Wątpliwości
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
-
-
I tu sie nie zgodze. Większość karabinkow ASG ma ustawienie strzału pojedynczego i ciągłego. Odległość na która można spokojnie sprzelac z przęciętnej broni (ok 400zł) to 30m - 40m.green_thunder pisze:ASG to raczej małe odległości, często seriami, nie możemy tego porównywać...chodzi mi o to, zeby nie kombinować na wyrost...
-
- Ściepnik
No nie wmówisz mi , że do celu o średnicy 10mm , a o takim mówmy w przypadku wiatrówek.zixpt pisze:I tu sie nie zgodze. Większość karabinkow ASG ma ustawienie strzału pojedynczego i ciągłego. Odległość na która można spokojnie sprzelac z przęciętnej broni (ok 400zł) to 30m - 40m.green_thunder pisze:ASG to raczej małe odległości, często seriami, nie możemy tego porównywać...chodzi mi o to, zeby nie kombinować na wyrost...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
Bardziej pomocna byla by fachowa odpowiedz co z blokadą cylindra i inne spostrzezenia pro uzytkownikaJanusz FWB pisze:A to tobie palce nie odrastają ?to jakiś dziwny jesteś
![]()

Zdziwiłbyś sie jak ta "plastikowa kuleczka" leci. 30m to nie problem z broni długolufowej.Hiszpan63 pisze:No nie wmówisz mi , że do celu o średnicy 10mm , a o takim mówmy w przypadku wiatrówek.
-
- -#Kustosz
Lubujecie się Koledzy w odgrzewanych kotletach.
Tematów "kupujemy wiatrówkę' jest bez liku.
Autor wątku, jak wszyscy wygodni, chce na tacy mieć podane co ma kupić by strzelać i trafiać.
A ja ponownie uprzejmie informuję: czytać, czytać i jeszcze raz czytać fora poświęcone wiatrówkom.
Mnie osobiście już męczy podawanie na tacy odgrzewanych kotletów.
Każdy z nas kupił, strzela, zamienił, zmodyfikował ileś tam wiatrówek. Pozostaje w końcu przy swojej wybranej, której i tak koledzy z forum mu nie wybrali. Do tej swojej należy dojść drogą własnych prób i błędów. Innej ścieżki niestety nie ma.
40metrów z otwartych do tarczy 14x14?
Osobiście strzelam z FWB do KZ 20 i 15mm, których przy niekorzystnym oświetleniu (20 m) szukam intuicyjnie w kierunku strzelania. Pogratulować wzroku.
Tematów "kupujemy wiatrówkę' jest bez liku.
Autor wątku, jak wszyscy wygodni, chce na tacy mieć podane co ma kupić by strzelać i trafiać.
A ja ponownie uprzejmie informuję: czytać, czytać i jeszcze raz czytać fora poświęcone wiatrówkom.
Mnie osobiście już męczy podawanie na tacy odgrzewanych kotletów.
Każdy z nas kupił, strzela, zamienił, zmodyfikował ileś tam wiatrówek. Pozostaje w końcu przy swojej wybranej, której i tak koledzy z forum mu nie wybrali. Do tej swojej należy dojść drogą własnych prób i błędów. Innej ścieżki niestety nie ma.
40metrów z otwartych do tarczy 14x14?
Osobiście strzelam z FWB do KZ 20 i 15mm, których przy niekorzystnym oświetleniu (20 m) szukam intuicyjnie w kierunku strzelania. Pogratulować wzroku.
Krzysztof
Quackenbush i nowsze
Quackenbush i nowsze
-
-
Wypraszam sobie, duzo poczytalem i nie założyłem tego tematu z zerową wiedzą. A od tego jest forum zeby podyskutować, poradzic się i rozwiać eventualne wątpliwości !!!krzysztof pisze:Autor wątku, jak wszyscy wygodni, chce na tacy mieć podane co ma kupić by strzelać i trafiać.
Takich tematów było dużo jest i będzie bo każdy chce wybrać jak najlepiej pod siebie a nie wyrzucac kase kupijac iles tam karabinkow i metoda prob i bledow eliminowac sprzet wybierajac ten niby najlepszy. Ja pisałem o systemie ładowania amunicji ktory mnie najbardziej interesuje ale jakos nikt nic sensownego o tym nie napisal.
Ostatnio zmieniony 2012-05-05, 21:39 przez zixpt, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
-
-