WITAM wszystkich drogich forumowiczów
Jako że nie znalazłem tematu który by mi w tym pomógł postanowiłem zapytać was . czy w qb gdy kończy mi się gaz tak mniej więcej jak jest 10 ostatnich strzałów to zaczyna powoli uciekać aż cały wyleci i to nie jedyny problem ponieważ odkryłem że gdy wkładam 2 naboje do komory (ten który jest na górze od nakrętki ) to po wystrzeleniu gazu ciężko odkręca się nakrętke i gdy całkowicie ją odkręce to nabój to wystrzeliwuje .
myśle że nie pobiera gazu z górnego naboju , a i czy jak kupie reduktor do butli do paintballa czy ten problem zniknie ? Czy wy też tak macie ??
z góry wielkie dzięki za odpowiedz .Pozdrawiam
Przy dwóch kapsułkach CO2 wkręcasz korek do oporu, a następnie lekko go odkręcasz - aż usłyszysz "psyk" przebitej kapsułki. To poszła ta od strony korka. Ta od strony zbijaka pójdzie przy pierwszym strzale.
A powiem ci szczerze że tak mi się wydawało
a myślisz że ta butla od paintballa będzie dobrym pomysłem ???
i jeszcze jedno co myślisz o zakupie do niej kolimatora ponieważ uważam żę lunety na 25m nie trzeba , próbowałem z niej strzelać na 50 m przy lupce 6X42 to słabo wypadła
kolego Rlyeh, miales qb78 wiec najlepiej ciebie zapytam, masz ja jeszcze? moze powiesz mi bo chcialem uciachal lufke tuz za kartuszem tak z 5-10cm i zalozyc tlumik.
jak drastycznie spadnie mi Vo i energia w obu kalibrach?
Jeżeli znak kolimatora nie będzie Ci celu przesłaniał, czemu nie.
Co do przerabiania - nie mam w tym doświadczenia, polecam za to powyżej linkowany temat. Na pewno ma to sens ekonomiczny i jest uzasadnione liczbą strzałów z jednego zasobnika.