Używana wiatrówka karabinek do 300zł

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

kamil0qwe

Używana wiatrówka karabinek do 300zł

Post autor: kamil0qwe »

[glow=red] [/b] Interesowały by mie wasze opinie na temat używanego karabinka do 300zł, może jakieś propozycje, oferty. Nie jestem mocno obeznany z tematem, a moje doświadczenie ogranicza się do chińskiego-turka czyli wiatrówki Turcar. Chętnie nabyłb[/glow]ym coś lepszego.
witboj

Post autor: witboj »

Akurat jest promocja.

http://www.bron.pl/shopbron/product/WIA ... -5-mm/1819

Moim zdaniem wart ceny, tylko ten kaliber 5,5 mm. Ale jak strzelasz rekreacyjnie / destrukcyjnie to będzie Ok. A za dodatkowe 50 zł masz gwarancję.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: pala30 »

Poczytaj forum temat drążony już kilkanaście razy ,na pewno znajdziesz u nas odpowiedzi na to pytanie ! :P :D
kamil0qwe

Na pogromce puszek do 25m rekreacyjnie Turcar dawał rade, ale chodzi mi o coś lepszego, celniejszego i nie chińskiego. BMK20 jest nowa więc trzeba było by poprawiać, jest chińska i w kalibrze 5.5. Całkowicie odpada. Chodzi mi głównie o używany sprzęt po poprawkach albo ostatecznie do remontu. Przede wszystkim interesuje mie kupno, rady też mile widziane. Byłem na niejednym forum i nie jeden temat przeczytałem, były również oferty sprzedaży ale większość z przed kilku lat. Temat założyłem po to aby osoba która ma wiatrówkę na sprzedanie lub widziała interesującą aktualną ofertę napisała tu, a inni doradzili w wyborze ewentualnych ofert. ;) :)
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Jeśli nie chcesz hatsana ani nic chińskiego to niestety chyba nie mamy ci nic do zaoferowania w kwocie 300 .
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

W tej cenie to chyba tylko hatsan 55 po alchemiku , tylko mało ich na rynku wtórnym a jak są zaraz schodzą bo cena jest dobra a i karabinek jako rekreacyjny w tej cenie nie ma rywali.Musisz często zaglądać na fora tematyczne dział K/S.Idzie wyrwać coś za dobrą kasę.Pozdrawiam udanych łowów życzę :mrgreen: :mrgreen:

A tak apro pos to w tej kwocie są tylko sajgonki(chinki) lub kebaby (turasy)
Nie masz co szukać angielskich czy niemieckich wiatrówek w takiej cenie , chyba że przejechane przez tramwaj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Za 500 możesz już wychaczyć BSA superssporta tactical, lub coś niemieckiego do remontu.Niestety takie są realia.
No chyba że odpowiada ci PCA w tej cenie możesz zakupić nowego sharp innowe ,podobno nie zły karabinek i celny a i produkcja chyba amerykańsko -japońska gdzieś tak wyczytałem .......ale całkiem solidne karabinki :mrgreen:

http://allegro.pl/sharp-innova-1110-4-5 ... 77351.html

Tylko nie wiem czemu w :mrgreen: tej aukcji jako gratisy dają gwiazdkę ninja i 4 baterie paluszki????
Co to ma wspólnego ze strzelaniem :shock: :shock: :P
Rozbawiło mnie to do łez :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Za nie długo będziemy do zakupionego karabinka dostawać w gratisie ...hmm przecier pomidorowy ,gumę Turbo i pakę tampaksów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2012-01-14, 16:48 przez pala30, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

pala30 pisze:możesz zakupić nowego sharp innowe ,podobno nie zły karabinek i celny a i produkcja chyba amerykańsko -japońska
Produkcja chińska :!
Niezły i celny :mrgreen:
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Ale patent JAPAN & USA :mrgreen:
Przynajmniej tak wyczytałem z aukcji :mrgreen:
Zawsze to lepiej wygląda jak .....Made in china
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2012-01-14, 16:45 przez pala30, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jarecki

Post autor: Jarecki »

pala30 pisze: Nie masz co szukać angielskich czy niemieckich wiatrówek w takiej cenie , chyba że przejechane przez tranwaj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Może nie przez tramwaj ale... http://allegro.pl/wiatrowka-diana-35-po ... 88942.html :/
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Ładnie mi mały wypadek....... :mrgreen: :mrgreen:
Ale mniej więcej o to mi chodziło pisząc o tramwajach :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

Powinieneś czytać na forum co już wiele razy napisaliśmy. A Ty co? Dajesz nam masę linków do ale...shit i czego oczekujesz?
Bo mi się nie chce tak samo przeglądać tych linków jak Tobie czytać tego co już napisaliśmy.

PS. Poza tym nie jestem zwolennikiem kupowania na alle...shit.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
Jarecki

Post autor: Jarecki »

Z hatsanów które pokazałeś to model 80 albo 85, model 75 jest w kalibrze 5,5mm. 85 z aukcji "chyba na pewno" posiada spust quattro, co do 80 nie jestem pewien. Generalnie sprzęt całkiem dobry, ale wymaga kilku nieskomplikowanych poprawek (uszczelki, prowadnica, korona lufy itp). Jeśli masz choć troszkę sprytu do majsterkowania to bez problemu sobie poradzisz. Więcej informacji znajdziesz tutaj: http://www.e-tawerna.pl/viewforum.php?f=30.
kamil0qwe

JesperKyd, niczego nie oczekuje ale gdyby znalazł się ktoś na tyle uprzejmy który chciał by poświęcić bezinteresownie kawałek czasu ze swojego cennego życia na podzielenie się informacjami które ma w głowie i zdobył je po przez doświadczenie, to było by dobrze. Podałem wam linki z takiego powodu: owszem nie chce mi się przeszukiwać wyszukiwarki, napisać na forum jest po prostu łatwiej, doświadczeni mają te informacje w głowie, bo przecież nie proszę was abyście przeszukiwali za mię fora. Ale jak nikt nic na temat nie napisze to po prostu będę mozolnie przeszukiwał fora, notował. Bo napisać na forum jest po prostu wygodniej