Wiatrówka do 200zł /250zł max

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

guru35

Post autor: guru35 »

Panowie naprawdę wielkie dzięki za cierpliwość .

Czytałem sprawę z palcami :( masakra , czy jeżeli zakupię tę wiatrówkę , będę bezpieczny ? Nie będę nic majsterkował, nic a nic?
Ostatnio zmieniony 2011-11-22, 17:11 przez guru35, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AdamWawa

Post autor: AdamWawa »

guru35 pisze:Panowie naprawdze wielkie dzieki za cierpliwość

czytałem tą sprawe z tymi Palcami :( masakra , czy jeżeli zakupie tą wiatrówkę , będe bezpieczny ? nie bede nic majsterkował ani nic
Ucinka palca raczej Ci nie grozi, ale poczytaj link, który ja wstawiłem. Co do majsterkowania, też na początku mówiłem, że napewno nie będę wiatrówek rozkręcał, ale życie pokazuje co innego. Z każdą pierdołą do serwisu leciał nie będę. Jeśli jednak będziesz wszystko z głową robił to nie powinno się nic stać.
januszrg

Post autor: januszrg »

Link o ucince palca wrzuciłem w ramach zniechęcenia Cię do lidera z dolnym naciągiem :lol: , ta ucinaczka to nic innego jak lider 44.
Przy QB 18 takie zjawisko nie zajdzie.
guru35

No to nie pozostaje mi nic innego, jak jutro złożyć zamówienie :D

A co do śrutu, jaki brać ?
Ostatnio zmieniony 2011-11-22, 17:12 przez guru35, łącznie zmieniany 1 raz.
januszrg

http://allegro.onet.pl/srut-diabolo-4-5 ... 18215.html

Tani i dobry. W tej cenie bezkonkurencyjny.
guru35

Panowie,
dziś złożyłem zamówienie.
Mam nadzieje że nie będę żałował :D

http://allegro.pl/wiatrowka-qb18-stg-fc ... 30004.html :
Ostatnio zmieniony 2011-11-22, 17:12 przez guru35, łącznie zmieniany 1 raz.
Janusz FWB

Post autor: Janusz FWB »

guru35 pisze:Panowie
dzis złożyłem zamówienie
Mam nadzieje że nie bede żałował :D

Witaj.

Jako bardzo zadowolony z karabinka QB 36-1 4,5mm chciałbym Tobie doradzić byś absolutnie, ale to absolutnie, nie strzelał ani jednego strzału z zakupionego karabinka tej Firmy (QB).

Musisz koniecznie karabinek rozłożyć i bardzo dobrze wymyć system, najlepiej w acetonie technicznym i od razu po umyciu musisz go przetrzeć szmatką nasączoną delikatnie "Brunoxem" jeśli tego nie zrobisz to momentalnie pokryje się rdzą !!!.

Musisz też wykonać koronę lufy bo fabryczna jest w stanie TRAGICZNYM !!!

Jeśli będziesz próbował strzelać z tego karabinka po wyjęciu z pudełka to zrazisz się do niego, gdyż będzie bardzo niecelny z powodu złej korony, no chyba że trafisz na dobrze wykonaną, jeśli chodzi o lufę i gwint to jest IDEAŁ !!! można się zachwycać !!!.

W karabinku było mnóstwo opiłków które ujawniły się po myciu karabinka, było tego naprawdę bardzo dużo, tak jakby ktoś prosto z warsztatu ślusarskiego powsadzał części do karabinka i jeszcze pozamiatał z blatu roboczego i dosypał do komory gdzie tłok, sprężyna, komora sprężania.

Jeśli będziesz miał pytania pisz - postaram się doradzić i podpowiedzieć.

Jeśli będziesz chciał prześlę Tobie gratis smary, których użyłem podczas składania swojego QB 36-1 (mam świetny smar do uszczelki - rewelacja).
Prześlę tobie kulkę którą robiłem koronę lufy oraz podam wymiar wiertła do wstępnego przeszlifowania i papierki ścierne.

Na fotce masz widok
ilość smarów
grubsze opiłki - jeden był bardzo mocno wbity w uszczelkę tłoka !!!
stan sprężyny

Moja QB 36-1 po wyjęciu z pudełka nie trafiała w kapsel od PET z 15 metrów !!!.
Teraz kapsel od butelki PET z 40 metrów 10/10 strzałów.

Najlepiej lata w niej EXACT 4,5mm
KTK Słowacki podobnie, ale dużo odskoków.
Jeśli nie zależy Tobie na super celności to z taniego KTK postrzelasz z zadowoleniem.

Płaskie śruty TOMITEX do 25 metrów lata rewelacyjnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2011-11-22, 17:15 przez Janusz FWB, łącznie zmieniany 2 razy.
Łuk z badyla i sznurka
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

guru35 pisze:Mam nadzieje że nie bede żałował :D
Do czasu kiedy to zobaczysz i pomacasz "prawdziwą" wiatrówkę. :)
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
AdamWawa

Post autor: AdamWawa »

guru35 pisze:Panowie
dzis złożyłem zamówienie
Mam nadzieje że nie bede żałował :D

Gdybyś zrezygnował z gratisów to byłoby taniej, z tym sprzedawcą spokojnie można się dogadać, lupka raczej do niczego Ci się nie przyda, śrut też raczej w strzelaniu będzie przeszkadzał, lotek nawet nie próbuj wkładać, bo poniszczysz gwint w lufie. Jedyny pożytek będzie z tarcz.
guru35

Janusz FWB,

Szkoda, że wcześniej mi tego nie napisałeś. Nawet bym jej nie kupował :( eh , obawiam się, że tego nie dam rady sam zrobić:( mam dopiero 17 lat i nigdy nie rozbierałem czegoś takiego skomplikowanego :( i co ja teraz z nią zrobię ? ehhh

Jak możesz, to bardzo proszę o podesłanie tego smaru.

W dodatku sam bardzo podziwiam cię za te opisy i zdjęcia , sam nie wiem czy bym tak komuś pomógł , i jeszcze wysyłać gratis smary.

Masakra , w jakim sklepie kupie ten brunox i co mam kupić do czyszczenia o ile się podejmę :( , nie wiem czy będzie u mnie w okolicy taki sklep, gdzie będę mógł kupić te przedmioty do wiatrówki , mieszkam na wsi i jest ona mało zasiedlona , czy za opłatą mógłbyś dorzucić mi ten płyn i inne potrzebne środki ?
Ostatnio zmieniony 2011-11-22, 17:19 przez guru35, łącznie zmieniany 2 razy.
januszrg

guru35 pisze: eh , obawiam sie że tego nie dam rady sam zrobic
Trochę pozytywnego myślenia by nie zaszkodziło. Może się okaże,że w pobliżu mieszka ktoś obyty w temacie i pomoże.
Jeśli nie,to możesz podesłać wiatrówkę do przeglądu zerowego,np. tutaj:

http://cekaus.pl/pl/naprawa-tuning/231- ... owych.html
guru35

w okolicy wątpie aby ktoś sie znalazł , a na wysyłki i naprawy nie mam już pieniędzy ...
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

guru35, ... Qb18 , to prosta wiatrówka ;) ... nic w niej skomplikowanego . Poza tym JanuszFWB opisywał swoją QB , a nie Twój model i "lekko" przesadził .. :/ Potrzebne akcesoria kupisz przez internet , tak samo jak kupiłeś wiatrówkę , a poza tym , to pora zacząć czytać ... Znajdziesz w sieci wszystko o konserwacji i obsłudze swojego karabinka ... Obrazek ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
guru35

Janusz FWB, bardzo byś mi pomógł jak byś nagrał film jak rozebrać tą wiatrówke i złożyć , a jak byś miał czas to też jak ją doprowadzic do efektu koncowego (smary itd)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

guru35 pisze:w okolicy wątpie aby ktoś sie znalazł , a na wysyłki i naprawy nie mam już pieniędzy ...
Nikt nie obiecywał , że będzie łatwo , lekko i ... tanio :/ Strzelanie kosztuje ... akurat w przypadku tej sprężynki stosunkowo niewiele ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)