu). Jak nowy i puszcza to odsyłaj na reklamację.
Niestety, żeby się dostać do tej uszczelki to trzeba cały karabinek rozebrać w drobny mak.
Karabinek trudno się składa i za pierwszym razem na pewno się nie uda. Chyba najciężej ze sprężynką i suwakiem od magazynka 17BBs. Choć założenie sprężyny zbijaka i złożenie żeby nie wyskoczyła to też sztuka.
Nie zgub małego grzyba (trzpienia) co przychodzi od góry lufy (siedzi w bloku). Długość ok 5mm i 2-3mm średnicy z kołnierzem.
Niestety, żeby się dostać do tej uszczelki to trzeba cały karabinek rozebrać w drobny mak.
Karabinek trudno się składa i za pierwszym razem na pewno się nie uda. Chyba najciężej ze sprężynką i suwakiem od magazynka 17BBs. Choć założenie sprężyny zbijaka i złożenie żeby nie wyskoczyła to też sztuka.
Nie zgub małego grzyba (trzpienia) co przychodzi od góry lufy (siedzi w bloku). Długość ok 5mm i 2-3mm średnicy z kołnierzem.
-