Diana 75
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Diana 75
Cześć mój pierwszy post czy ktoś z was posiada Diane 75 ja mam i chciałbym bardzo ja rozkręcić i zrobić mały przegląd techniczny od wewnątrz . Bo przecież nie będę pryskał szajsem z puszki przez otwór przy spuście. Czy jakie kolwiek części mogą sie odczepić podczas demontażu kolby i czy to będzie na tyle poważne, że nie będę w stanie złożyć sprzętu z powrotem do poprzedniego stanu ? Nigdy wcześniej nie rozbierałem wiatrówek
.

Sprzęt: Diana 75
-
To wziołeś sobie chyba najbardziej skomplikowaną , jak wiesz w środku są dwa tłoki przeciwbierzne tryba i tam takie różne czary. Bardzo delikantny sprzęti i skomplikowany. Doradzam wysyłkę do specjalisty typu Pan Hogan.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
Witaj, nie jest lekko i łatwo zrobić ten sprzęcik, ale jak już zrobisz to miodzio
Tu sobie popatrzi poczytaj http://dzikizachod.fieldtarget.net/viewtopic.php?t=3537
pozdrawiam, Cezar

Tu sobie popatrzi poczytaj http://dzikizachod.fieldtarget.net/viewtopic.php?t=3537
pozdrawiam, Cezar
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS
-
- -#Złoty Dobromir
Witaj na forum, jak nie rozbierałeś nigdy, to z Dianą 75 możesz mieć wielki problem. NIe żebym Cię straszył ale trochę wiem bo się przymierzałem do tej wiatrówki tutaj masz schemat powodzenia, będę trzymał kciuki
http://www.gunspares.co.uk/showcatimage.asp?id=24404
http://www.gunspares.co.uk/showcatimage.asp?id=24404
guntuning.com
-
-
-
Jeśli już kupiłeś takie cudo to odżałuj te parę złoty jeszcze i wyślij to do Hogana gwarantuje że nie będziesz żałował a mówię to dlatego że nikt jeszcze na Waldka nie narzekał
Kilka ortów poprawione. jarn
Kilka ortów poprawione. jarn
Ostatnio zmieniony 2008-01-16, 20:14 przez maximus, łącznie zmieniany 2 razy.
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
- Ściepnik
-
-
Powiem że ja osobiście bym się nie podejmował, rozbiórki tego karabinu. Tak samo zastanawiam się nad jego kupnem. Bo ta komplikacja tych mechanizmów bardzo mnie zniechęca a także koszt naprawy wszystko jest podwójne. Co prawda przydał by się do kolekcji jako ostatni z trójki, ale... no właśnie. Myślę że niedoświadczona osoba nie powinna tego robić, karabin wymaga odpowiednie regulacji. Trzeba się raczej na tym znać trochę niestety. A wysyłanie w częściach jest nie zabardzo bo przy okazji może się coś zgubić i następna sprawa można coś uszkodzić w czaśie rozbiórki. A tak wysyłamy czekamy, dostajemy gotowy i się cieszymy. Minus sprawy że trzeba wydać kasę na części zamienne i sami się nie pobawimy. Ale ja osobiście by wysyłał. Nawet się nie zastanawiał. Z tego co zrozumiałem karabin wymaga remontu, więc Hogan to najlepsze rozwiązanie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
Remontu stary on jest jak nowy ten karabinek !! Kupiłem na allegro prawdziwa okazje oksyda nówka a kolba bez najmniejszych wgnieceń świeża bejca chyba(kolo jako jedyny sprzedaje Dianki 75 tyle ze teraz jak pa3łem ma sam złom) . Tylko jestem ciekawy co do serwisu.
Na sąsiednim forum kolo podał cennik usług:
Przegląd Diany-75 to 150pln + ewentualne części + przesyłka zwrotna.
Uszczelki 60pln
Sprężyny 87pln
Aha i polecam wszystkim ten karabinek na serio nie kopie tylko trochę ciężkawy jest jednak po zażyciu trochę metanabolików robi sie całkiem przyjemnie ;]. Celność jest świetna można 10 strzałów oddać w 1 miejsce ( zależy też jakim śrutem ). Mój średni wynik na 10 to 84-78 ale dopiero zaczynam karierę.
Na sąsiednim forum kolo podał cennik usług:
Przegląd Diany-75 to 150pln + ewentualne części + przesyłka zwrotna.
Uszczelki 60pln
Sprężyny 87pln
Aha i polecam wszystkim ten karabinek na serio nie kopie tylko trochę ciężkawy jest jednak po zażyciu trochę metanabolików robi sie całkiem przyjemnie ;]. Celność jest świetna można 10 strzałów oddać w 1 miejsce ( zależy też jakim śrutem ). Mój średni wynik na 10 to 84-78 ale dopiero zaczynam karierę.

Ostatnio zmieniony 2008-01-16, 22:11 przez siedlan, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzęt: Diana 75
-
Jak ja kupiłem sobie FWB to też tak myślałem do momentu aż go nie rozebrałem. Tak to jest jak się nie słucha kolegów. Uważaj żebyś nie był zdziwiony o stane zdrowia karabinu, bo wygląd zewnętrzny to nie wszystko. To jest tak, jak ze starym samochodem ładnie pomalowanym. No i wychodzi na to że 300 jeszcze musisz dołożyć i będzie git. Albo i nie o ile się podejmiesz samodzielnej rozbieranki.
EDIT: Nic nie widać na tym zdjęciu może coś tak bliźej,dokładniej.
EDIT: Nic nie widać na tym zdjęciu może coś tak bliźej,dokładniej.
-
-
No ładniutka taka tygrysia, szkoda że z jednej strony. Ogólnie stan dobry to co na zdjęciu. Ale jak wiem zdjęcia to zdjęcia.
-
- Ściepnik